'Joker'-acteur Joaquin Phoenix gearresteerd

'Joker'-acteur Joaquin Phoenix gearresteerd

Phoenix roept iedereen op om geen vlees en andere dierlijke producten meer te consumeren.

Hollywoodster Joaquin Phoenix is vrijdag gearresteerd bij de wekelijkse klimaatdemonstratie van actrice Jane Fonda voor het Capitool in Washington. De kersverse Golden Globe-winnaar was daar samen met een hoop andere celebrities.

Joaquin Phoenix is gisteren samen met collega-acteur Martin Sheen en meer dan 170 andere demonstranten opgepakt bij de trappen van het Capitool. Hij was daar aanwezig bij de laatste protestactie in de Fire Drill Friday-reeks van Jane Fonda. Het 82-jarige Hollywoodicoon begon begin oktober met de stakingen en organiseerde deze iedere week. Ook Maggie Gyllenhaal en Susan Sarandon waren gisteren aanwezig.

Word vegan!
"Een feit dat vaak wordt genegeerd in de klimaatdiscussie is dat de vlees- en zuivelindustrie ontzettend vervuilend is", sprak Phoenix bij het protest. De acteur heeft advies voor degenen die graag iets willen doen om de klimaatverandering tegen te gaan, maar geen idee hebben wat precies. "Verander je consumptiepatroon. Dat kun je vandaag of morgen al doen", aldus Phoenix, die zelf zijn gehele leven al geen dierlijke producten eet.

Tweet verwijderd

Phoenix en Sheen stonden overigens snel weer op vrije voeten. Daarvoor moesten de twee wel 50 dollar borg betalen. Ook kunnen ze mogelijk nog vervolgd worden voor hun burgerlijke ongehoorzaamheid.

NieuwsFilm

meest populair