Algemeen

Netflix groeit aanzienlijk maar de concurrentie wordt voelbaar

De groei van aantal abonnees was hoger dan verwacht.

door Jeffrey Kouters om 13:26 in Algemeen
Netflix heeft zijn aantal abonnees flink zien groeien in het laatste kwartaal van 2019. De streamingdienst verwelkomde wereldwijd namelijk zo'n 9 miljoen nieuwe abonnees. Hoewel deze toename tegen de verwachtingen in is, begint de marktleider de hete adem van zijn nieuwe concurrenten toch te voelen.

Netflix heeft in de laatste maanden van vorig jaar 8,8 miljoen nieuwe betalende abonnees aan zich weten te binden. Daardoor heeft het bedrijf nu ruim 167 miljoen abonnees wereldwijd. Het aantal abonnees groeide harder dan verwacht, want Netflix had zelf ingezet op 7,6 miljoen nieuwe klanten. In het eerste kwartaal van 2020 hoopt Netflix op 7 miljoen nieuwe gebruikers.

Concurrentie
De groeicijfers in thuismarkt Amerika zijn met de komst van 420.000 nieuwe abonnees minder rooskleurig. Volgens Netflix is deze lage groei te wijten aan de komst van grote spelers als Disney+ en recente prijsstijgingen. Ook in Nederland, Canada en Australië - alle drie landen waarin Disney+ in november vorig jaar uitkwam - presteerde Netflix naar eigen zeggen minder.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Disney+ is geen concurrent maar een toevoeging.

David Mills

Avatar

En als Netflix structureel de prijzen blijft verhogen, kan het aantal leden heel snel dalen.

eltorro

Avatar

@David Mills: Netflix heeft dat allemaal prima onder controlle. Daarom testen ze af en toe om te kijken wat bijvoorbeeld de gevolgen van een prijsverhoging zijn.

David Mills

Avatar

@ eltorro, klopt wat je zegt maar als je eenmaal de publieke opinie tegen krijgt kan het soms verrassend snel gaat. De film Cats heeft dit recentelijk ondervonden.

Frietgezicht

Avatar

Concurrentie? Alsof een kerel bij een restaurant(netflix) eet en geniet van Coq au vin, boeuf bourguignon, Pommes duchesse en entrecote bordelaise en aan de overkant bieden ze een hamburger en een softijsje aan(Disney +)

Laat mij niet lachen. Ik ben de doelgroep niet(kids en hersenlozen) maar netflix blijft wel overeind hoor

Pietjebam

Avatar

Frietgezicht ff flexen met zn kennis over dure gerechten????

Frietgezicht

Avatar

^ Haha kennis idd maar vreet het nooit. In mijn caravan staat gewoon de frituur aan.

NieuwsFilm

meest populair