Oplichter uit 'The Wolf of Wall Street' eist nu zelf $300 miljoen(!) van producent

Jordan Belfort wil opnieuw geld zien! Veel geld.


In de succesvolle misdaadkomedie The Wolf of Wall Street uit 2013 van Martin Scorsese speelde Leonardo Dicaprio de rol van Jordan Belfort, een oplichter in hart en nieren. Nu is de beste man opnieuw uit op geld. Heel veel geld.

De in 1962 geboren Belfort wist honderden miljoenen te verzamelen door frauduleuze praktijken aan de beurs in Wall Street. Het verhaal wordt met flink wat humor in The Wolf of Wall Street uit de boeken gedaan. In de eindscène is Belfort zelfs even te zien.

Witwaspraktijken
Belfort eist nu een bedrag van $300 miljoen van Red Granite Pictures. Dit vanwege de situatie dat de de CEO banden zou hebben met Maleisische witwaspraktijken. Dit meldt de BBC. Volgens Belfort is de film niet "rechtmatig gefinancierd". Red Granite Pictures CEO Riza Aziz zou zo'n $250 miljoen van het Maleisische staatsbedrijf 1MDB hebben wit gewassen. Dit zou hij hebben gedaan om de film te financieren.

De advocaat van Aziz schuift de beschuldigingen aan de kant daar te stellen dat Belfort een overeenkomst ongedaan wilt maken die hem voor de eerste keer in zijn leven op een eerlijke manier rijk heeft gemaakt.



NieuwsFilm

meest populair