Celebrity

Salma Hayek ooit flink toegetakeld door een aap

De actrice werd meerdere keren met het brutale beest geconfronteerd.

door FilmTotaal om 17:01 in Celebrity
Het werken met dieren blijft riskant. Zo ondervond ook Hollywoodster Salma Hayek. Zij werd namelijk tijdens de opnames aangevallen door een aap. Later werd Hayek nog eens geconfronteerd met het beest op een zeer ongelukkig moment.

Salma Hayek (53) kan zich de opnames van Frida (2002), een biografische dramaprent over het leven van de Mexicaanse schilder Frida Kahlo, nog goed herinneren. De actrice werd namelijk aangevallen door een aap die ook in de film te zien was. "Hij had me flink begaaid", vertelt Hayek over het ongeval. De actrice liep naar eigen zeggen flinke verwondingen op.

Reünie met brutale aap
Later werd Hayek nog eens geconfronteerd met de brutale aap. Ze moest namelijk met hem op de foto voor haar eerste shoot voor het bekende modeblad Vogue. Die reünie vond ze dan ook spannend. "Ik was ontzettend trots toen ik voor de eerste keer in mijn leven in Vogue kwam te staan", vertelt Hayek. Toch was de shoot behoorlijk ongemakkelijk voor haar, vanwege de reünie met de aap, die overigens Tyson heet.

"Ik was dapper genoeg om hem terug te laten keren op de filmset en om daarna ook nog eens een photoshoot voor Vogue met hem te doen", aldus Hayek. "Ik hoopte echt dat hij niet zou uithalen naar mijn gezicht". Gelukkig voor de actrice haalde de aap geen apenstreken uit.

Apen cadeau
Hayek heeft in het verleden ook twee apen gehad als huisdier. Deze had ze cadeau gekregen van Antonio Banderas.

NieuwsFilm

meest populair