Netflix

5 kneitergoede films die nu gewoon op Netflix staan

Ontdek de goudmijn die Netflix te bieden heeft!

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Netflix
Netflix heeft honderden films in zijn catalogus staan. Soms zie je dan ook door de bomen het bos niet meer. Wij hebben door de catalogus heen gesnoeid en hebben vandaag wederom vijf interessante, sterke films - die dus gewoon op Netflix staan - voor je op een rijtje gezet.

Hereditary (2018)
Regie: Ari Aster | Cast: Toni Collette, Milly Shapiro, Alex Wolff, e.a.
Kunstenares Annie Graham en haar gezin hadden geen sterke band met haar overleden moeder. Alleen dochter Charlie heeft het moeilijk met haar oma's dood. Na een tragische gebeurtenis, komt het gezin steeds meer onder invloed te staan van kwade krachten. Annie zoekt naar antwoorden en probeert samen met haar gezin te ontsnappen aan het ongelukkige lot dat hen te wachten staat.

Roma (2018)
Regie: Alfonso Cuarón | Cast: Yalitza Aparicio, Diego Cortina Autrey, Marco Graf, e.a.
Cleo is een jonge vrouw met Mixteekse roots. Ze werkt als kindermeisje voor een welgesteld gezin met zes kinderen in Roma, een buitenwijk van Mexico-Stad, in de roerige jaren zeventig. Haar taak wordt door het scheurende huwelijk van de ouders alsmaar uitdagender. Ondertussen neemt ook haar eigen leven een onverwachte wending. Aan Cleo om zich staande zien te houden.

Jaws (1975)
Regie: Steven Spielberg | Cast: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss, e.a.
Het normaal zo rustige dorpje Amity wordt opgeschrikt door de aangespoelde lichaamsdelen van een jonge vrouw. Sheriff Martin Brody vermoedt al snel dat het om een haaienaanval gaat en wil het strand afsluiten, maar de burgemeester wil daar niets van weten. Als de onrust toeneemt, besluit Brody samen met een oceanograaf en oude haaienjager in actie te komen om het bloeddorstige beest uit te schakelen.

The Hunger Games (2012)
Regie: Gary Ross | Cast: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, e.a.
In Panem worden ieder jaar de Hongerspelen, een gewelddadige arenastrijd, georganiseerd. De zestienjarige Katniss Everdeen biedt zich vrijwillig aan als afgevaardigde voor haar district. Samen met haar districtgenoot Peeta neemt ze het op tegen de andere deelnemers. Terwijl heel het land live meekijkt, moet Katniss als enige over zien te blijven.

The King (2019)
Regie: David Michôd | Cast: Timothée Chalamet, Robert Pattinson, Joel Edgerton, e.a.
Het leven van de alcohol- en vrouwenverslindende prins Hal verandert drastisch wanneer zijn vader komt te overlijden. Hij wil het liefst niets met de kroon te maken hebben, maar bestijgt de troon toch als koning Henry V. Onder zijn leiding bereidt Engeland zich voor op een heftige confrontatie met Frankrijk.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

David Mills

Avatar

Roma is een zwaar overschatte film. Ik heb veel moeite moeten doen om de film af te kijken. Het beste van Roma is de muziek van Billie Eilisch.

Movieman2018

Avatar

The king vond ik een top film!

McKentin

Avatar

Honderen films? Het voelt alsof het er stukken minder zijn.. al dan niet hoop oude meuk.

Cyclingnerd

Avatar

5 kneitergoeie films kopt filmtotaal. En dan begint het lijstje met hereditary, gevold door het zeer matige Roma. Ik haak af

SteefL

Avatar

In het genre is Battle Royal veel beter dan The Hunger Games. Als je tegen Japanse films kunt alhans. Supergave film.

Civilian Supreme

Avatar

In vergelijking met de rest op Netflix klopt de kop wel.

SunChaser

Avatar

Wil je een goede docu zien op Netflix kijk dan American Factory. Bizar en mooi inkijkje

bigR-nl

Avatar

5 goeie?????
Alleen hereditary kan er mee door, de rest is ...... Jaws was in '75 al niet geweldig, hunger-games wordt je mee doodgegooid en de andere 2 zijn niet door te kauwen.
Er zijn nog wel een paar leuke films te vinden op netflix maar om dit nu 5 goeie te noemen gaat erg ver.

JustJazzy

Avatar

@David Mills

Donder op met je billy eilisch melodramatisch gek wijf lol

Hereditary vond ik vermakelijk zonder problemen afgekeken..

Torlasio

Avatar

Alle 5 stomste films ter wereld. Zelf gratis kijk ik er niet eens naar zulk rotzooi

Effie

Avatar

David Mills "Roma is een zwaar overschatte film."

Je bedoelt eigenlijk: "IK VIND Roma een zwaar overschatte film." En dat mag jij zeker vinden, maar iedereen weet dat deze film beslist niet overschat is. Iedereen vindt wel eens iets, maar dat wil niet zeggen dat hij gelijk heeft. Het is jammer (en je goed recht) dat je de film niet kunt waarderen, maar daarmee is hij beslist niet overschat. In tegendeel.

carmen163

Avatar

Volgens mij staat Roma er al langer dan een jaar op, al voor de Oscars van 2019. Dus het woordje 'nu' geeft niet aan dat het om nieuwe toevoegingen gaat.

meanrat

Avatar

Hereditary is een meesterwerk tot het einde. Ik heb het werkelijk heel zwaar gehad tijdens het kijken. Die schreeuw gaat door merg en been. Eng is Hereditary nooit, maar het is dan ook niet echt een spookfilm of zo. Veel overeenkomsten met Rosemary's Baby, maar dan nog veel gruwelijker. Des te teleurstellender is het einde. Die is zo voorspelbaar dat het juist onverwacht is. Maar dan dus op een negatieve manier.

David Mills

Avatar

@Effie... bij een forum is iedere post een eigen mening, dat is de hele opzet van een forum. Niet iedere post hoeft te beginnen met “ Ik vind”. Je typt zelf ” iedereen weet dat deze film beslist niet overschat is ” ..... dan praat je dus ook voor andere. JIJ vindt de film niet overschat.... niet iedereen. De pot verwijt de ketel????

NieuwsFilm

meest populair