Celebrity

Ian McKellen deelt zijn jarenlange 'The Lord of the Rings' dagboek

Gandalf deelt zijn blog!

door FilmTotaal om 13:37 in Celebrity
Ian McKellen mag dan wel al decennia lang acteren, zijn bekendste rol is waarschijnlijk toch wel die van Gandalf in de twee trilogieën The Lord of the Rings en The Hobbit. McKellen speelde in alle zes de films een van de belangrijkste rollen. Nu laat de acteur weten dat hij al die jaren een dagboek bij heeft gehouden, iets dat hij nu heeft getransformeerd in een blog.

Zo zei de nu 80-jarige McKellen: ''Ik deel het nu met jullie allemaal om een speciale dag te vieren. Twintig jaar geleden kwam ik namelijk aan in Nieuw-Zeeland om te beginnen met de opnames van The Lord of the Rings. Ik voegde me op 10 januari 2000 bij de rest van de cast en ik heb in die periode een dagboek bijgehouden, al noemen we dat volgens mij tegenwoordig een blog''.

Informatie
Het dagboek begint bij McKellen's casting op 20 augustus 1999 en onthult onder meer van allerlei details over de films, zoals de eerste keer dat hij het kostuum en de baard van Gandalf uitprobeerde en toen hij kennis maakte met de rest van zijn collega's. Ook laat hij weten hoe hij deze films combineerde met zijn rol als Magneto in de X-Men-franchise. De blog is hier te lezen.

NieuwsFilm

meest populair