'The Rise of Skywalker' nu slechter dan 'The Phantom Menace'

'The Rise of Skywalker' nu slechter dan 'The Phantom Menace'

Rotten Tomatoes-score loopt verder terug.

In 1999 verscheen na lang wachten de Star Wars-prequelfilm The Phantom Menace. Deze werd toen zwak ontvangen, maar de film wist het financieel uitstekend te doen. De episodes die volgden werden beter ontvangen en het laatste deel Revenge of the Sith bleek zelfs het best ontvangen deel.

De recente vervolgtrilogie startte met de bij de critici het sterk ontvangen deel, The Force Awakens. De afsluiter The Rise of Skywalker bleek in december juist het slechtst ontvangen deel. En nu blijkt deze ook de slechtst ontvangen film in de complete Star Wars Skywalker Saga als we het ontvangst baseren op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.

Rotten Tomatoes
Ondertussen zijn er op Rotten Tomatoes 471 recensies over Episode IX verzameld en deze veroorzaken een score van 52 procent, met een 6,17 / 10 als gemiddelde beoordeling. En dat is lager dan vlak na de release. En deze ongetwijfeld definitieve score is lager dan de 53 procent, met een gemiddelde beoordeling 5,94 / 10, na 228 verzamelde reviews van The Phantom Menace. Zij het minuscuul lager.

Opvallend is dat de box office scores - los van inflatie - op dit moment nagenoeg gelijk aan elkaar zijn, met zo'n $1,03 miljard. The Rise of Skywalker draait echter nog wel even in de wereldwijde bioscoopzalen. Welke vind jij beter: The Phantom Menace of The Rise of Skywalker?

NieuwsFilm

meest populair