Algemeen

Er wordt nu al gesproken over 'A Quiet Place 3'

En 'A Quiet Place 4'... En 'A Quiet Place 5'... En 'A Quiet Place 6'...

door Arjen Rooseboom om 10:00 in Algemeen
Het was toch wel één van de grote verrassingshits van 2018; de sci-fi horror A Quiet Place. Van en met John Krasinski en diens vrouw Emily Blunt. Vrijwel meteen werd er groen licht gegeven voor een sequel die we in maart mogen verwelkomen. Sterker nog, men is stiekem voorzichtig aan het dromen over een franchise (het zal eens niet).

Hoewel het natuurlijk eerst afwachten is of A Quiet Place - Part II (met nieuwkomers Cillian Murphy en Djimon Hounsou) net zo'n commercieel succes wordt, wordt er achter de schermen druk met Krasinski gesproken over de mogelijkheden voor een derde deel. Hij blijft echter wel kritisch:

"Ik heb in Part II een paar easter eggs opgezet die meer mythologie mogelijk maken. Maar ik zeg niet gemakzuchtig 'Bij genoeg geld maak ik een volgende, helemaal niet'. De studio en ik zitten op dezelfde golflengte om hier niet enkel centen uit te pompen. We hebben bewezen dat dit een origineel idee is wat geliefd is bij fans en ik wil die belofte niet breken".

Valkuil
Het is fijn om te lezen dat Krasinski zich als kunstenaar niet laat beïnvloeden door de huidige filmcultuur waarin alles draait om gedeelde universums. Tenslotte schaadt het een film vaak sneller als je constant nadenkt over het komende vervolg en hoe deze in een groter plaatje past.

Want hoe gefocust ben je dan nog op het maken van de film als zelfstandig project? Oké, het Marvel Cinematic Universe even uitgezonderd.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Guyon2002

Avatar

Ik zou het bij 2 films laten, ik kijk uit naar Part II maar vind het stiekem best overbodig

Darthmar

Avatar

Precies het probleem van de filmwereld van vandaag als een film ineens succesvol blijkt dan melken we het uit tot de laatste druppel terwijl de eerste film op zich een afsluitend verhaal verteld. Zelden dat een tweede deel beter is dan het eerste in zo'n situatie.

NieuwsFilm

meest populair