Christopher Nolans 'Tenet' is veel duurder geworden dan verwacht

Christopher Nolans 'Tenet' is veel duurder geworden dan verwacht

De film kostte meer dan 200 miljoen dollar.

De nieuwe actiefilm van Christopher Nolan kostte meer dan 200 miljoen dollar om te maken. Dat meldt Variety in een bericht over de nieuwe film. Vermoedelijk eindigt de productie met een budget van 225 miljoen dollar. En dan komt er nog een marketingcampagne bij die een bedrag van eveneens negen cijfers beslaat.

De kans is dus groot dat Warner Bros. zomaar eens een kleine 300 of 400 miljoen dollar kwijt is aan de film. Dat past wel bij een regisseur als Nolan, die eigenlijk een van de weinige regisseurs wereldwijd is, die een originele film met dit soort budget kan maken.

Weinig bekend
Er is opvallend weinig bekend over de film van Nolan. We weten dat Tenet een film is die zich afspeelt in de wereld van spionage, en dat er veel op het spel staat. Maar ondanks dat het een spionagefilm is, kan je - gezien het budget - heel wat grootschalige actie verwachten.

Natuurlijk reageerde Warner niet op het nieuws, maar de bronnen van Variety melden tegelijk ook dat de film over budget is gegaan en zo'n 20 miljoen dollar meer gekost heeft dan verwacht.

NieuwsFilm

meest populair