NBA-legende en Oscarwinnaar Kobe Bryant dood na helikoptercrash

NBA-legende en Oscarwinnaar Kobe Bryant dood na helikoptercrash

De NBA-held werd 41 jaar.

Deze zondag is Kobe Bryant op 41 jarige leeftijd overleden nadat zijn privé-helikopter neerstortte. In totaal zijn er vijf mensen om het leven gekomen bij het noodlottige ongeval in Calabasas, Californië.

De helikopter vatte vlam en stortte neer, hulpdiensten kwamen te laat. Volgens TMZ zou bij het helikopterongeluk ook zijn 13-jarige dochter zijn omgekomen. De voormalige basketballer van de Los Angeles Lakers was ook een Oscarwinnaar.

Tussen 1996 en 2016 speelde Bryant ruim 1.500 wedstrijden in de NBA. Dit deed hij alleen voor de LA Lakers en hij scoorde voor die basketbalclub maar liefst 33.643 punten (25.0 ppg). Ook werd hij vijf keer kampioen en in 2008 mocht hij zich NBA Most Valuable Player noemen. Hij werd in zijn 20 jarige carrière 18 keer verkozen in het All-Star team.

Oscarwinnaar
In 2018 won Bryant een Oscar voor zijn korte animatiefilm Dear Basketball. Hij schreef het verhaal en sprak de animatiefilm. De animatie kwam van Glen Keane, met muziek van John Williams. Bekijk hieronder de korte animatiefilm.




NieuwsFilm

meest populair