Algemeen

Netflix geeft 'The Witcher' een opvallende film!

Waarschijnlijk nog voor het tweede seizoen er is, komt er een anime.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Met tientallen miljoenen kijkers in de eerste weken na de release van de serie The Witcher met Henry Cavill (Man of Steel) mag duidelijk zijn dat Netflix er weer een succes bij heeft. Er wordt ingezet op vele vervolgseizoenen. Nu is bevestigd dat er ook een film komt!

Dit wordt geen live action film, maar een anime. Dit is via één van de officiele Twitter-kanalen van Netflix onthuld. De anime heeft de titel The Witcher: Nightmare of the Wolf en laat "een nieuwe bedreiging voor het continent" zien.


Van dezelfde makers
De anime zal zich dus afspelen in dezelfde wereld als de hoofdserie en wordt ook ontwikkeld door serie-bedenker Lauren S. Hissrich en schrijver Beau DeMayo. De film wordt samen met Studio Mir gemaakt, bekend van onder meer het sterk ontvangen The Legend of Korra uit 2012.19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Ben benieuwd wanneer t zich afspeelt. Voor, na de film. Of los van de film en meer met de boeken.

Mav Damian

Avatar

en wordt ook ontwikkeld door serie-bedenker Lauren S. Hissrich en schrijver Beau DeMayo
Degenen die niet weten hoe men het bronmateriaal van The Witcher moeten gebruiken. Gelukkig bestaat de game The Witcher 3: Wild Hunt nog.

chefry1983

Avatar

Ik vond de serie erg moeilijk te volgen met de verschillende tijdlijnen. Zeker ook omdat ik de games en boeken nooit gezien hebt. Gelukkig kwam er laatst een site online waarin de tijdlijn werd uitgelegd

Coola

Avatar

Serie gebruikt het bron materiaal geweldig. Gelukkig gaan deze mensen achter de serie ook aan deze animatie film werken.

Mav Damian

Avatar

chefry1983 "Zeker ook omdat ik de games en boeken nooit gezien hebt."
Nee, dat is onzin! Je kunt toch prima de personages als Iron Man, Captain America en Thor volgen zonder de comics hebben gelezen? Je kunt toch prima heel de Harry Potter reeks volgen zonder de boeken hebben gelezen.? Je kunt toch prima Games of Thrones met veel personages en verhaallijnen heeft volgen zonder de boeken hebben gelezen?
Coola "Serie gebruikt het bron materiaal geweldig"
Zoals? Ze hebben de eerste twee en een deel van de derde boek gebruikt en met elkaar gemixt waar geen doel van personages en plot heeft. Het verhaal springt naar de ene tak naar de andere. De verhaallijnen voelen haastig aan terwijl in de boeken meer uitgebreid is. Heeft ook geen worldbuilding. Als jij weet dat ze het bronmateriaal juist hebben gedaan dan neem ik ook aan dat jij de boeken hebt gelezen? Ook met een deftige argumentatie komen.

Frietgezicht

Avatar

Ik heb in jaren niet zo’n slechte serie gezien. Als je denkt dat het niet slechter kan komt die pratende draak opdagen die de man blijkt die eerder in een ravijn viel.
Lijkt alsof Netflix een groep leerlingen uit groep 8 een budget heeft gegeven om deze serie te maken.

Laatste seizoen Game of Thrones was een tegenvaller, zwak einde van een mooie serie, maar ook dat laatste seizoen is in echt ALLES beter dan The Witcher.

timdekw

Avatar

Ik heb me prima vermaakt met het eerste seizoen. Ja, het was erg episodisch, maar dat zijn de eerste 2 boeken ook. En sommige plot elementen die hier bekritiseerd worden komen één op één uit de boeken. De vergelijking met GoT zou niet gemaakt moeten worden. Een compleet ander type verhaal. Beide fantasy, maar beide behorende tot een ander subgenre binnen de fantasy. Nee, seizoen 1 was niet perfect, maar dat zijn de boeken ook niet. En ik was ook niet heel erg te spreken over alle gebeurtenissen die erbij verzonnen zijn, vooral de geschiedenis van Yennefer, maar er waren gelukkig genoeg momenten die ik wel oprecht goed vond en ik ben in ieder benieuwd wat de toekomst ons nog brengen zal.

Coola

Avatar

De serie heeft een jaren 80 fantasy film /hercules en xena vibe en dat blijkt juist wat ik nodig had voor een franchise als the Witcher.

Frietgezicht

Avatar

@ Tim, smaken verschillen!

Vergelijking GoT is nooit eerlijk want dat is 1 van de beste series ooit gemaakt(imo he R3-X7) maar ik hoorde overal vooraf de nieuwe GoT.
Maar ook zonder die vergelijking vind ik The Witcher erg slecht.
Wat vind jij dan goed en wat zijn die mooie momenten?

