Denis Villeneuve ziet 'Blade Runner 2049' spin-off wel zitten

Maar durft de studio deze wel aan?

Toen aangekondigd werd dat er een vervolg zou komen op de klassieker Blade Runner, reageerden heel wat filmfans sceptisch. Denis Villeneuve werd de regisseur van het vervolg, Blade Runner 2049 en ondanks het feit dat de film niet wist te overtuigen aan de box-office, werd de film toch sterk onthaald en wist deze twee Oscars te winnen. Vanwege het uitblijven van succes op financieel gebied, beschouwt de studio het als een risico om een nieuwe Blade Runner film te maken, maar Villeneuve ziet het wel zitten.

Tijdens een recent interview liet de regisseur, o.a. ook bekend van Prisoners, zich erover uit: ''Het Blade Runner universum is erg inspirerend. Het enige probleem dat ik ermee heb is dat we het weer over een sequel hebben. Ik denk dat het juist interessant zou zijn om weer eens met een origineel verhaal te komen, dat zien we niet genoeg in de filmwereld. Ik zou graag op een andere manier terugkeren naar het Blade Runner universum. Ik zou bijvoorbeeld ja zeggen tegen een spin-off. Het zal een project moeten zijn dat in zijn eentje als een huis kan staan, iets dat los staat van zijn voorgangers. Een detective film noir, die zich afspeelt in de toekomst... Soms droom ik er zelfs 's nachts over''.

Wel of niet?
Blade Runner fans hebben wel iets om naar uit te kijken. Zo keert de franchise terug in de animatieseries Blade Runner: Black Lotus, maar een nieuwe live-action film lijkt er helaas niet snel te komen. Toch kunnen liefhebbers van Villeneuve zich ook in de handen wrijven. De regisseur werkt momenteel namelijk aan Dune, waarvan de eerste beelden laaiend enthousiast zijn onthaald. Er is natuurlijk ook een kans dat er vervolgen komen op Dune, als deze een succes blijkt te zijn, aangezien er meerdere boeken bestaan en Villeneuve's Dune zich alleen maar baseert op de eerste helft van het eerste boek.

Toch leek het jarenlang niet mogelijk dat er een vervolg op Blade Runner zou komen, maar Villeneuve bewees ons ongelijk. Hopen jullie dat er nog een Blade Runner spin-off verschijnt?

NieuwsFilm

meest populair