Algemeen

Denis Villeneuve ziet 'Blade Runner 2049' spin-off wel zitten

Maar durft de studio deze wel aan?

door Wouter Drummen om 14:59 in Algemeen
Toen aangekondigd werd dat er een vervolg zou komen op de klassieker Blade Runner, reageerden heel wat filmfans sceptisch. Denis Villeneuve werd de regisseur van het vervolg, Blade Runner 2049 en ondanks het feit dat de film niet wist te overtuigen aan de box-office, werd de film toch sterk onthaald en wist deze twee Oscars te winnen. Vanwege het uitblijven van succes op financieel gebied, beschouwt de studio het als een risico om een nieuwe Blade Runner film te maken, maar Villeneuve ziet het wel zitten.

Tijdens een recent interview liet de regisseur, o.a. ook bekend van Prisoners, zich erover uit: ''Het Blade Runner universum is erg inspirerend. Het enige probleem dat ik ermee heb is dat we het weer over een sequel hebben. Ik denk dat het juist interessant zou zijn om weer eens met een origineel verhaal te komen, dat zien we niet genoeg in de filmwereld. Ik zou graag op een andere manier terugkeren naar het Blade Runner universum. Ik zou bijvoorbeeld ja zeggen tegen een spin-off. Het zal een project moeten zijn dat in zijn eentje als een huis kan staan, iets dat los staat van zijn voorgangers. Een detective film noir, die zich afspeelt in de toekomst... Soms droom ik er zelfs 's nachts over''.

Wel of niet?
Blade Runner fans hebben wel iets om naar uit te kijken. Zo keert de franchise terug in de animatieseries Blade Runner: Black Lotus, maar een nieuwe live-action film lijkt er helaas niet snel te komen. Toch kunnen liefhebbers van Villeneuve zich ook in de handen wrijven. De regisseur werkt momenteel namelijk aan Dune, waarvan de eerste beelden laaiend enthousiast zijn onthaald. Er is natuurlijk ook een kans dat er vervolgen komen op Dune, als deze een succes blijkt te zijn, aangezien er meerdere boeken bestaan en Villeneuve's Dune zich alleen maar baseert op de eerste helft van het eerste boek.

Toch leek het jarenlang niet mogelijk dat er een vervolg op Blade Runner zou komen, maar Villeneuve bewees ons ongelijk. Hopen jullie dat er nog een Blade Runner spin-off verschijnt?

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Philmhuis

Avatar

Ja, ja, ja.. Als fan van de films Blade Runner en Blade Runner 2049 (vooral de filmmuziek - uren en uren aan het luisteren) zou ik graag een vervolg / spin-off willen zien.

RoberPaulsen

Avatar

@Philmhuis die muziek is inderdaad fantastisch, past echt goed bij de film.

dave74

Avatar

Ik vond de laatste blade runner fantastisch.een echte film noir in de toekomst.met goede vertolkingen van de hoofdcast en een fantastische donkere soundtrack!Ik snap bij God echt niet dat de film geen dikke hit is geweest.een gemiste kans!

Master Of Films

Avatar

Villeneuve weet er wel raad mee. Smiley face

Ik denk dat het juist interessant zou zijn om weer eens met een origineel verhaal te komen, dat zien we niet genoeg in de filmwereld.
Ik zie hem niet zo gauw voor Disney werken. Smiley face Al zou een Villeneuve film voor Disney+ wel verrijkbaar zijn Smiley face

GreenHornet

Avatar

Dit keer wel meer vaard en niet saai aub

Mav Damian

Avatar

Als er 1 regisseur is die van mij mag en ook instaat is om een nieuwe Blade Runner film te maken is hij het wel. Blade Runner 2049 is mijn favoriete sci fi geworden.

Gigan72

Avatar

@Dave74
Blade Runner is niet echt voor het grote publiek.
De eerste was ook geen groot succes
Het is een anders soort sci-fi.
Het draait meer om het verhaal en er zit ook niet veel actie in.
Het grote publiek vindt dat niets die zien liever de zo veelste Avenger film voorbij komen
Ik hoop het niet maar toch denk ik dat Dune een flop wordt.
Ook Dune is niet voor het doorsnee publiek dat alleen maar actie willen zien.


Pronk47

Avatar

Ja doen.

Master Of Films

Avatar

dave74 "Ik snap bij God echt niet dat de film geen dikke hit is geweest.een gemiste kans!"
Heel simpele verklaring. Zeker als je kijkt naar die 1 op 1 kopie remakes van Disney (hint The Lion King). En zoals Gigan72 ook aangaf de zoveelste MCU film (met als dieptepunt Captain Marvel). Tevens kan je dat ook aanmerken op Star Wars The Fallout of Skywalker. Avatar hoort ook in dit bagger rijtje thuis.

Daar kan je slechts 1 conclusie uit halen. De huidige massa smartphone bioscooppubliek bestaan uit hersenloze en kritiekloze personen. Jazeker, ik klink lekker zo hautain, maar dat is nou eenmaal de waarheid. Anders waren bovengenoemde films niet eens succesvol geworden en men stemt via de portemonnee. Blade Runner 2049 is visueel ook erg mooi, maar men heeft moeite om nog eens extra na te denken. Daartegen heeft Star Wars The Fallout of Skywalker helemaal geen verhaal, wel een hoop CGI zooi met actiescenes. Of een CGI Lion King dat gewoon hetzelfde verhaal verteld.

