Video

Trailer en poster voor de avontuurlijke Chinese animatiefilm 'Jiang Ziya'

Het grootste land ter wereld wil een graantje meepikken van de animatiemarkt.

door Timothy van Damme om 06:37 in Video
Bij computeranimatie denk je al snel aan Pixar of Dreamworks, maar steeds meer studio's richten zich op deze markt. Het is dan ook niet gek dat China zich in de strijd mengt. Met Jiang Ziya, internationaal bekend als Legend of Deification, hopen zij de wereld te veroveren.

Hiervoor maken ze wel gebruik van typisch Chinese folklore, met goden, demonen en zwaardgevechten. Het verhaal is gebaseerd op een militaire leider die echt bestaan heeft, al lijkt er in het eindresultaat nog weinig realiteit aanwezig.

Vosdemon
De befaamde aanvoerder Jiang Ziya krijgt in de gelijknamige film een opdracht van de goden. Hij moet de kwaadaardige Vosdemon vernietigen, omdat deze de sterfelijke wereld bedreigt. Deze heeft zich echter verbonden aan een onschuldig meisje. Jiang Ziya komt voor een lastige keuze te staan. Volgt hij blind de orders van de goden om zo zelf aan de hemel te kunnen toetreden of vindt hij zijn eigen weg?

In China en Amerika verschijnt Jiang Ziya volgende maand. De film zal in Nederland waarschijnlijk de bioscopen niet halen, maar hopelijk kunnen wij hem in de nabije toekomst wel zien op schijf of één van de streamingdiensten.


0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair