Algemeen

Slaat Hollywood door? Opnieuw een remake van 'The Thing'

Dit keer een film over een recent gevonden completer verhaal.

door Bram de Groot om 19:55 in Algemeen
In 1982 verscheen de sci-fi horrorfilm The Thing van regisseur John Carpenter. Ondanks dat de $15 miljoen kostende film het niet goed deed aan de bioscoopkassa's en slecht werd ontvangen, is het tegenwoordig een klassieker in het genre. Na de poging van een paar jaar geleden wordt er opnieuw gewerkt aan een nieuwe versie.

De 1982-versie is gebaseerd op het boek 'Who Goes There?' uit 1938 van John W. Campbell en er verscheen in 1951 al een eerste verfilming met de titel The Thing from Another World. In 2011 verscheen er een prequelfilm met de titel The Thing van de Nederlandse regisseur Matthijs van Heijningen Jr. Deze bleek geen succes.

Blumhouse Productions
Volgens Bloody Disgusting duikt Blumhouse Productions opnieuw het bronmateriaal in om een remake of hernieuwde verfilming op te leveren. In 2018 werd bekend dat er een complete versie van het verhaal is gevonden door schrijver John Betancourt en deze moet binnenkort onder de titel 'Frozen Hell' in het schap verschijnen.

"De film komt van Universal en Blumhouse," zei Betancourt in het bericht waarin hij ook aangaf dat er gelijk ingezet zal worden op een verfilming. "Iedereen is er super enthousiast over en de film moet snel verschijnen." De film moet zowel het originele boek als het nieuwe langere boek respecteren, evenals de films uit 1951 en 1982.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

De 2011 versie is trouwens best goed. Tof thing design.

MARQ242

Avatar

Ze moesten zich gaan schamen...

TwinsA

Avatar

Vind de ‘82 versie een klassieker , de remake was niet slecht maar boeide mij niet omdat ik het gevoel had dat deze 100% een vernieuwde kopie was. Acteerwerk was ook maar zwakjes, hopelijk evenaren ze de spanning weer zoals de ‘82 versie.

Wilmar

Avatar

Nee.

Master Of Films

Avatar

horizon "De 2011 versie is trouwens best goed."

Het hadnog veel beter geworden als de producenten/Universal niet mee hadden bemoeit. M.b.t. de vele reshoots, CGI effects ipv practical effects e.d.

In een interview zei Matthijs het volgende:
Matthijs van Heijningen Jr "Although we shot the film practically, at the end of the day, it didn’t hold up. It looked a bit like an 80s movie, actually, which for some people is really special, but perhaps not in 2010, 2011. So we enhanced it with CG."
Dit is natuurlijk een media praatje. Het was algemeen bekend dat Matthijs niet blij was met de stuido bemoeienis. Het werd al duidelijk dat het geen enhanced CGI is geworden. Wel ironisch dat de film is geflopt in 2011. Hadden ze net goed practical effects kunnen blijven behouden. Als het voelde als een jaren 80 film, dan sloot deze prequel nog veel beter aan John Carpenter's The Thing.

DaanPF

Avatar

leuk!!

Maac

Avatar

'Enhanced'. Wat een grap. Als je alle praktische effecten vervangt door CGI bij een film (of prequel, of remake) als The Thing dan snap je dus totaal niet wat men zo goed vindt aan de versie uit 82.
Net als dat je een Muppets-film zou maken en de poppen met de computer animeert, belachelijk.

Dat er echt mensen zijn die de versie uit 2011 wel oké vinden laat maar weer zien dat we de lat met zijn allen erg laag hebben gelegd.

orlock

Avatar

once again....hollywood is dead!

Moviemagic

Avatar

TwinsA "Vind de ‘82 versie een klassieker , de remake was niet slecht maar boeide mij niet omdat ik het gevoel had dat deze 100% een vernieuwde kopie was. "


De versie uit 2011 was geen remake maar een prequel. De versie uit 1982 was een remake. De film uit 2011 was erg goed gedaan en sloot perfect aan op de versie van 1982. Er was ongelooflijk goed op de aansluitende details gelet.

Een nieuwe versie kan wel maar moet geen herkauwing zijn maar iets origineels brengen. Ik ben benieuwd.

Frietgezicht

Avatar

Doe een piratenfilm waarin een schip afgesloten van de bewoonde wereld midden op de zee te maken krijgt met ‘the thing’! Smiley face

Sunspot

Avatar

Remake was leuk, goed sfeertje.

Moviemagic

Avatar

Zelfs nu vind je nog analyses op o.a. youtube die gaan overde 18982 versie:
- Wanneer iemand geïnfecteerd werd door the thing.
- Wie heeft de bloedbank gesaboteerd?
- Zijn ze allebei wel mens op het einde of wie is the thing
- etc.
Welke film heeft dit nu na zoveel jaar?

Spider-fan

Avatar

Moviemagic:

Maar daarom blijft de film ook fascineren, omdat je bepaalde antwoorden niet hebt. Dat maakt juist dat de paranoia zo goed werkt, omdat ook de kijker niet alles weet.

De prequel vond ik ook goed. Misschien als film lang niet zo goed als die van Carpenter, maar had de juiste sfeer. En het sloot inderdaad goed aan, aan het einde van de film zie je de ontbrekende stukjes die rechtstreeks op de Carpenter film aansluiten.