Even een kleine disclaimer. Ik wil niet beweren dat Endgame zo slecht was hoor. Maar Blade Runner 2049 is uiteraard een meesterwerk. En als ik kijk naar het jaar 2019 zal ik b.v. Marriage Story, Portrait of a Lady on Fire of Parasite op gaan noemen. Ik kan net zo goed ook heerlijke entertainment met veel special effects erbij halen. Lord of the Rings deel x of een Star Wars: The Empire Strikes Back, Ghostbusters 1, Indiana Jones 1 t/m 3 e.d. Dat soort blockbusterfilms hebben ook aandacht aan het verhaal. Je wordt met deze blockbusters als het ware erin gezogen. Tegenwoordig zijn er weinig echte goede blockbusters dat aandacht aan alles geeft ipv een CGI fest te vertonen.

Het idd diep triest dat Blade Runner 2049, vandaar deze vrijdagavond rant. Ik moet dat ventileren, anders kom ik niet het weekend door. Smiley face

adofmirosch

Avatar

Villeneuve liet met blade runner zien dat block busters geen "Attracties" hoeven te wezen.

Oh wijze @Master Of films
Zo als gewoon sla je de spijker weer op zijn kop Smiley face

MovieWanker

Avatar

Ja zeker , laat maar komen. Ik vond Blade Runner 2049 echt fantastisch!

Master Of Films

Avatar

Ik dank U vriendelijk adofmirosch Smiley face
Uiteraard ben ik het ook met jou eens (ook mbt the Apes trilogie). Tja...blockbusters, ze kunnen net zoals de kleine arthouse films wel kwaliteit afleveren. Simpelweg moet het bioscooppubliek wel het kaf van het koren gaan scheiden. Gezien de de top 10 boxoffice van 2019 (als voorbeeld) kan je degelijk merken dat sommige daar nogal moeite mee hebben. Smiley face En mbt Blade Runner 2049 was een financiele flop echt onterecht.

Steve-O

Avatar

2049 was fantastisch. Beter dan ik had durven dromen. Ik kijk ontzettend uit naar Dune maar ik zou Villeneuve ook zeker terug willen zien keren naar de wereld van Blade Runner.

donniebrasco

Avatar

Had ie beter i.p.v 2049 kunnen doen!

SoloSlim

Avatar

De film was toch uit de kosten geraakt dacht ik, dus een spin-off zal nog niet volledig afgeschreven zijn.. hoop ik tenminste.

007

Avatar

Beide blade runners waren top mag van mij nog wel 1 komen.

Civilian Supreme

Avatar

Vond dit 1 van de zeldzame gevallen waar ik het vervolg de 1e film vond overstijgen.
Wat kan die man een goede sfeer neerzetten in zijn films! Zelfs als er weinig gebeurd is het boeiend.

Het is allemaal zo krom, Dune zal een commercieel uiterlijk moeten hebben, iig zo over moeten komen in de marketing om echt succesvol te worden maar hoop dat hij daarin geen consessies doet.

Denk dat Bladerunner ook goed zou kunnen werken als serie.

Sunspot

Avatar

WAs een topfilm, het vervolg.

Gewoon verder op breien!

Broodrooster

Avatar

Nee, Blade Runner 2049 is een fantastische film, laat dat in zijn waarde. Een nieuw deel maakt de bestaande delen minder bijzonder. Was juist zo blij dat Blade Runner 2049 "geflopt" was, anders was het een franchise geworden. Hoe meer delen er van een bepaalde film zijn hoe minder bijzonder de verhalen worden. Zo ervaar ik dat (ik zal waarschijnlijk 1 van de weinige zijn die dat zo ziet).

Overlord

Avatar

Geweldige film, Villeneuve weet wat hij doet.
Van mij mag er een spin off komen.
Maar zoals velen al hebben geschreven is dit niet voor het grote publiek en daarom financieel een risico.
Blijft toch jammer dat de echte filmliefhebber zo'n relatief kleine groep is. Daardoor krijgen we vooral veel franchises.
( waar ik overigens ook van kan genieten ) CGI is tegenwoordig belangrijker dan goed acteerwerk

Xenolicker

Avatar

Misschien was Blade Runner 2049 wel niet een financieel succes omdat 3D in 2017 door IMAX genegeerd werd?

Master Of Films

Avatar

Broodrooster "Zo ervaar ik dat (ik zal waarschijnlijk 1 van de weinige zijn die dat zo ziet)."
Maar ik snap je bezorgheid wel. Het is dat ik volledig vertrouwen in Villeneuve heb. Als zoiets wordt gezegd door b.v. van Michael Bay of iemand van Disney (bijvoorbeeld Bob Iger) dan wordt het woord franchise echt goor. Alsof er een beerput wordt opgegooid zo smerig.

Master Of Films

Avatar

Xenolicker "Misschien was Blade Runner 2049 wel niet een financieel succes omdat 3D in 2017 door IMAX genegeerd werd?"
Waar heb je het over. Ik zou als ik jou was voortaan van de drank afblijven.
Blade Runner 2049 was gewoon in IMAX 3D te bewonderen, ook in Nederland!

Xenolicker

Avatar

^ Alleen in Nederland waarschijnlijk... 2017 was het jaar dat 3D in Noord Amerika door IMAX geboycot werd.
Artificialis

Avatar

Ik zie alles wat Denis Villeneuve gaat maken wel zitten. Een vervolgfilm of spin-off binnen de Blade Runner-wereld is absoluut welkom. Ik zal niet ontkennen nog steeds een verliefd gevoel te ervaren bij Blade Runner 2049, de beste sciencefictionfilm van de 21e eeuw.

Gerivaliseerd door Moon wellicht.

NieuwsFilm