Algemeen

Disney bevestigt: Oscarwinnaar Robert Zemeckis gaat live-action 'Pinocchio' regisseren

Nu eindelijk duidelijkheid!

door Wouter Drummen om 14:57 in Algemeen
Langere tijd werd er gezocht naar een regisseur om Disney's volgende animatie-klassieker Pinocchio om te toveren tot een live-action film. Deze is nu eindelijk gevonden in Robert Zemeckis, o.a. bekend van Back to the Future-trilogie en Forrest Gump.

Het project kwam maar langzaam uit de startblokken. Zo werd eerst de 1917 regisseur Sam Mendes aangesteld om de film te regisseren, maar zag hier om een onbekende reden vanaf. Paddington regisseur Paul King zou het stokje van hem overnemen, maar ook hij zag ervan af. Het gerucht deed al eerder de ronde dat de met een Oscar bekroonde Zemeckis zich over het project zou ontfermen en dat is nu bevestigd.

Wat te verwachten?
Zemeckis gaat buiten de regie ook het script verzorgen, samen met Chris Weitz. Verder is er nog maar bijzonder weinig over de film bekend. Over een verschijningsdatum heeft nog niemand zich uitgelaten, al heeft het Huis van de Muis wel al 21 maart 2021 en 15 december 2023 'gereserveerd' om live-action films uit te brengen, dus er is een kans dat Pinocchio op een van beide data te zien zal zijn.

Het wordt alweer de zoveelste klassieker die Disney omzet in een live-action film. Zo hebben we bijvoorbeeld al Beauty and the Beast, Aladdin en The Lion King zien langskomen en verschijnen over niet al te lang ook remakes van Mulan, The Little Mermaid en de spin-off Cruella.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

milo007

Avatar

Robert Zemeckis is een geweldig goede regisseur, jammer dat hij geen kans krijgt om een origineel project te filmen en in plaats daarvan de zoveelste Disney tekenfilm mag herkauwen. Wie zit hier nou nog op te wachten?

adofmirosch

Avatar

Pinocchio is een kunst werk, als Zemeckis creative vrijheid krijgt kan het zeker wat worden.

Update @milo007 dat is nou voor het eerst in mijn bijna 10 jarige (fantastische) carrière hier op FT dat iemand profielpic herkent! Smiley face

#Teammysterio #619 #BooyakaBooyaka

milo007

Avatar

@adofmirosch
dat is juist het probleem met Disney, het huis vd muis kent het begrip creatieve vrijheid niet. Alles moet voltooid worden zoals de bazen het willen met het oog op zo hoog mogelijke opbrengsten.

PS: nice profielpic Rey Mysterio for life

Xenolicker

Avatar

Misschien het niet zo belangrijk wie hem gaat regisseren maar meer wie hem gaat animeren! Bambi is trouwens ook op komst!

Master Of Films

Avatar

milo007 "Wie zit hier nou nog op te wachten?"
Hersenloze (volwassen) publiek dat The Lion King op de 2e plaats (van de top 10 B.O. 2019) heeft geholpen. Zolang er nog steeds kritiekloze zombies rondlopen dat alles als zoete koek slikt, zal Disney tot het einde doorgaan. Want waarom iets nieuws verzinnen, als herhalingen met een CGI verflaagje zo goed doen in de bioscoop. En waarschijnlijk ook goed voor D+, aangezien hun (betere) volwassen werk op Hulu wordt gedumpd. Maar dat zijn mijn elitaire bevindingen.

NieuwsFilm

meest populair