De karakters vind ik 3x niks. The Witcher zelf is ok. Eigenlijk stopt het daar al. Die Yen laat af en toe dr tieten zien maar dr zit geen inhoud in(is ze goed, slecht, lijkt wel een robot)
Die (komisch bedoelde) sidekick van The Witcher vind ik een strontvervelend karakter. Ook die blonde meid die overal en nergens komt geef ik niks om.
Dialogen slap, decors lijken op een toneelstuk enz.

Ik vind ook vooral dat er geen overzicht en balans in het verhaal en gebeurtenissen zit.
Dr gebeuren dingen zonder spanning en zonder duidelijk waarom en hoe en wat. Yen rent opeens met een chick en een baby a la Jumper style door woestijnen etc, chick eindigt dood, baby gered, weg baby, weg badguy, waar ging het over?
The Witcher heeft opeens 3 wensen ofzo? Explodeert iemand zijn hoofd? Wat!? Hoe? Waarom?
Die Yen kan die dwergen bevriezen op de berg, maar later in een gevecht gebruikt ze die kracht niet!? En bovenop die afgelegen berg zit een prachtige hut waar zij en The Witcher slapen en neuken!? Huh?! Id dat tovenarij? Maar wat kan ze dan? Kan ze niet jumpen naar die draak of iets regelen?
Die kerel valt met die 2 meiden in de afgrond, later is die kerel de draak, die 2 meiden staan er ook bij?! Ik snap de kijker niet die dit allemaal maar voor lief neemt en accepteert omdat er knokpartijen en tieten te zien zijn.
Goede dialogen, verhaallijnen, karakters enz doen er blijkbaar niet toe(voor sommigen want lees zat negatieve recensies over The Witcher)

Ik ga maar eens Vikings en The Last Kingdom proberen.

timdekw

Avatar

Wellicht scheelt het dat ik de boeken gelezen heb en dus wel al enigszins wist wat me te wachten stond. Smiley face
Het gros van de dingen die je daar opnoemt komen rechtstreeks uit de eerste 2 boeken. De The Witcher reeks gebruikt heel veel sprookjesverhalen van over de hele wereld als inspiratiebronnen en veel van die verhalen zitten met een leuke twist in de boeken verwerkt rondom het concept van de Witcher zelf. Ik kan er wel wat mee, maar er komen daardoor best wel wat erg fantasievolle gebeurtenissen voorbij en als dat je niet ligt dan ben ik bang dat dit gewoon niet voor jou is. Ook in de boeken worden niet alle dingen kant en klaar gepresenteerd en blijft er genoeg onverklaard. Ik lees al van vrij jonge leeftijd heel veel fantasy en heb er een zwak voor. Voor mij is het dus makkelijk bepaalde zaken te accepteren en zelf in te vullen, maar als je dat niet kan dan begrijp ik al je commentaren. Dit is hoe jij het ervaren hebt, je kan er niks mee, hebt overduidelijk meer de behoefte aan realistischere (fantasy)verhalen en dan zit je bij The Witcher verkeerd. In de latere boeken neemt het fantasy gehalte wel flink af hoor en wordt er meer gefocust op de oorlogen die de landen teisteren en komen er verbazingwekkend weinig Witcher werkzaamheden voor. Dus wellicht dat je de toekomstige seizoenen beter kan behappen.

Frietgezicht

Avatar

Realisme gaat het mij niet om en fantasy ook niet. Maar er hoort wel structuur en logica in de gebeurtenissen te zitten.

LoTR is ook fantasie. Maar laat ik dan een voorbeeld geven.
Frodo en Sam komen bij die spin, willen ontsnappen, veranderen in leeuwen en rennen weg. Dan denk ik als kijker ‘huh,konden ze dit’?? Wat is dat voor onzin. Houden van fantasie maakt dat niet ‘realistisch’.

Dat gevoel heb ik bij The Witcher. Dr gebeurd veel maar echt logisch is het niet.

The Witcher slacht in afl 1 allemaal gasten af maar op die berg heeft die moeite met 1 gozer en moet Yen hem redden. Raar, naar mijn weten was hij overdreven sterk en kan een mens hem niet aan.

Ach ben blij voor jou dat je het leuk vindt hoor, ieder zijn ding.

Ken jij The Odyssey met Armand Assante uit 1997? Ook pure fantasie maar die vind veel beter zelfs nu nog qua gebeurtenissen, karakters, verhaal enz.

