Algemeen

Netflix blijft mega-populair in Nederland

Aantal abonnee's blijft groeien; record aantal in 2019.

door Bram de Groot om 08:32 in Algemeen
Wereldwijd heeft Netflix zo'n 160 miljoen abonnee's en een deel daarvan komt uiteraard uit Nederland. De afgelopen maanden werd verondersteld dat Netflix flink wat abonnee's zou kunnen gaan mislopen door de komst van onder meer Disney+ en Apple TV+. Vooralsnog merkt Netflix er niets tot weinig van in Nederland.

Volgens marktonderzoeker Telecompaper ging het in ons land weer super goed met Netflix. In het vierde kwartaal van 2019 kwamen er maar liefst 130.000 nieuwe abonnee's bij, nadat het derde kwartaal mindere cijfers had laten zien. In november verscheen Disney+.

In Nederland immens populair
Ondanks dat we in Nederland ook kunnen kiezen uit streamingdiensten als Disney+, Amazon, Videoland en Apple TV+ steeg het marktaandeel in Nederland over heel 2019 met vier procent naar maar liefst 43 procent.

Op 31 december had Netflix 3,3 miljoen abonnees, een enorm aantal. Overigens moeten deze abonnee's wel rekening gaan houden met een aangepaste abonnementsprijs. In diverse Europese landen is de prijs van de duurste abonnementen met twee euro verhoogd. Of en wanneer dit in Nederland zal gebeuren is nog niet bekend.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Monojaxx

Avatar

Netflix is gewoon tof, steeds meer goede series en eigen films. Hier kunnen de anderen gewoon niet tegen op boksen. Dinsney+ is veel te beperkt, en Amazon is het net niet. AppleTV+ is gewoon ruk. Heb het even uitgeprobeerd.

Heb ze overigens alle drie. AmazonPrime, Netflix en Disney+.

Master Of Films

Avatar

Alsof D+ een deuk in een pakje boter slaat. Als ze nou Hulu en D+ bijelkaar stoppen, ja dan pas heb je wel een echte Netflix concurrent. Met meer en variërende content bedien je meerdere doelgroepen. Dat is de kracht van Netflix (en Amazon).

GreenHornet

Avatar

Netflix zal zeker groot blijven.
De rest moet eerst groeien dat kan zeker 5 jaar duren.
Hulu, HBO Max en Amazon Prime dat zijn pas echte concurrenten.

Apple TV + en D+ zijn alleen maar toevoegingen.

Bluemeister

Avatar

Laten we eerlijk zijn voor films is Netflix middelmaat op zen best......

SteefL

Avatar

Netflix is echt jullie sponsor he? Lekker veel krachtwoorden in het artikel gebruikt, waardoor je wel gek lijkt als je geen Netflix hebt. Smiley face

adofmirosch

Avatar

Vermaak me er nog altijd goed mee.

Rico Blico

Avatar

Ik wist bij voorbaat al dat Netflix voorlopig niet te verslaan was.
1.ze hebben hun eigen series, die het super goed doen.
2. veel van de top series zijn internationaal.
3. Netflix zet gelijk een hele seizoen online in tegenstelling tot Disney+.
4. Netflix is nog lang niet klaar met het uitbrengen van nieuwe seizoenen, series en films, dus voorlopig blijft iedereen plakken!!!! Disney+ zal wellicht over een 1.5 jaar een geduchte concurrent kunnen worden wanneer zij ook iets meer eigen producties zullen uitbrengen. Maar voorlopig nog niet.

NieuwsFilm

meest populair