Algemeen

Merkwaardige schurk onthuld die 'Star Wars: Rise of Skywalker' niet haalde

Deze duistere slechterik had in Star Wars: Rise of Skywalker kunnen zitten.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Het blijkt dat het boek 'The Art of Star Wars: The Rise of Skywalker' heel wat ontwerpen bevat die uiteindelijk niet in de film te zien waren. En dit zijn niet alleen alternatieve ontwerpen, maar ook concept-art van scènes die vroeg of laat zijn gesneuveld.

Zagen we een paar dagen geleden nog een enorm krachtige Rey, nu hebben we een duistere schurk die een ontmoeting zou hebben met die andere schurk, Kylo Ren van Adam Driver. Het is onduidelijk welk personage dit is, maar het zou mogelijk de Sith master Tor Valum zijn die voor zou komen in het geschrapte / sterk aangepaste verhaal van de vroeg vertrokken regisseur Colin Trevorrow.

Chewie vs Kylo Ren
Ook opvallend is een beeld van Chewie (Joonas Suotamo) die door Kylo Ren wordt ondervraagt, waarschijnlijk hardhandig. Ook dit beeld haalde Star Wars: The Rise of Skywalker niet. De film draait nog steeds in de bioscoop.


5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

23VDV23

Avatar

Nadat ik de film zag ben ik de Reddit archieven ingedoken. Daar stond (naast een gedetailleerde beschrijving van het verhaal dat al afgelopen zomer te lezen was) concept art van dit gekke wezen al meerdere malen gepost. Dat is niet Tor Valum uit Trevorrows versie, maar een wezen dat The Oracle heette en waarschijnlijk zelfs door Abrams is gedraaid maar eruit is gesneden. Het wezen zou Kylo Ren het één en ander vertellen over de Force Dyad en hem geloof ik verwijzen naar de Sith Holocron die hem naar Sidious leidt.

Frits007

Avatar

@23VDV23
Thnx voor de aanvullende info Smiley face

Echter (voor mij had de film in het begin al gelijk een streep tegen):

Wat is een Sith Holocron? :P

Volgens ""Jedi Master"" "Rey ..... " die hier over studeerd en boek(en) over heeft, is het een Sith Location Finder...... :facepalm:

jordicraft

Avatar

Sith en Jedi Holocrons, kan je eigenlijk misschien vergelijken met een hardeschijf die je alleen kan openen als je de sleutel heb. In dit geval is de sleutel de Force. Sith Holocrons kunnen alleen geopend worden door Sith en voor de jedi geldt hetzelfde. Deze dingen bevatten een boel informatie en lessen over de sith, de jedi, en de force. Als je deze met elkaar paart kan je antwoord krijgen op je diepste vraag. Dit wordt verder uitgebreid in een seizoen van Rebels (3). Je kan bijvoorbeeld ook berichten in de holocrons stoppen. Dit deed Obi wan na de events van Order 66. Waarin hij mede-jedi's waarschuwde om weg te blijven van de Jedi Temple, en de force hun laten leiden en dat een nieuwe hoop zal onstaan.

jordicraft

Avatar

Een sith Way finder is iets heel anders dan een Sith Holocron

NieuwsFilm