Algemeen

Gerucht: 'Star Wars: Knights of the Old Republic' wordt verfilmd

Fandomwire stelt dat we eindelijk een film en serie krijgen!

door Jim Pedd om 12:55 in Algemeen
Het gerucht gaat al langer dat Disney en Lucasfilm werken aan een film rond Knights of the Old Republic. Dat is een van de meest populaire en geliefde games uit de franchise en zou nu dus mogelijk verfilmd worden in een behoorlijk ambitieus project.

Er zijn de afgelopen tijd een paar zaadjes geplant uit KOTOR. Zo weten we nu dat Revan canon is. De beroemde Sith Lord komt voor in de game en zijn bestaan in het canon is onlangs door Lucasfilm bevestigd. Eén van de Sith Trooper bataljons in Star Wars: The Rise of Skywalker was namelijk het Revan-bataljon.

De game
De game is alweer bijna twee decennia geleden uitgebracht en stamt uit 2003. De speler is een man met Force-krachten en een behoorlijk ernstig geval van geheugenverlies. Hij moet, in een tijd vierduizend jaar voor de gebeurtenissen in de Skywalker-saga op onderzoek uit en legt meteen een grote samenzwering bloot.

Die game zou nu dus mogelijk verfilmd worden. Eerder ging het gerucht dat David Benioff en D.B. Weiss dit zouden doen, maar zij stapten op als regisseurs en schrijvers van een Star Wars-project.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

Ook hier een Yes please!

Maar Disney, Deze films niet te snel brengen. Zorg voor een mooi, goed doordacht en verzorgd script en vooral: don’t fuck This up!

kokosnoot

Avatar

Precies wat Mas7 zegt!

SplashySleet20

Avatar

Als ze dat gaan doen kan er idd heel veel verkend wórden in spin off films en Disney + Shows.

Gigan72

Avatar

Leuk nieuws.
Maar hoop dat ze de juiste regiseur en schrijver aannemen.

En dat ze Kathleen Kennedy ver uit de buurt houden van dit.

Artificialis

Avatar

Verhaaltechnisch nog steeds de beste Star Wars game met de grootste twist sinds de ''I am your father' scène uit TESB. Het mag duidelijk zijn dat Kathleen Kennedy's dog & pony show geen originele ideeën weet voort te brengen. Maar als ze dan toch weer van bestaand materiaal gebruik gaan maken is dit natuurlijk de bron der alle bronnen.

Monojaxx

Avatar

Ik mag toch hopen van niet! 4000 jaar is veel te lang geleden en te ver verwijderd om iets herkenbaars uit de huidige saga terug te herkennen. Sowieso raar, want technologisch zijn ze in KOTOR net zo ver als in de huidige saga. Terwijl wij hier 4000 jaar geleden in berenvelletjes rondliepen bij wijze van spreken. Klopt niets van en jammer dat KOTOR tot het canon gerekend wordt.

Hiss

Avatar

Sorry, maar ik noem dit creatieve armoede. Kotor heeft een prima verhaal, maar waarom een filmversie? Veel mensen kennen het plot dan grotendeels al.

Paulus35

Avatar

Ik hoop het echt!!!

GinoD240

Avatar

Steampunk Star Wars, bring it on! Hou de technologie , dan in godsnaam dan ook eigentijds.Het kan grandioos gedaan worden, laat Jon Favreau en Filoni hier aan werken, met invloeden van Villeneuve en eventueel nog Ridley Scott.Maak er Rated R van!

Gigan72

Avatar

@hiss
Ze kunnen ook met een ander verhaal komen en noemen ze het Knights of the Old Republic.

NieuwsFilm

meest populair