Disney bevestigt: Oscarwinnaar Robert Zemeckis gaat live-action 'Pinocchio' regisseren

Disney bevestigt: Oscarwinnaar Robert Zemeckis gaat live-action 'Pinocchio' regisseren

Nu eindelijk duidelijkheid!

Langere tijd werd er gezocht naar een regisseur om Disney's volgende animatie-klassieker Pinocchio om te toveren tot een live-action film. Deze is nu eindelijk gevonden in Robert Zemeckis, o.a. bekend van Back to the Future-trilogie en Forrest Gump.

Het project kwam maar langzaam uit de startblokken. Zo werd eerst de 1917 regisseur Sam Mendes aangesteld om de film te regisseren, maar zag hier om een onbekende reden vanaf. Paddington regisseur Paul King zou het stokje van hem overnemen, maar ook hij zag ervan af. Het gerucht deed al eerder de ronde dat de met een Oscar bekroonde Zemeckis zich over het project zou ontfermen en dat is nu bevestigd.

Wat te verwachten?
Zemeckis gaat buiten de regie ook het script verzorgen, samen met Chris Weitz. Verder is er nog maar bijzonder weinig over de film bekend. Over een verschijningsdatum heeft nog niemand zich uitgelaten, al heeft het Huis van de Muis wel al 21 maart 2021 en 15 december 2023 'gereserveerd' om live-action films uit te brengen, dus er is een kans dat Pinocchio op een van beide data te zien zal zijn.

Het wordt alweer de zoveelste klassieker die Disney omzet in een live-action film. Zo hebben we bijvoorbeeld al Beauty and the Beast, Aladdin en The Lion King zien langskomen en verschijnen over niet al te lang ook remakes van Mulan, The Little Mermaid en de spin-off Cruella.

NieuwsFilm

meest populair