Algemeen

Waarom Robert Downey Jr. koos voor 'Dolittle' na 'Avengers: Endgame'

RDJ slaat een nieuwe weg in.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Volgende week gaat in de avonturen-familiefilm Dolittle in première en daarin speelt niemand minder dan Marvel-held Robert Downey Jr. het titelpersonage Dr. John Dolittle. Waarom koos hij exact voor deze rol, na zijn periode in de vele Marvel-films?

"Ik ben altijd zo van 'waarom deze film, waarom nu, waarom de moeite nemen?' En toen keek ik eerlijk gezegd uit mijn raam en de alpaca's keken naar me, en onze geiten en onze Oreo-koeien en onze varkens, de kunekune-varkens," aldus Downey Jr. tegenover Extra over zijn vele dieren op zijn landgoed die hem klaarblijkelijk het laatste zetje hebben gegeven.

Project met zijn vrouw
Ook blijkt dat hij de film samen met zijn vrouw, filmproducent Susan Downey heeft gemaakt. "En weet je, we houden er niet van om te lang te moeten wachten om een extreem moeilijk project samen te doen, of het nu een film of een kind is," aldus Downey Jr. die samen met zijn vrouw de productiemaatschappij Team Downey heeft. Eerder maakten ze het drama The Judge uit 2014.

Check hieronder het gehele interview. Dolittle draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscoopzalen!15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CaptainCab

Avatar

Hij had weer een flop nodig. Het succes van Endgame zal hem teveel zijn geweest.

Sparrow_LW

Avatar

ik heb totaal geen intentie deze te gaan zien.... Downey heeft het goed gedaan als Tony Stark, maar ik vind hem verder niet veel aan. Als Sherlock Holmes vond ik hem geen bal aan en verder.... verder kan ik eigenlijk niet zo veel van hem herinneren ..... behalve zijn rolletje in U.S. Marshals misschien... Smiley face

David Mills

Avatar

Totaal geen interesse in Dolittle. Hij heeft naast de Marvel films niet echt veel bijzonders gemaakt. Noemenswaardig zijn; US Marshals, The Judge, Zodiac en Ally Mcbeal.

cukurforever

Avatar

Davidmills dan heb je nooit gehoord van less than zero of chaplin waar hij een oscar nominatie voor kreeg

cukurforever

Avatar

CaptainCab Ik denk persoonlijk dat het geen flop wordt. Het haalt zeker bijna of meer dan een half miljoen

Frietgezicht

Avatar

Blijkbaar bellen types als Nolan niet anders zal die vast schijt hebben aan de mening van zijn alpaca en vrouw.

Zou hem weleens willen zien als een gangster in een gewelddadige Tarantino film ofzo, iets compleet anders.

Mensen boven mij vergeten trouwens Kiss Kiss Bang Bang, prima filmpje hoor.

CaptainCab

Avatar

@cukurforever een half miljoen is niet zoveel ;)

Het budget van deze film is $175miljoen, en dat was vóór de reshoots. Dus duurder dan wat de laatste Dr Dolittle bioscoopfilm wereldwijd totaal heeft opgehaald. Er is weinig interesse in Dolittle en de film wordt gedumpt in januari. Belooft niet veel goeds.

Dukat

Avatar

Ook zijn film over het leven van Charlie Chaplin was bijzonder sterk, IMHO

Movieman2018

Avatar

Zeer goeie acteur, in Sherlock was hij ook geweldig! Hij is machtig in Hollywood, heeft geld genoeg en gaat zich dus nu enkel baseren op zijn gutfeeling bij het uitkiezen van projecten. Voor hem is het gelijk een koffiekoek van de toonbank halen.

McGraig

Avatar

Frietgezicht heeft een punt. Dit is natuurlijk gewoon waardeloos. Een remake van een remake voor een woensdagmiddag matinee. Ik zie dit een Daniel Day Lewis niet doen.

Mothercopper

Avatar

In Sherlock was hij heerlijk om naar te kijken. Sherlock geweldig geportretteerd.

Master Of Films

Avatar

Dat Dolittle van RDJ ziet eruit als een goedkope D+ film. Gelukkig knalt 1917 er wel doorheen. Smiley face

lamoteg

Avatar

Die man is multimiljonair, dit is om hem bezig te houden! En zijn vrouw een plezier te doen!! All relax

Artificialis

Avatar

Het viel mij in Captain America: Civil War op hoe goed Robert Downey Jr. in staat is om een wat rauwer randje te laten zien. Hij werd bijna een soort villain in die film. Een rol als crime lord zou wel wat voor hem kunnen zijn.

hQuinn

Avatar

Downey heeft vroeger best goede rollen neergezet. De laatste jaren speelt hij echter altijd hetzelfde type. Avengers, Sherlock Holmes, Due Date: het is allemaal een pot nat. De man speelt zichzelf. Dat maakt het niet minder vermakelijk, maar daar blijft het dan ook bij.

NieuwsFilm

meest populair