timdekw

Avatar

Ik vind je commentaar ook niet perse onterecht hoor. Ik denk dat het in mijn specifieke geval gewoon scheelt dat ik wel iets meer achtergrondinformatie heb vanwege de boeken en het daarom allemaal wat beter kan accepteren.
En daarnaast, wat ik al zei, is het fantasiegehalte gewoon erg hoog in deze reeks. Ook The Lord of the Rings is vergeleken hiermee nog een stuk realistischer. De The Witcher reeks is gewoon echt een beetje sprookjesachtig, net zoals in sprookjes zelden wordt verklaard waarom personages de dingen kunnen die ze kunnen. Als veel kijkers, die niet bekend zijn met de boeken, de serie hierdoor te verwarrend of onacceptabel onrealistisch vinden, dan hebben de makers niet goed hun best gedaan en dan doet mijn persoonlijke mening er niet echt toe. Voor zover die er ooit echt toe doet voor iemand anders dan mijzelf...
Maar wat ik ook al zei, de serie is absoluut niet perfect. Maar al met al heb ik me er toch wel prima mee kunnen vermaken. Qua aankleding zag het er allemaal netjes uit, de soundtrack deed me denken aan die van The Witcher 3 game en het acteerwerk was allerminst onaardig. Daarnaast, wetende waar het verhaal naartoe gaat en dat deze als het goed is wat rechtlijniger en epischer gaat worden, ben ik wel oprecht benieuwd naar de komende seizoenen. Er is echter absoluut ruimte voor verbetering.

The Odyssey ken ik nog niet. Ziet er interessant uit. Bedankt voor de tip.

Frietgezicht

Avatar

Jij hebt idd maybe de neiging meer te accepteren omdat je bekend(fan) bent met ander materiaal.
Hoewel ik bijv zag dat de laatste 2 Turtles films niet goed waren vond ik ze erg leuk omdat ik ermee ben opgegroeid.
Lijkt mij leuk voor jou om karakters uit boeken en games op je tv in een serie te zien.

Ik ben juist gek op allerlei genres en zeker fantasie dus ik blijf kijken omdat ik hoop op een (voor mij) veel beter 2e seizoen.

Ja moet je zeker kijken, was een (4 delig dacht ik) tv serie met veel fantasie en onze eigen Jeroen Krabbe(die toen ff werk had in Hollywood, zat ook in een Bond film en The Fugitive) maar ook acteurs als Eric Roberts. Special effects zijn de tand des tijds niet helemaal doorgekomen maar nog steeds erg leuke serie/film(beetje zoals de 1ste IT, 1 noemt het een film, ander een serie)

centr1no

Avatar

omniesbonsai "Jij hebt idd maybe de neiging meer te accepteren omdat je bekend(fan) bent met ander materiaal. Hoewel ik bijv zag dat de laatste 2 Turtles films niet goed waren vond ik ze erg leuk omdat ik ermee ben opgegroeid.
Lijkt mij leuk voor jou om karakters uit boeken en games op je tv in een serie te zien."
Ik denk dat het voornamelijk dat laatste is.
Het feit dat iemand veel fantasie gelezen en gezien heeft zou juist een reden moeten zijn om slecht schrijverschap niet zo makkelijk te accepteren.
Een fout die vooral veel beginnende schrijvers maken is dat ze eerst een grove verhaallijn bedenken, vervolgens een aantal spannende gebeurtenissen daarin plannen en daarna pas de karakters in het verhaal gaan schrijven.
Een bijkomend probleem in fantasy en bijv. superheldenfilms is dat het een schrijver te veel bullshit mogelijkheden geeft om slechte situaties recht te breien en de kans op onlogische of ongeloofwaardige situaties daarmee alleen maar groter wordt.

Frietgezicht

Avatar

Je quote de verkeerde maar eens! Smiley face
Wat vind jij van The Witcher?

Pepej

Avatar

@ Friet.....The Odyssey, juist... lang geleden, idd erg leuk, zeker voor die tijd, vergeet ook Christoffer Lee niet..
Vooral ook een bruut en zeer bevredigend einde

Frietgezicht

Avatar

^ Je bedoeld wanneer de deuren dicht gaan en hij tegen zijn zoon zegt ‘now it’s time 2 unleash your anger’(ofzo) en alles wat er daarna gebeurd(wil niet spoilers eruit gooien)

Idd ja, wat een heerlijk bevredigend einde!

Lee idd! En de prachtige(toen) Vanessa Williams! Valt mee dat er geen reboot van is nog(een serie van 1 seizoen of een hele lange film) hoewel ik daar best voor opensta met de juiste regie want met de effecten, camerawerk enz kun je het best updaten naar een mooie nieuwe versie. Heb niet het idee dat veel mensen nu nog de oude versie kijken en zeker ‘jongeren’ niet.

Malloy de Beer

Avatar

Groot deels eens met Frietgezicht.
Ik vond The Witcher werkelijk een van de slechtste series sinds jaren die ook nog erg overschat wordt. Misschien ligt het aan mijn gebrek aan kennis over de boeken en games maar ik kon er geen touw aan vast knopen.
Een tweede seizoen kan ik dan ook zeker niet begrijpen waarom die moet komen, ik zie dan liever een vervolg op de Warcraft film.

Dat het de nieuwe GoT is was gewoon een lokkertje.
Zelfs de slechtste aflevering van GoT was nog tig keer beter dan de beste van The Witcher.

Pepej

Avatar

@friet idd. Vooral na alles wat hij en zn familie hebben doorstaan...

Die miniserie is al zolang geleden dat hij wel een upgrade mag gebruiken, reboot waarom niet..
Een van de oudste fantasy verhalen van de westerse wereld

NieuwsFilm