Algemeen

Oorlogsfilm '1917' pakt opnieuw prijzen: is een Oscar de volgende?

De regisseur won de Outstanding Directorial Achievement in Feature Film.

door Wouter Drummen om 14:27 in Algemeen
Sam Mendes weet hoge ogen te gooien met zijn nieuwe oorlogsfilm 1917. Zo wist hij o.a. al prijs voor Beste Film te winnen bij de Golden Globes, de SAG Awards en nu weer bij de Directors Guild of America Awards.

De regisseur won de Outstanding Directorial Achievement in Feature Film. Hij versloeg daarmee Parasite, The Irishman, Once Upon a Time in Hollywood en Jojo Rabbit. De vorige zes winnaars van deze prijs wisten ook allen de Oscar te winnen voor Beste Regisseur. Daarmee is Mendes ook meteen de topfavoriet geworden om op 9 februari meerdere van de felbegeerde gouden beeldjes in de wacht te slepen.

Overige winnaars
Honey Boy regisseuse Alma Har'el won de Outstanding Directorial Achievement of a First-Time Feature Film Director. De prijs voor beste Documentaire ging naar American Factory van Steven Bognar en Julia Reichert, maar ook de populaire serie Chernobyl van Johan Renck viel in de prijzen. Deze won in de categorie TV Movies or Limited Series.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Terecht die prijzen, goeie film.

PHG16

Avatar

Voor mij mag die Oscar naar een andere film gaan. Na alles wat ik hoorde en las over 1917 was ik erg benieuwd naar die film. Vond het zwaar tegenvallen. Het verhaal was dun en de "one-camera-movement" opzet leidde heel erg af vond ik. Ik heb Sam Mendes horen zeggen dat hij voor die techniek koos om meer emotionele betrokkenheid te creëren bij de hoofdrolspelers. Dat werkte bij mij juist omgekeerd; iedere keer had ik het idee naar een kunstje te kijken en kreeg ik geen gelegenheid om in het verhaal te kruipen. Wat dus sowieso al niet zo gelaagd was. Liever had ik gezien dat ze meer tijd en geld hadden besteed aan het script, dan dat ze voor deze cameratechniek gekozen hadden. De film was overigens wel realistisch van opzet en de digitale artiesten hebben fraai werk geleverd bij deze film.

ultraThijs

Avatar

Mag van mij zeker wel 5 oscars winnen

Maac

Avatar

Meesterwerk. Geef maar wat prijzen.

Civilian Supreme

Avatar

Technisch gezien oscarwaardig, maar dat is dan ook het enige.

Sunspot

Avatar

Terecht! Supergoeie film, hou sowieso van dit soort films, zowat allemaal wel gezien, WO1 en WO2 films, docu's.

Ook vet hoe het geschoten is.

hQuinn

Avatar

In alle eerlijkheid vond ik het een lange, saaie en vervelende zit.

basco

Avatar

Ik ben afgelopen weekend naar deze film geweest en had er hoge verwachtingen van. Helaas komt deze film in de top 3 van films die ik absoluut waardeloos vind.

NieuwsFilm

meest populair