Netflix blijft mega-populair in Nederland

Netflix blijft mega-populair in Nederland

Aantal abonnee's blijft groeien; record aantal in 2019.

Wereldwijd heeft Netflix zo'n 160 miljoen abonnee's en een deel daarvan komt uiteraard uit Nederland. De afgelopen maanden werd verondersteld dat Netflix flink wat abonnee's zou kunnen gaan mislopen door de komst van onder meer Disney+ en Apple TV+. Vooralsnog merkt Netflix er niets tot weinig van in Nederland.

Volgens marktonderzoeker Telecompaper ging het in ons land weer super goed met Netflix. In het vierde kwartaal van 2019 kwamen er maar liefst 130.000 nieuwe abonnee's bij, nadat het derde kwartaal mindere cijfers had laten zien. In november verscheen Disney+.

In Nederland immens populair
Ondanks dat we in Nederland ook kunnen kiezen uit streamingdiensten als Disney+, Amazon, Videoland en Apple TV+ steeg het marktaandeel in Nederland over heel 2019 met vier procent naar maar liefst 43 procent.

Op 31 december had Netflix 3,3 miljoen abonnees, een enorm aantal. Overigens moeten deze abonnee's wel rekening gaan houden met een aangepaste abonnementsprijs. In diverse Europese landen is de prijs van de duurste abonnementen met twee euro verhoogd. Of en wanneer dit in Nederland zal gebeuren is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair