Chris Rock over z'n nieuwe 'Saw'-film: "Bloederig maar luchtig"

Chris Rock over z'n nieuwe 'Saw'-film: "Bloederig maar luchtig"

Een nieuwe benadering van de tot nu toe zo naargeestige franchise.

Een van de meest onverwachte films die dit jaar gaan uitkomen is toch wel de aankomende reboot van Saw, de horrorreeks waarvan sinds 2004 al acht delen uitkwamen. Het onverwachte is niet dat de film er komt, maar dat grappenmaker Chris Rock eraan meewerkt.

De nieuwe film is gebaseerd op een idee van Rock, die het verhaal schreef en daarnaast ook een hoofdrol zal vertolken. Tijdens z'n promotietour voor het vierde seizoen van de tv-serie Fargo, waarin hij eveneens een hoofdrol speelt, zei Rock het volgende over z'n nieuwe horrorfilm:

"Ik heb zoveel films gezien waarbij ik dacht: met drie grappen erin was dit zoveel beter geworden. Vaak is het mogelijk om komedie ergens aan toe te voegen, zonder dat de film compleet verandert. Deze Saw is heel erg eng en ontzettend bloederig, want het is nu eenmaal een Saw-film, maar zo nu en dan is het ineens wat luchtiger dan je gewend bent."

De negende Saw-film wordt geregisseerd door Darren Lynn Bousman, die ook het tweede, derde en vierde deel voor z'n rekening nam. Naast Rock bestaat de cast uit Samuel L. Jackson en Max Minghella.

De Nederlandse release staat gepland voor 14 mei 2020.



NieuwsFilm

meest populair