Hoe kwam het magische 'Onward' tot stand?

Hoe kwam het magische 'Onward' tot stand?

Unieke kijk achter de schermen en bijzonder storyboard

Het nieuwe Pixar-avontuur Onward verschijnt in maart in de bioscopen over de hele wereld. Het wordt de eerste originele Pixar-film sinds Coco, die uitkwam in 2017. In een persconferentie op de Pixar Campus werd het nodige over de film verteld en vertoond.

De verhalen uit de film vinden plaats in een fantasierijk die zich in een aantal eeuwen heeft verstedelijkt. In de wereld leven allerlei unieke fantasiewezens. Producent Kori Rae is trots op de mensen die deze wereld hebben gecreëerd: "Met alle slimme details die de gemiddelde kijker niet eens zal opvallen, hebben we een levensechte fantasiewereld gemaakt."

Persoonlijk verhaal
Voor schrijver/regisseur Dan Scanlon is het meer dan een mooi fantasieverhaal in een prachtig geschapen wereld: "Het verhaal is geïnspireerd door de relatie met mijn eigen broer en de connectie met mijn vader, die overleed toen wij nog heel jong waren. Ik was zelf één jaar."

Bandje
"Hij is voor ons altijd een mysterie gebleven. Een familielid stuurde ons een bandje met de stem van onze vader: hij zei "hello" en "goodbye". Voor veel mensen heel normaal, maar voor mij en voor ons magie. Dat is ook waar het idee voor een magische wereld vandaan is gekomen."


Bekijk de afbeelding
Storyboard van belangrijke scène (Bron: Disney/Pixar; door Kristen Lester, Le Teng)

Scènes
'Head of story' Kelsey Mann heeft een lastige taak: "Ik vind het toch wel mooi", legt Mann uit: "Je moet jezelf een scène enorm eigen maken en zeggen: dit is mijn scène. En dan moet je het weer loslaten."Onward is op 5 maart 2020 te zien in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair