Algemeen

Belgen moeten lang wachten op Disney+

Veel andere landen krijg juist sneller toegang

door Bram de Groot om 11:37 in Algemeen
Als Nederlanders zijn we flink in de watten gelegd door Disney. Niet alleen kregen we in Nederland een paar maanden gratis toegang tot Disney+, ook is de content sinds de start een stuk uitgebreider dan bijvoorbeeld in de States.

Op dit moment hebben alleen de Verenigde Staten, Canada, Nederland, Australië, Nieuw Zeeland en Puerto Rico toegang. Vanaf 24 maart wordt de toegang uitgebreid met andere landen en krijgen onder meer Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland toegang tot Disney+.

Maar nog geen België
Mogelijk een teleurstelling voor onze Belgische bezoekers is dat België pas in een volgende ronde aan de beurt is, samen met onder meer de Scandinavische landen en Portugal. Waarschijnlijk valt deze ronde in de zomer van 2020, maar een exacte datum is nog niet bekend. De kosten blijven in alle Europese landen gelijk, met 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar. In het Verenigd Koninkrijk wordt er 5,99 pond per maand en 59,99 pond per jaar gevraagd.

Nog even geduld dus voor onze zuiderburen. Een troost is dat de echt opvallende nieuwe content pas laat in de zomer van 2020 verschijnt, met dit jaar twee Marvel-series en het tweede seizoen van The Mandalorian. Check meer over de series op Serietotaal.

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

gelukkig hebben we op FT geen last van Belgen

kidcassidy

Avatar

Aan de Belgen: Je mist niks! Disney+ is door de meesten al opgezegd en de mensen die er nog aan vastzitten hebben veelal al spijt dat ze een jaarabonnement hebben genomen.

Maac

Avatar

Ik dacht juist dat er hier best wat trouwe Belgische bezoekers kwamen.

ThEnd

Avatar

Jaarabo en geen enkele spijt. Inmiddels Mando, Forky, een paar films en Tron: Uprising gekeken en er staat nog een hoop op m'n lijstje. In februari Clone Wars!

Wel jammer dat wij nog maar één seizoen van Runaways hebben, terwijl in de VS alle drie de seizoenen beschikbaar zijn.

Master Of Films

Avatar

+1 kidcassidy.

Disney+ is zo overrated. Hier wordt hier behandeld alsof het een wederopstanding is van de streamingsdiensten. Je bent zelfs beter af met Videoland (of all places). Als je per se Frozen oid wilt zien, dan kan het ook via Pathe thuis.

TwinsA

Avatar

Ik ben Belg, en ik mis het niet. En aan Green Hornet, nee je zal van mij geen last hebben Smiley face

Harrie69

Avatar

-1 kidcassidy. Wat een onzin verhaal zeg. Wellicht jouw mening, maar spreek niet voor anderen.

dave74

Avatar

Daar zou je van opkijken greenhornet ik ben een rasechte vlaming

David Mills

Avatar

@ sluit mij volledig aan bij kidcassidy...allemaal gedateerde content. Voor kinderen is het aantrekkelijk maar mijn dochter vindt Netflix voldoende en ik koop regelmatig bij Itunes. Ik durf zelfs te stellen dat Apple+ veel interessanter is, misschien nog niet heel veel content maar de series die erop staan zijn verrassend goed en in sublieme beeldkwaliteit!! En de content wordt in rap tempo uitgebreid, sneller dan bij Disney plus.

Frietgezicht

Avatar

+ 1 Kidcassidy

@ mof, overrated? Hoor niemand over Disney+( op een positieve manier)
Het leeft niet echt heb ik het gevoel.
Geinig voor kids en die enkele volwassene die nog haren op de borst moet krijgen.

Master Of Films

Avatar

@Frietgezicht. Er worden wel degelijk positieve berichten geplaatst notabene afkomstig van volwassen. Shocking, I know!
Je kan ze lezen op een site dat bijzonder veel aandacht aan Disney+ geeft.

Het is mogelijk dat je die site nog niet kent. Omdat ik een geweldige barmhartige Samaritaan ben, zal ik de url gaan doorgeven speciaal in deze reactiepost. Ik help graag een medemens. Smiley face

Tik in de volgende url in je adresbalk van je browser:
https://www.filmtotaal.nl

Lees de reacties door van de vele 10.000 (niet gesponsorde) artikelen gewijd aan Disney+ en je komt echt positieve berichten tegen van Disney+. Weliswaar van volwassen(!) Nederlanders. De Vlamingen hebben geen mening over Disney+ en willen ons daarme ook niet lastig vallen.

Frietgezicht

Avatar

^ Smiley face Jij hebt het over FT zelf, dat is een neutrale site die geen voorkeur heeft toch?

