Netflix groeit aanzienlijk maar de concurrentie wordt voelbaar

Netflix groeit aanzienlijk maar de concurrentie wordt voelbaar

De groei van aantal abonnees was hoger dan verwacht.

Netflix heeft zijn aantal abonnees flink zien groeien in het laatste kwartaal van 2019. De streamingdienst verwelkomde wereldwijd namelijk zo'n 9 miljoen nieuwe abonnees. Hoewel deze toename tegen de verwachtingen in is, begint de marktleider de hete adem van zijn nieuwe concurrenten toch te voelen.

Netflix heeft in de laatste maanden van vorig jaar 8,8 miljoen nieuwe betalende abonnees aan zich weten te binden. Daardoor heeft het bedrijf nu ruim 167 miljoen abonnees wereldwijd. Het aantal abonnees groeide harder dan verwacht, want Netflix had zelf ingezet op 7,6 miljoen nieuwe klanten. In het eerste kwartaal van 2020 hoopt Netflix op 7 miljoen nieuwe gebruikers.

Concurrentie
De groeicijfers in thuismarkt Amerika zijn met de komst van 420.000 nieuwe abonnees minder rooskleurig. Volgens Netflix is deze lage groei te wijten aan de komst van grote spelers als Disney+ en recente prijsstijgingen. Ook in Nederland, Canada en Australië - alle drie landen waarin Disney+ in november vorig jaar uitkwam - presteerde Netflix naar eigen zeggen minder.

NieuwsFilm

meest populair