Gigan72

Avatar

The Thing uit 1982 is 1 van de beste horror films ooit gemaakt misschien wel de beste horror film ooit gemaakt.

The Thing prequel uit 2011 is best te doen zo slecht is hij nou ook niet

Een nieuwe Thing ik weet niet zie liever een vervolg op The Thing uit 1982... dan weer een remake.
Of gewoon wat anders ipv een Thing film.
Er moeten toch nog wel nieuwe ideeen zijn of hebben we alles nu wel een keer gezien ?
Spider-fan

Avatar

Gigan72:

Er zijn altijd nieuwe ideeën. Er zijn bijvoorbeeld zoveel onverfilmde horror-boeken. Maar reboots, remakes, prequels en sequels zijn veiliger om te maken, omdat die sowieso al een ingebouwd publiek hebben dat er bekend mee is.
Maar we krijgen toch ook wel redelijk wat nieuwe horror de laatste tijd: Hereditary, Midsommar, A Quiet Place, Mandy, Get Out, Us. Horror kent op het moment eigenlijk een bloeiperiode, waarin het grote publiek naar horrorfilms gaat, niet alleen horror-fans.
Vaak moeten die films wel een bepaalde bijbetekenis of sociale context hebben, zoals Get Out bijvoorbeeld. Het lijkt of het grote publiek eerder bereid is naar een horrorfilm te gaan als het een meer intelligente inslag heeft - niet iedereen loopt warm voor bloed en ingewanden alleen.
Of er moet een sterk drama in zitten, zoals het familiedrama in Hereditary en A Quiet Place. Maar dit gold destijds al voor een film als The Exorcist, dat ook als een drama gezien kan worden over een moeder wiens kind iets vreselijks meemaakt en een priester wiens geloof op de proef wordt gesteld.

En er zijn regelmatig originele titels op Netflix, zoals The Ritual, In the Tall Grass, Eli, Apostle, The Silence, Verónica etc. In feite zijn de Netflix horrorfilms allemaal originele titels.

En sommige remakes, zoals Suspiria, zijn zó anders dan het origineel dat het vrijwel een nieuwe film is.

Decepticon

Avatar

Het niks met de lat laag leggen te maken Maac. Practical FX of cgi fx alleen, maken een film nog niet goed, daar is meer bij nodig.
Er zijn best veel horror liefhebbers, zoals je hier leest, die de 2011 film ook best goed vinden. De film is goed gemaakt en heeft een goed uitgewerkt verhaal en dito spannende opbouw (wat mij betreft).
En sluit idd goed aan op Carpenters film.

Maar mijn voorkeur gaat ook uit nadat practical fx hoor. Net wat Master Of Films zegt, als ze dat hadden gedaan, dan had de film nog beter aangesloten op Carpenters film, dan dat het al deed.

Ik ben benieuwd wat ze gaan gebruiken, want alles retro 80's is tegenwoordig rete populair en ik hoop dat Blumhouse het aandurft om practical fx te gebruiken.

John Wayne

Avatar

Carpenter's film is alweer 38 jaar geleden.
Een remake zou kunnen. De prequel heb ik nooit gezien (geen bioscoopfilm).
Er zijn ondertussen generaties die niet bekend zijn met de film uit 1982 (ik merk al dat veel mensen hier op de site de originele film uit 1951, die ook de moeite waard is, niet eens kennen). Misschien is het weer tijd voor een nieuwe versie.

Sunspot

Avatar

Oh, was geen remake dus. Had het niet door, sowieso die met Kurt Russel als klein kind voor het laatst gezien, wel eens aan gedacht het weer te kijken, maar nooit van gekomen.

Maar goed, prequel was het dus, was een leuke film dus Smiley face.

betere horror dan al die andere meuk, veel te veel slechte horror als je het mij vraagt, is blijkbaar moeilijk om een goeie te maken

Civilian Supreme

Avatar

Gewoon een vervolg maken op die van 82.
Haha in de ruimte zou ook nog kunnen.

Filmhead

Avatar

The thing was destijds voor mij super. Als ze een variatie opmaken lijkt me dat met blumhouse leuk!

Frietgezicht

Avatar

@ Sunspot, de 2011 is wel een soort van reboot hoor, daar zeg je niks verkeerds. Ze besteden alleen 2 minuten in de film eraan om het een prequel te mogen noemen.

Dr zijn veel reboots die een klein momentje besteden aan een eerdere film om te kunnen beweren dat het zich afspeelt in hetzelfde universum. Denk ook aan de reboot van Shaft(2000) waar de oude Shaft 1 minuut komt opdraven en ook Mad Max Fury Road, Star Trek en een hele zooi andere films gebruiken dat trucje.

Kamajiisama

Avatar

Heb de prequel uit 2011 en John Carpenter's The Thing achter elkaar gekijken ooit . De CGI monster thing op het einde kon veel beter , verder was het een prima film .

TwinsA

Avatar

Heb gisteren weer eens naar de versie van 2011 gekeken, goeie film, maar ik blijf erbij dat er veel scenes zijn die redelijk gekopieerd zijn van de 82’ versie. Indien ze met The Thing verder willen zou het verfrissend zijn indien het verhaal verder gaat in de jaren ‘80.

NieuwsFilm

meest populair