Die Belgen hebben wel geluk met Nederlandse sites. Ook voor voetbal kunnen ze qua info en reacties terecht op voetbalzone, iets dat ook ontbreekt in België. Maar ze zijn van harte welkom, hoop dat ze allemaal zoals Urbanus zijn!

kvr007

Avatar

@GreenHornet. Ik ben een Belg!
En sorry maar ik als grote Disneyfan ben f*cking jaloers op jullie. Ik kan niet wachten tot Disney+ hier is.

Mav Damian

Avatar

Pffff de nieuwste Denis Villeneuve film zal voor mij pas het kijken waard zijn dan heel die Di$ney+! Ik als Belg weet waar ik mijn geld ga steken en al mijn andere landgenoten zullen waarschijnlijk dom 70 euro per jaar aan een streamingdienst weggeven dat weinig variatie en waarschijnlijk niet veel toevoegt. The Mandalorian kunnen we toch (illegaal) gratis kijken. Dus wij missen waarschijnlijk niet veel van die nieuwe streamingdienst die nog moet komen.

Frietgezicht

Avatar

@ Mav, ik en MOF zijn benieuwd hoe ver je met The Wire bent. Waar blijft de uitgebreide review?

Mav Damian

Avatar

@Friet
Pffoe dat word nog effie wachten! Ik ben ook andere series aan het volgen waaronder Mindhunters en heb ook voor het laatst eindelijk seizoen 8 gezien van Games of Thrones, wat ik snel wil vergeten. Gelukkig helpt The Wire daarmee bij!
Aangezien ik maar de eerste twee volledige seizoenen gezien en ik nog niet halverwege ben met seizoen 3. Kan ik dit al zeggen over de eerste twee seizoenen. De bedenker David Simon is een f*cking genie! Het is meschien wel de beste serie die zo geweldig geschreven is. Zoals je al zei was de eerste seizoen wat inkomen, maar door die heerlijke dialogen was ik altijd mee.
Bij aflevering 4 van seizoen 1 had ik ineens door dat Michael B Jordan "Wallace" speelde. Seizoen 2 was wel effie wennen, nieuwe personages en nieuwe plaats. Ook leuk om te zien hoe de politiemannen elkaar zitten te kloten, bijvoorbeeld de moordzaak van 13 onbekende vrouwen in de container.
Ik kan ook geen favoriete personages (voorlopig) kiezen want er zijn er wel wat die ik mag. McNulty, Stringer, Omar, Herc, Moreland, enzo.

Topserie! Ik zal laten weten wanneer ik klaar ben met de serie.

Frietgezicht

Avatar

^ Klinkt goed! Jouw favo lijstje klopt wel, bij de meeste staan Marlo, Slim Charles, Bodie(ja de moordenaar van Michael B Jordan maar wacht maar af, he grows on you, Chris enz) er ook in maar sommigen ken jij nog niet, meest gehate : Cheese

De makers hebben een verleden bij de politie in Baltimore waardoor het zo realistisch maakt. In een The Rock film is het ‘put a wire on him’, hier hoe het echt gaat.

String String Where is Wallace??

RyaneWaldu

Avatar

Wat een teringzooi kben netflix beugezien ben vooral fan van de dc series en al het andere comicgerelateerde maar daar.mag je binnenkort methbo ook naar flhiten

Master Of Films

Avatar

@Mav goed om te horen mbt The Wire (maar ook over Denis Villeneuve en je mening over Disney+). Smiley face

Frietgezicht

Avatar

^ Kneus! Mav, niet kijken!! Dikke spoiler! Wat doe je mof?? Hij is halverwege seiz 3!

Hiss

Avatar

Zielig, nog geen Gummiberen voor de Belgen.

Frietgezicht

Avatar

@ Mav, ik keek op jouw profiel om reviews van jou te checken maar als ik bovenaan op reviews klik staat er ‘soon’.
Dat staat er helaas al jaren. FT heeft meer aandacht voor Disney + dan voor FT

Mav Damian

Avatar

Hahahaha hetzelfde bij jouw Friet! Verwacht wel niet veel van mijn reviews als je ze gaat lezen. Mijn argumenten zijn niet deftig geschreven, vind ik van mijzelf.

Frietgezicht

Avatar

^ van mij ook niet maar ik noem het ook geen review of recensie ofzo omdat ik dat niet verdien. Ik noem het mijn ‘mening’ Smiley face

Master Of Films

Avatar

Hiss "Zielig, nog geen Gummiberen voor de Belgen."
I see what you did there Smiley face

GreenHornet

Avatar

als FT zo door gaat hebben we ze alleen maar Disney nieuws volgend jaar.

Master Of Films

Avatar

Hopelijk onafhankelijk en neutrale Disney nieuws.

NieuwsFilm

meest populair