Algemeen

De makers van 'Onward' aangeklaagd om een... eenhoornbusje?

Het voertuig van de Pixar-film is het middelpunt van een rechtszaak over plagiaat.

door Timothy van Damme om 18:39 in Algemeen
Hollywood is geen onbekende voor de aanklaagcultuur die in Amerika heerst. Vaak gaat het dan om verbroken contracten of gestolen verhalen. De makers van Onward worden echter voor de rechter gedaagd vanwege een heel andere reden.

Kunstenares Sweet Cicely Daniher is er namelijk van overtuigd dat het busje dat in de trailer te zien was, gebaseerd werd op haar Vanicorn. Daniher gebruikt fotografie om te bewijzen dat eenhoorns echt bestaan. Ze gebruikt daarvoor alledaagse voorwerpen die zo geplaatst worden dat het mythische wezen ontstaat. Zij verplaatst zich in een busje waarop ze een eenhoorn geschilderd heeft, de zogeheten Vanicorn.

Vanicorn
Heeft de kunstenares gelijk? Oordeel zelf.Onward draait om twee elfenbroers die op een roadtrip gaan om te de magie van hun wereld terug te vinden. De hoofdrollen zijn voor Chris Pratt en Tom Holland.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Guyon2002

Avatar

En volgende week klaagt ze zeker een 6-jarige aan omdat hij/zij een soortgelijke eenhoorn heeft getekend.... die Amerikanen sporen ook echt niet

Rikipedia

Avatar

Op haar busje staat een eenhoorn ,op het busje uit onward staat Pegasus,het gevleugelde paard uit de Griekse Mythologie. Het is overduidelijk geïnspireerd op haar busje maar de advocaten van Disney hebben het juridisch dicht getimmerd...

Decepticon

Avatar

FF'ing golddigger, niet normaal wat een onzin weer. Lijkt er in verste verte niet op.
Ik hoop toch ten zeerste dat zo iemand beboet kan worden voor het ten onrechte beschuldigen. Is toch verloren tijd voor advocaten.

Judge

Avatar

sure... lees dit eens. Dat busje is verre van uniek.

https://selvedgeyard.com/2009/11/22/ultimate-rock-n-roll-on-wheels-the-1970s-van-customization-craze/

jeff1983

Avatar

Hilarisch toch.. Ik denk niet dat de juridische afdeling van Disney erg bang zal zijn. Dit valt toch sowieso niet onder portretrecht?

NieuwsFilm

meest populair