Algemeen

Netflix wordt duurder in België: Holland next?

De streamingoorlog wordt nog interessant.

door Jim Pedd om 12:10 in Algemeen
Netflix is de prijzen in veel landen aan het verhogen. Nederland en België bleven tot nu toe gevrijwaard maar aan die tijd lijkt nu ook een einde te komen. In België gaan de prijzen namelijk alvast omhoog. Voor Nederland nog 'even' niet.

In België blijft enkel het goedkoopste abonnement 7,99 euro per maand kosten. Mensen mogen dan maar één stream per keer in SD doen. Kies je voor het standaardabonnement  gaat de prijs met twee euro omhoog naar 12,99 euro per maand. Premium kost straks 15,99 euro per maand.

Hoe zit het met Nederland?
De kans lijkt groot dat de prijsverhoging op een gegeven moment ook Nederland zal raken. Tegelijk kan het zijn dat we tot nu toe bewust uitgezonderd zijn, omdat Disney+ hier een grote concurrent is voor Netflix. Maar de verwachting is dus wel dat ook Nederland op een zeker moment de prijsverhoging moeten gaan krijgen.

Netflix geeft elk jaar meer en meer geld uit aan eigen films tot series. Ook in 2020 komt er weer veel nieuws aan om te compenseren voor het feit dat er steeds minder content van andere productiehuizen beschikbaar is. Deze beginnen immers steeds vaker een eigen streamingdienst zoals recent nog Disney+.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

batmaster

Avatar

Als Netflix op deze manier door blijft gaan vind ik het niet erg. Netflix is echt top bezig met veel goede content. Elke week zowat een nieuwe serie en film van Netflix. Ik kan het niet meer bijhouden, zoveel plaatsen ze. Wel moet ik zeggen dat we een account met vier mensen gebruiken, waardoor de maandprijs een stuk beter is. Als dat niet meer het geval gaat zijn zal ik alsnog een abonnement nemen.

Vleeshaak

Avatar

Leuk dat ze zich meer richten op eigen content, maar de kwaliteit daarvan lijkt alleen maar slechter te worden. Heb laast Netflix weer eens opgezegd en heb nu weer een maandje Disney+ en Amazon Prime. Heb het gevoel dat ik nu meer waard voor men geld heb.

Alexwithmike

Avatar

Netlix blijft zelfs na een "forse" verhoging van de prijs nog elke euro waard. Ik heb net de fantastische serie Giri/Haji gezien. Must-see!

eltorro

Avatar

Ach ja, prima, ik heb ook het idee dat ik er qua content steeds meer voor terug kijk. En als je je abonnement deelt met een aantal personen zijn de kosten maar een paar euro.

MARQ242

Avatar

Disney+ een grote concurrent voor Netflix? Lijkt mij niet. Disney mag dromen over de grootte en diversiteit aan content die Netflix aanbied. Alleen al met de hoeveelheid eigen content overschaduwd Netflix alle streaming services bij elkaar.

eltorro

Avatar

Precies wat MARQ242 zegt. Netflix heeft zoveel verschillende content, voor iedereen is er wel wat.

David Mills

Avatar

Ik deel mijn abonnement nu nog niet maar als de prijzen weer omhoog gaan ga ik mijn abonnement wel delen. Ik lees in ander artikel dat Netflix miljarden heeft geleend voor nieuwe content vanwege de hoge concurrentie. Ik betwijfel of zoveel geld lenen wel verstandig is.

Movieman2018

Avatar

Netflix is erg slim bezig. Ongeacht de prijs stijging, de mensen zullen blijven abonneren (realistische bedragen). Uiteraard valt het heel goed mee om €16 te betalen voor de premium versie.. ze zullen hoogstwaarschijnlijk om de zoveel jaar de prijs met enkele euro's doen stijgen. Met de tijd zullen meer en meer mensen abonneren en eraan gewend geraken. Maar ze zullen ooit wel een plafond zetten op de prijs. Tot 30 euro de maand lijkt mij nog steeds te doen. Netflix neemt een plaats in allen hun leven. Net als smartphone vandaag..

NieuwsFilm

meest populair