Algemeen

Ophef rond aanstootgevende Netflix-film houdt aan

Brazilie verbiedt Netflix Original.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Afgelopen maand was de hastag #CanceloNetflix / #CancelNetflix trending nadat Netflix de Brazilaanse Netflix Original The First Temptation of Christ of Especial de Natal Porta dos Fundos: A Primeira Tentação de Cristo online had gezet. Deze week moest Netflix de film offline halen in Brazilië, en daarna mocht ie toch weer online!

In de filmkomedie van slechts 46 minuten wordt duidelijk duidelijk dat Jezus, gespeeld door Gregório Duvivier, homoseksueel is. In de film viert Jezus zijn dertigste verjaardag viert met zijn echtgenoot.

Offline in Brazilie; of toch niet?
Een Braziliaanse rechter heeft afgelopen donderdag besloten dat de film offline gehaald moest worden in Brazilië, maar een dag later mocht de komedie alweer online van het hooggerechtshof dat zei dat humor de waarden van het christelijk geloof niet kan verzwakken.
De film werd geregisseerd door Rodrigo Van Der Put en staat op de IMDb er niet al te sterk voor met een 4,5 /10 op basis van 2,5 duizend stemmen. Hieronder de trailer:14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

#CancelAllReligion

omniesbonsai

Avatar

Wanneer leert de mensheid voor zich zelf na te denken
En niets zomaar aan te nemen voor wat hen wordt verteld
Het meeste wat ons wordt geleerd al vanaf de geboorte,oa door scholen en ouders zijn leugens,aannames van generatie op generatie
De bijbel bv is eeuwen later geschreven,herschreven, aangepast,weggelaten,verzonnen
Alleen maar om de machterhebbers,de mensheid te controleren
Het zelfde wat nu in deze tijd gebeurd oa bv door de mainsteam media
Het negatief beïnvloeden van het menselijk perspectief,met dezelfde tactiek,om je onwetend en dom te houden

En je weg te houden van de echte waarheid,over iets wat echt is gebeurd
Maar als het niet aanstaat door mensen in machtsposities met hun eigen egoïstische,agenda,die niet de agenda van de mensheid dient
Daarom worden bv wisselblowers in diskrediet gebracht,oa Assange

Zelf nadenken en onderzoek doen als je echt iets wilt weten hoe het echt zit

GreenHornet

Avatar

Film is fictie en parody

centr1no

Avatar

omniesbonsai "Het meeste wat ons wordt geleerd al vanaf de geboorte,oa door scholen en ouders zijn leugens,aannames van generatie op generatie"
Je begon goed, maar dit is onzin. Met uitzondering van religieus onderwijs is wat je op school leert feitelijk en wetenschappelijk en wordt lesstof gereviseerd als onderzoek andere feiten aan het licht brengt.
En tenzij je ouders totale randdebielen zijn krijg je van hen normen, waarden en levenswijsheid mee die er voor zorgt dat je in de samenleving normaal mee kan.
Helaas zijn er nog steeds plaatsen waar sprookjesboeken als feitelijk juist worden beschouwd en tegelijkertijd als wetboek dienen, maar volgens mij is dat hier in Nederland toch wel behoorlijk achterhaald.

Frietgezicht

Avatar

Wat een gedoe om een sprookjesfiguur. Ondanks oorlogen en vele doden blijven we het geloof en dat sprookjesboek maar iets normaals vinden wat erbij hoort.
Als het over de profeet Mohammed ging was de regisseur maybe zelfs al vermoord.
Als ik zeg dat ik vannacht een UFO zag en een Alien uit een raampje hufter naar mij riep verklaart iedereen mij voor gek maar het geloof zien we als iets normaals. Ik denk dat het realistischer is dat er ergens op een planeet wezens een orgie doen realistischer is dan dat er een hemel is.

Off: De nieuwe serie Giri/Haji over de Yakuza is wel erg goed! Ik dacht een Japanse serie (blijkt Brits) die zich afspeelt in Japan maar al snel verplaatst het zich helaas naar London maar alsnog een aanrader!

Rotten-Bananas

Avatar

@Frietgezicht
Ja, die is erg goed,
Al geruime tijd geleden hier getipt, maar geen enkele interesse getoond door de redactie.

Frietgezicht

Avatar

^ Ik heb nog niet alles gezien en vond het best jammer dat het zich in London afspeelt(juist een volledig Japans gesproken serie die zich ook daar afspeelt sprak mij aan) maar het is idd een aanrader van je geweest!

ridjieddo

Avatar

Ze moeten een vervolgfilm maken, maar dan overde profeet Mohammed. Dan laat je pas echt je ballen zien. Dit is zogenaamd controversieel doen en heeft niks met opkomen voor je idealen (waarborgen van creatieve vrijheid en pro-lgbtq) te maken.

Moviemagic

Avatar

^ Precies. Misschien een film over hem en zijn 9-jarige bruid Aïsha.

Artificialis

Avatar

Geweld? Misbruik? Drugshandel? Doodslag? Geen probleem joh, maar een satirische film over homo Jezus levert tegenstrijdige juridische uitspraken tussen rechters op.. Was dit een geheime marketing campagne ofzo?

Civilian Supreme

Avatar

Normaal gesproken zou ik het met jullie eens zijn! Denk dat dit normaal gesproken is....

chefry1983

Avatar

is de film zo bijzonder dan?
ik ben niet religieus ofzo

NieuwsFilm

meest populair