Netflix wordt duurder in België: Holland next?

De streamingoorlog wordt nog interessant.

Netflix is de prijzen in veel landen aan het verhogen. Nederland en België bleven tot nu toe gevrijwaard maar aan die tijd lijkt nu ook een einde te komen. In België gaan de prijzen namelijk alvast omhoog. Voor Nederland nog 'even' niet.

In België blijft enkel het goedkoopste abonnement 7,99 euro per maand kosten. Mensen mogen dan maar één stream per keer in SD doen. Kies je voor het standaardabonnement  gaat de prijs met twee euro omhoog naar 12,99 euro per maand. Premium kost straks 15,99 euro per maand.

Hoe zit het met Nederland?
De kans lijkt groot dat de prijsverhoging op een gegeven moment ook Nederland zal raken. Tegelijk kan het zijn dat we tot nu toe bewust uitgezonderd zijn, omdat Disney+ hier een grote concurrent is voor Netflix. Maar de verwachting is dus wel dat ook Nederland op een zeker moment de prijsverhoging moeten gaan krijgen.

Netflix geeft elk jaar meer en meer geld uit aan eigen films tot series. Ook in 2020 komt er weer veel nieuws aan om te compenseren voor het feit dat er steeds minder content van andere productiehuizen beschikbaar is. Deze beginnen immers steeds vaker een eigen streamingdienst zoals recent nog Disney+.

NieuwsFilm

meest populair