Verdrietig: 'Sesamstraat'-acteur Aart Staartjes (81) overleden na ernstig verkeersongeluk

Verdrietig: 'Sesamstraat'-acteur Aart Staartjes (81) overleden na ernstig verkeersongeluk

Staartjes zal in besloten kring worden begraven.

De Nederlandse acteur en televisiemaker Aart Staartjes is vandaag op 81-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie. Staartjes, die bij het grote publiek bekend werd door zijn rol als Meneer Aart in Sesamstraat, raakte vrijdag zwaar gewond bij een verkeersongeluk.

Hij was een jeugdheld en icoon voor velen: Aart Staartjes. Hij verscheen in 1967 voor het eerst op televisie in het programma Woord voor woord. Bekendheid vergaarde Staartjes vooral door zijn rol als de soms wat norse opa, met het hart op de goede plaats, in Sesamstraat, waarin hij sinds 1984 in te zien was. Staartjes bedacht en maakte ook verschillende kinderprogramma's zoals De Film van Ome Willem, Het Klokhuis en De Stratemakeropzeeshow.

Recentelijk was Staartjes nog te zien in de Nederlands-Vlaamse dramaserie Als de dijken breken.

Verdrietig ongeval
Staartjes raakte vrijdag ernstig gewond bij een verkeersongeluk in Leeuwarden. Hij kwam met zijn brommobiel in botsing met een auto. Staartjes werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij eerder vandaag aan zijn verwondingen is komen te overlijden. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

De acteur zal in besloten kring worden begraven.

NieuwsFilm

meest populair