De Oscarceremonie heeft dit jaar wederom geen presentator

De Oscarceremonie heeft dit jaar wederom geen presentator

Voor het tweede jaar op rij is er geen presentator voor de Academy Awards.

Eigenlijk was het de bedoeling dat Kevin Hart vorig jaar de prestigieuze Academy Awards zou presenteren. Nadat enkele homofobische Tweets uit zijn verleden weer boven tafel kwamen, ontstond er enige controverse en stapte de acteur/komiek op. Voor het eerst werd de ceremonie zonder presentator gehouden. Dit jaar krijgen we een herhaling van zetten.

In een verklaring laten de producenten weten dat ze er dit jaar voor kiezen om geen presentator in te huren. De gedwongen opzet van vorig jaar, toen men geen vervanger kon vinden, is hen blijkbaar prima bevallen. "In gezamenlijk overleg hebben we de beslissing gemaakt om geen presentator in te zetten", laat directeur Karey Burke van televisiezender ABC weten.

Voldoende showelementen
Dat wil niet zeggen dat we enkel gaan kijken naar beeldjes die uitgedeeld worden. Vorig jaar werden er door verschillende Hollywood-sterren showelementen aan de uitreiking toegevoegd. Burke beoogt dat ook voor de aanstaande Oscar-uitreiking. "Er zal veel groots spektakel met muziek, humor en 'star power' zijn. We overwogen weer een traditionele host, maar na het succes van vorig jaar leek dit ons de betere weg", zo motiveert Burke de keuze.

NieuwsFilm

meest populair