Algemeen

Online details over 'Star Wars 9'-script van Colin Trevorrow gelekt

Het negende saga-deel had ook 'Duel Of The Fates' kunnen heten.

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Algemeen
Attentie: Megaspoilers voor TROS in aantocht!

Gelukkig voor studio DISNEY nadert hun bekritiseerde Star Wars: The Rise Of Skywalker inmiddels de box-office van $1 miljard dollar. Hoewel J.J. Abrams terugkeerde voor de regie, was oorspronkelijk Colin Trevorrow (Jurassic World) aangesteld, maar deze vertrok wegens creatieve meningsverschillen. Veel fans waren blij met dit nieuws, maar is die blijdschap eigenlijk wel terecht?

We wisten al dat het geschreven script van Trevorrow bijna compleet aan de kant was geschoven. Maar de website REDDIT (met name de subsite Star Wars Leaks) komt nu met een rapport, gelekt door de bekende Youtuber Robert Meyer Burnett waarin nieuwe details schijnen te staan over het script dat Trevorrow voor ogen had. Natuurlijk moet je de informatie met een korrel zout nemen, maar als het waar blijkt, dan is 'creatieve meningsverschillen' nu al het understatement van het jaar.

Duel Of The Fates
Want de details klinken... best goed? Misschien wel beter? Allereerst de filmtitel die niet The Rise Of Skywalker, maar Duel Of The Fates moest worden, naar de bekende compositie van John Williams.

Dan de afwijkende verhaallijnen; Nadat Kylo Ren alle communicatie tussen de planeten heeft afgesloten om de rebellen te onderdrukken, gaan Rose Tico en Finn op een missie naar de door The First Order bezette planeet Coruscant om een ​​oud baken in de Jedi-tempel te activeren en zo de gehele Galaxy ten oorlog te roepen. In een andere sequentie stelen Rose en Finn een Star Destroyer en komen we meer te weten over de achtergrond van Finn zijn verleden als Stormtrooper.

Tevens heeft Rey een aparte missie met Poe waarin zij een dubbele lightsaber draagt. Kylo Ren vindt een Sith Holocron op Mustafar die hem naar een Sith Lord leidt. De veelbesproken Keizer Palpatine zou enkel in hologramvorm terugkeren en dus echt dood zijn, waardoor Kylo Ren de slechterik blijft en niet verlossend overstapt naar The Light Side.

Verder zou hij tegen Darth Vader vechten in een droomreeks en wordt onthuld dat hij uiteindelijk de moordenaar is van Rey haar ouders. Daarnaast blijft Rey een 'nobody' zoals opgezet in The Last Jedi en is zij niet gelinkt aan Palpatine als diens kleindochter.

Tijdens de laatste confrontatie tussen Rey en Kylo Ren was het ook de bedoeling dat de Force Ghosts van zowel Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi en Yoda te hulp zouden schieten en moest de film eindigen met Rey die een volgende generatie kinderen traint als toekomstige Jedi.

Jurassic World 3
Trevorrow hoeft in ieder geval niet om werk verlegen te zitten, want dit jaar mag hij wel het afsluitende Jurassic World 3 voor zijn rekening nemen. Wat vind jij van bovenstaande ideeën die nooit gerealiseerd zijn?

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Duel of Fates klinkt als titel al veel cooler en zelfverzekerder dan het pathetic misplaatst fanpleasende Rise of Skywalker (die naam hebben ze echt alleen genomen omdat fans boos waren over hoe Luke in TLJ behandeld was, denk ik).

"In een andere sequentie stelen Rose en Finn een Star Destroyer"
Dat zou schijnbaar de openingscene geweest zijn.
En zou zich hebben afgespeeld hebben op de Kuat Drive Yards. (is een enorm ruimtescheepswerf)

De opening van SW `77 was (zeker voor die tijd) zeer indrukwekkend. (De hele zaal trilde toen het grootste ruimteschip die je ooit had gezien praktisch over je heen vloog terwijl een opzwepende John Williams mars er nog `s over heen schalde )
Ik was dan ook heel benieuwd op wat voor spectaculaire opening we in TFA (2015!!) getrakteerd zouden gaan worden:
Hmmm, een silhouet van een star destroyer en een paar niet cool gedesignede stormtroopertransports en (in de hele ST) geen vette nieuwe John Williams mars , hmm ok, hmm niet echt een goed teken wat betreft de prioriteiten van deze sequelmakers.

En nu blijkt dat deel 9 dus geopend had KUNNEN worden met Kuat Drive Yards met meerdere onaffe star destroyers (VET!) enz, maar dat men heeft gekozen voor een mopy Kylo die, onder andere met een moonwalk, wat faceless figuren neersabeld. (en Star Destroyers (Xyston-class Star Destroyers zijn 2,5 KM! (supercheap en lazy trouwens dat ze geen nieuw vet model ontworpen hebben maar gewoon het 3D model die ze al hadden uit Rogue One gebruikt hebben (tijdgebrek door op het laatste nippertje scriptwijzigingen?)? en ze zogenaamd wat groter (dus ook grotere ramen...en grotere wc`sSmiley face?) hebben gemaakt met een rood randje) worden onder de grond gemaakt? En ongeveer duizend stuks? naast elkaar ? Hoe groot is die ondergrondse Star Destroyer fabriek dan wel niet? Smiley face )

Anyway , er was dus ook een script met de lokaties Kuat Dive Yards waarin we hadden kunnen zien hoe Star Destroyers enz gebouwd worden, EN met Coruscant ten tijde van het sequel tijdperk , met cgi standards van 2019.
Er WAS dus een script waar ze ook over coole SW world building nagedacht hadden.

