Algemeen

Verrassend goede ontvangst 'Bad Boys for Life'!

Klaarblijkelijk het beste deel van de drie.

door Bram de Groot om 16:58 in Algemeen
In 1995 debuteerde regisseur Michael Bay met de actiekomedie Bad Boys. In 2003 volgde een grootser opgezet vervolg, maar deze werd nog matiger ontvangen dan het eerste deel. Nu is er Bad Boys for Life en deze wordt zeer goed ontvangen. Dit blijkt uit de eerste recensies die online staan!

De derde Bad Boys met opnieuw rollen voor Will Smith en Martin Lawrence is na 36 getelde recensies prima 'fresh' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op 78%, met een 6.31 / 10 als gemiddelde beoordeling. De 'Critics Consensus':


"Boordevol actie en met een dubbele portie leidende charisma blaast Bad Boys for Life deze lang slapende franchise nieuw leven in."


Ode aan de jaren 90
"Een retro-affaire op maat gemaakt voor degenen die dol waren op de actiefilms van de jaren negentig," schrijft Brian Truitt van USA Today en Jordan Hoffman van Guardian meldt het volgende: "Ondanks dat Bad Boys for Life een behoorlijk dwaas verhaal, generieke actie, voorspelbare plotmomenten, idiote dialoog en verwerpelijke politiek biedt, heb ik mij nog steeds goed vermaakt."

Beste van de drie
En Todd McCarthy van The Hollywood Reporter: "Zeker de beste van de drie; het heeft zowaar een hart, of hoe je dat ook mag noemen in deze gigantische, doldwaze industriële business." En Bilge Ebiri van New York Magazine/Vulture ziet graag een vierde: "Over het algemeen is Bad Boys for Life waarschijnlijk een snelle hap, maar deze eindigt zo goed dat ik me nu niet helemaal verzet tegen het idee van een vierde Bad Boys."

Maar ook mindere geluiden
"De stank van wanhoop is zo sterk dat het elk frame doordringt en zelfs door de meest afgeleide kijkers moeilijk te missen zou moeten zijn," aldus James Berardinelli van ReelViews in een soort van mooie negatieve omschrijving.

Bilall Fallah en Adil El Arbi's Bad Boys for Life is vanaf 23 januari in de Nederlandse bioscopen te zien.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Marklar

Avatar

Dat hebben die Belgen dan toch maar mooi voor elkaar gekregen terwijl iedereen zich af vroeg waarom ze die film mochten maken

SoloSlim

Avatar

Proficiat voor de mannen.
Een goede, nostalgische actiekomedie wil ik ook wel zien!

SeanDeNiro

Avatar

Is dit artikel een voorbode van een 4 sterren recensie? Afgaande op de trailert max 2.

Decepticon

Avatar

Zelfs Chris Stuckmann is redelijk positief, terwijl hij geen fan is van de eerste 2 films, met name door de regie van Bay. Maar ook hij vind dit derde deel het leukste van de 3.

Ik heb wel zin om hem te zien, ik verwacht er niks van en ga er met open mind in.

Fred jr

Avatar

Als de box office goed is, krijgen ze zeker nog beverly hills cop 4. Daar zijn ze ook al mee bezig of in de running. Kijk zeker naar deze uit, hopelijk minder chaotisch dan Patser.

Mav Damian

Avatar

Zag ik niet aankomen! Geen grote fan van de regisseurs, maar mooi dat mijn landgenote hun eerste Hollywood film prima ontvangen wordt.

Sparrow_LW

Avatar

Dan wordt ik nu toch wel een beetje nieuwsgierig.... groot fan van deel 1, jeugdsentiment, maar zag deze, mede door de trailer, niet echt zitten. Bang dat ie tegen zou vallen, maar als de berichten positief blijven dan ga ik hem misschien toch wel zien op het grote scherm....

Goku32

Avatar

Had ik niet gedacht, het is allemaal van het zelfde wat we al gezien hebben.

dave74

Avatar

Die gekke Belgen met hun rare fratsen hohoho

STYD

Avatar

En mensen maar klagen omdat ze 1 foto hadden gezien haha. Eindelijk weer een leuke komedie/aktie film, zijn er toch weinig die echt beide genres kunnen samenvoegen.

donniebrasco

Avatar

Pfffff met die vadsige Lawrence zeker! Laat mij niet lachen ...

Arnold_FF7

Avatar

Hmmmm misschien omdat ze gewoon de lijn volgende van de vorige films in de serie kan ook helpen.

HK_84

Avatar

Deel 1 had dat lekkere tropische 'Silk Stalkings' sfeertje. Deel 2 leek meer op een soort 'Urban Rambo', zeer slecht. Ben ergens wel benieuwd naar deel 3, maar heb niet het idee dat ie ’bios waardig’ is. Keertje huren dan maar..

None taken

Avatar

"Verrassend goed" als in "iedereen had een slechte film verwacht"? Rare titel.

NieuwsFilm