Online details over 'Star Wars 9'-script van Colin Trevorrow gelekt

Het negende saga-deel had ook 'Duel Of The Fates' kunnen heten.

Attentie: Megaspoilers voor TROS in aantocht!

Gelukkig voor studio DISNEY nadert hun bekritiseerde Star Wars: The Rise Of Skywalker inmiddels de box-office van $1 miljard dollar. Hoewel J.J. Abrams terugkeerde voor de regie, was oorspronkelijk Colin Trevorrow (Jurassic World) aangesteld, maar deze vertrok wegens creatieve meningsverschillen. Veel fans waren blij met dit nieuws, maar is die blijdschap eigenlijk wel terecht?

We wisten al dat het geschreven script van Trevorrow bijna compleet aan de kant was geschoven. Maar de website REDDIT (met name de subsite Star Wars Leaks) komt nu met een rapport, gelekt door de bekende Youtuber Robert Meyer Burnett waarin nieuwe details schijnen te staan over het script dat Trevorrow voor ogen had. Natuurlijk moet je de informatie met een korrel zout nemen, maar als het waar blijkt, dan is 'creatieve meningsverschillen' nu al het understatement van het jaar.

Duel Of The Fates
Want de details klinken... best goed? Misschien wel beter? Allereerst de filmtitel die niet The Rise Of Skywalker, maar Duel Of The Fates moest worden, naar de bekende compositie van John Williams.

Dan de afwijkende verhaallijnen; Nadat Kylo Ren alle communicatie tussen de planeten heeft afgesloten om de rebellen te onderdrukken, gaan Rose Tico en Finn op een missie naar de door The First Order bezette planeet Coruscant om een ​​oud baken in de Jedi-tempel te activeren en zo de gehele Galaxy ten oorlog te roepen. In een andere sequentie stelen Rose en Finn een Star Destroyer en komen we meer te weten over de achtergrond van Finn zijn verleden als Stormtrooper.

Tevens heeft Rey een aparte missie met Poe waarin zij een dubbele lightsaber draagt. Kylo Ren vindt een Sith Holocron op Mustafar die hem naar een Sith Lord leidt. De veelbesproken Keizer Palpatine zou enkel in hologramvorm terugkeren en dus echt dood zijn, waardoor Kylo Ren de slechterik blijft en niet verlossend overstapt naar The Light Side.

Verder zou hij tegen Darth Vader vechten in een droomreeks en wordt onthuld dat hij uiteindelijk de moordenaar is van Rey haar ouders. Daarnaast blijft Rey een 'nobody' zoals opgezet in The Last Jedi en is zij niet gelinkt aan Palpatine als diens kleindochter.

Tijdens de laatste confrontatie tussen Rey en Kylo Ren was het ook de bedoeling dat de Force Ghosts van zowel Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi en Yoda te hulp zouden schieten en moest de film eindigen met Rey die een volgende generatie kinderen traint als toekomstige Jedi.

Jurassic World 3
Trevorrow hoeft in ieder geval niet om werk verlegen te zitten, want dit jaar mag hij wel het afsluitende Jurassic World 3 voor zijn rekening nemen. Wat vind jij van bovenstaande ideeën die nooit gerealiseerd zijn?

NieuwsFilm

meest populair