Wilmar

Avatar

Aan de synopsis te zien was dit een beter verhaal geweest dan het samenraapsel dat The Rise of Skywalker is geworden.

GreenHornet

Avatar

dit is een beter verhaal

Master Of Films

Avatar

Robert Meyer Burnett een Youtuber noemen. Deze man is meer dan een Youtuber!.

Chris23 "Hoe groot is die ondergrondse Star Destroyer fabriek dan wel niet?"
Ze kwamen allemaal uit de reet van Sheev. Het is tenslotte fictie. Canon is overrated!

Speaking of....

The Rise of Skywalker Forces Star Wars Fans to Confront a Serious Question: Did Palpatine Fuck?. Je kan wel merken dat JJ en Chris Terrio totaal geen benul hebben van oorzaak & gevolg. Rey is kleindochter van Sheev....wat is de oorzaak hiervan. Het is toch raar dat Sheev zijn eigen zoon links laat liggen, terwijl hij in de prequels als een vader figuur voor Anakin was. Als Sheev Anakin kon manipuleren, kon hij dat toch ook met zijn eigen zoon doen.

23VDV23

Avatar

Ook dit doet zeker niet alles goed, maar ik had hier veel meer vrede mee gehad. Het is in ieder geval veel meer consequent en logisch ten opzichte van wat er eerder is neergezet, niet alleen binnen de sequel trilogie, maar ook episode I tot en met 6. Dat terwijl ik blij was met Trevorrows vertrek. Totaal geen hoge dunk van die man, maar als dit waar is vind ik dit wel erg zonde.

Guyon2002

Avatar

Ik raad het zeker aan om de volledige leak te lezen, vind het verhaal persoonlijk veel beter dan dat van TROS

Rich Art

Avatar

Mmm... Er hadden ook vast veel 'mwah' zaken ingezeten, maar in de basis klinkt het meer dan prima. En sluit het ook beter aan op TLJ heb ik het idee...

Shifty777

Avatar

Had niet gedacht dit te zeggen, want ben geen fan van de man en was blij dat hij vertrok, maar dit klinkt in de basis toch een stuk interessanter dan wat ik nu gezien heb in de bios.

shellghost

Avatar

Als dit waar is, met een hele dikke vette als, dan was dit vele malen interessanter geweest dan TROS.
Op dit punt is het jammer dat we nooit een remake zullen krijgen.

PRIME

Avatar

Er staat ook een scene in dat Rey het opneemt tegen de Knights of Ren, en wat hierboven staat zijn mooie punten.
Toch had ik ook dit script ''mager'' gevonden. In essentie is het dus:
Resistance moet apparaat aanzetten om iedereen op te trommelen
Kylo werkt dit tegen
Eindconfrontatie waarin kennelijk nodig was dat er force ghosts kwamen helpen?
Zo uitzonderlijk sterk van Kylo Ren niet t.o.v. Rey, toch?
Ach ja.
USB Palpatine was ook lache.

CaptainCab

Avatar

@shellghost zo dik is die 'als' niet, zowel /Film als de AV Club hebben bevestiging gezocht alvorens artikels over deze leaks te plaatsen

Civilian Supreme

Avatar

De scenes met Rose hoeven ook weer niet en de vechtscene met die force ghosts klinken ook tenenkrommend.
Ze hadden de oude garde een veel beter verhaal mee moeten geven en anders gewoon er buiten laten.
TFA was een aardige opzet maar alles daarna gewoon een geimproviseerde zooi.

Rey-Ben

Avatar

Rise of skywalker is beter, bijna Shakespeare, alleen moet je dat wel willen zien. Star Wars gaat nu dus uiteindelijk over opgroeien zonder een kompleet gezin, en wie je kan zijn door te kiezen en verleidingen van donkere machten weerstaan.

SteefL

Avatar

Ik was vooral blij dat iedereen gedurende t meeste deel van de film weer samen op pad was. In Treverow's verhaal was het weer twee teams, zoals in TLJ. Dus ik vind t beter zoals t nu gedaan is in TROS. Ik heb t vooral over de 'samen op pad' sfeer nu he, want als ik inhoudelijke details ontleed, dan ontstaan er allerlei problemen met het verhaal, dus ik focus daarom maar gewoon op 'sfeer', om het leuk te houden. Smiley face

ridjieddo

Avatar

+1 Steefl. En Rose wordt meer gebruikt in dit script, ook een groot minpunt. Wie de fuck heeft Rose bedacht btw?

Artificialis

Avatar

Er zit een groot verschil tussen een goed verhaal en een goede uitwerking, maar de informatie uit dit artikel klinkt zeker niet verkeerd. Mustafar, Coruscant, Jedi Tempel, Force Ghosts van Luke, Yoda en Kenobi. Het lijkt de wereld van Prequels weer wat meer in beeld te brengen. Duel of the Fates was een uitstekende titel geweest. Opnieuw een ode aan de Prequel trilogie. Heb ik al eens verteld dat ik groot liefhebber ben van de Prequels?

Filmhead

Avatar

Klinkt stukken beter, dit had ik wel willen zien!

Parisan

Avatar

Sommige dingen klonken wel interessant, maar ik zie het echt niet zitten dat Kylo Rey's ouders zou hebben gedood en dat hij zich dat ook nog zou herinneren. Bendemption was veel beter in TRoS, dus ik ben eigenlijk best opgelucht.

NieuwsFilm

meest populair