Algemeen

Scenarist 'The Batman' gaat de 'Mega Man'-film schrijven

Goed nieuws voor de gameverfilming!

door Jan-Peter Rook om 11:49 in Algemeen
In 2018 kondigde Capcom een live-action film aan rondom hun langlopende gamereeks Mega Man, maar sindsdien is hier nog weinig mee gebeurd. Nu lijkt er dan eindelijk schot in te zitten met het nieuws dat Mattson Tomlin, een van de scenaristen van The Batman (2021), het script van de gameverfilming zal gaan schrijven.

Capcom wil met Mega Man een divers publiek aanspreken, bestaande uit niet alleen maar gamers maar ook liefhebbers van actiefilms. Het moet een verfilming worden die de wereld van de Mega Man-games goed overneemt, maar die ook de uitstraling en entertainmentwaarde heeft van een echte Hollywood-productie.

Japanse cultuur
Mega Man is een personage die onlosmakelijk verbonden is met de Japanse cultuur, waar hij ook wel bekendstaat als Rockman. Hij werd in 1980 geïntroduceerd in een Nintendo-spel, waarna er vervolgens tientallen andere games, tv-series en anime-shows volgden.

Toen de Mega Man-film twee jaar terug werd aangekondigd, werden Henry Joost en Ariel Schulman, het duo achter de derde en vierde Paranormal Activity, nog genoemd voor de regie. Het is niet helemaal duidelijk of de heren nog steeds betrokken zijn. Ook is er nog niets over de cast en over een eventuele releasedatum bekend.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm