Slaat Hollywood door? Opnieuw een remake van 'The Thing'

Dit keer een film over een recent gevonden completer verhaal.

Bram de Groot 29 januari 2020 18:55 in Algemeen
In 1982 verscheen de sci-fi horrorfilm The Thing van regisseur John Carpenter. Ondanks dat de $15 miljoen kostende film het niet goed deed aan de bioscoopkassa's en slecht werd ontvangen, is het tegenwoordig een klassieker in het genre. Na de poging van een paar jaar geleden wordt er opnieuw gewerkt aan een nieuwe versie.

De 1982-versie is gebaseerd op het boek 'Who Goes There?' uit 1938 van John W. Campbell en er verscheen in 1951 al een eerste verfilming met de titel The Thing from Another World. In 2011 verscheen er een prequelfilm met de titel The Thing van de Nederlandse regisseur Matthijs van Heijningen Jr. Deze bleek geen succes.

Blumhouse Productions
Volgens Bloody Disgusting duikt Blumhouse Productions opnieuw het bronmateriaal in om een remake of hernieuwde verfilming op te leveren. In 2018 werd bekend dat er een complete versie van het verhaal is gevonden door schrijver John Betancourt en deze moet binnenkort onder de titel 'Frozen Hell' in het schap verschijnen.

"De film komt van Universal en Blumhouse," zei Betancourt in het bericht waarin hij ook aangaf dat er gelijk ingezet zal worden op een verfilming. "Iedereen is er super enthousiast over en de film moet snel verschijnen." De film moet zowel het originele boek als het nieuwe langere boek respecteren, evenals de films uit 1951 en 1982.

NieuwsFilm