Humor

Daisy Ridley onthult haar meest favoriete 'Star Wars'-scène

Het betreffende sagadeel is in elk geval... Episode VII - The Force Awakens (2015).

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Humor
Het is moeilijk te geloven voor fans, maar de Skywalker-saga van Star Wars is na 9 films en 42 jaar voorbij. Tussen al het nieuws door hier een grappig weetje achteraf, want als je zolang met elkaar optrekt, is er altijd wel iets memorabels waar een ieder aan terugdenkt.

Vooral hoofdrolspeelster Daisy Ridley heeft heel wat uurtjes aan de franchise gewerkt en er zal onderling ook flink wat gelachen zijn, maar het meest gelachen heeft de actrice bij een opname uit The Force Awakens. Haar personage Rey en die van Kylo Ren (Adam Driver) ontmoeten elkaar voor het eerst op Takodana. Rey valt flauw waarna Kylo Ren haar ontvoert en meeneemt naar zijn Starkiller Base voor ondervraging.

Driver moest Ridley een aantal keer op en neer een steile helling dragen met zijn masker op en dat viel niet mee. Ridley vertelt aan DEADLINE dat ze de grootste moeite had om haar lach in te houden als ze Driver hoorde hijgen en puffen. Helemaal hilarisch werd het toen hij achter het masker begon te schelden. "Ik heb de meest creatieve ziektes, vloekwoorden en benamingen langs horen komen en ik hing daar maar slap niks te doen"!

1 Miljard
Het negende en laatste deel The Rise Of Skywalker is momenteel aan diens laatste run bezig en draait nog in de bioscoop. Onlangs werd dan toch eindelijk de grens van 1 miljard dollar doorbroken, maar dat kostte (in tegenstelling tot de 2 voorgangers) wel de nodige moeite.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Haar favoriete scene was toch die ene strippoker scene, waarmee ze een potje poker verloor met Kylo. Smiley face
Of ik heb waarschijnlijk een andere Star Wars film gekeken.

Het is moeilijk te geloven voor fans, maar de Skywalker-saga van Star Wars is na 9 films en 42 jaar voorbij.
Ligt eraan de context. Na 3 films en 42 voorbij. Of na 6 films en 42 voorbij. Let's face it. Lucasfilm zonder Lucas heeft er een Palpatine Saga van gemaakt. Smiley face

GreenHornet

Avatar

Ik doe net of zij nooit in Star Wars heeft mee gedaan.

Frietgezicht

Avatar

Verplicht met vrienden pas afgelopen weekend toch maar de laatste Star Wars film gekeken en ben het wel eens met de review van Redlettermedia dat je 1 hersencel moet hebben om van deze film te kunnen genieten.
Gelukkig heb ik er 2, wat een gedrocht van een film.
Godzijdank komt Dune eraan in plaats van een nieuwe Star Wars.

ThysRomani

Avatar

Hilarisch, maar ik sluit me aan bij meerdere Filmtotaal oudgedienden: Wat mij betreft is de saga sinds 2005 al afgesloten.

De nieuwe films zie ik als een "goh, hoe zou het verder zijn gegaan".

Hiss

Avatar

Het vervolg op Return of the Jedi is the Mandalorian. Daar eindigt voor mij de tijdlijn voor nu.

Hekkie5

Avatar

@frietgezicht
Ieder zijn eigen mening, maar sommige dingen worden toch echt wel in de film beschreven, dat je niet op let is je eigen fout..

Frietgezicht

Avatar

@ Hekkie5, waar heb je het over? Reageer je op iets wat er niet staat?

Ik zei niet dat je een hoog iq moet hebben om deze film te begrijpen he,halloooo, koekoek!
Hoe meer je oplet bij deze film hoe meer onzin en fouten je juist gaat ontdekken.

Master Of Films

Avatar

Lol Hekkie5 blijft maar anderen verwijzen dat we het maar niet snappen. Uiteraard wordt Frietgezicht ook beschuldigd. Want kritiek. Het is al te duidelijk dat onze Hekkie5 The Fallout of Skywalker al te graag verdedigt. Dat is prima, maar ga ons niet beschuldigen dat we niet snappen. We snappen wel degelijk hoe de film in elkaar steekt. Anders kunnen we geen onderbouwende kritiek gaan opleveren.

Hekkie5 "Ik denk niet dat je snapt waar het nou precies om ging met de Rey Skywalker scène, het gaat erom dat ze eindelijk haar familie heeft gevonden."
Right, dat is jouw verklaring. Right. Dat maakt haar nog steeds geen Skywalker. Ook niet symbolisch. Ze is en blijft altijd een Palpatine, dat getraind werd door Leia(?).
En door Luke, maar Rian Johnson wist niet dat zij een Palpatine was. Lekker hoor dat langs elkaar heen werken bij Lucasfilm.

Anyway, in de Fast & Furious films wordt moordenaar Shaw ook lid van de Fast Family, maar hij veranderd niet zijn Shaw achternaam in een Toretto achternaam. Zo achterlijk zijn de scriptschrijvers van F&F films niet eens.

Sowieso heeft Force Ghost Leia helemaal niks met Tatooine. En Force Ghost Luke wilde juist weg van Tatooine (zie A New Hope). Beide Force Ghost hebben daar niks te zoeken. Kortom het einde van The Fallout of Skywalker is gewoon dom gemaakt. Nee, The Fallout of Skywalker is dom. Net genoeg voor 1 hersencel. Het einde van Return of the Jedi daartegen. Dat is pas een finale!! Met een symbolische uitwerking. Namelijk het doden van Palpatine is de verlossing van Anakin.

Master Of Films

Avatar

BTW: Rey assumed the Skywalker surname to honor the family's legacy. Dit is de reinste kolder. Maar wat wil je met amateur fan fic schrijvers.

Frietgezicht

Avatar

@ MOF, haha oh zo eentje. We begrijpen de film niet. Hahaha.

- Rey voelt altijd de energie van iemand in de buurt(ook als die gene uit haar gezichtsveld is)
Ze voelt bijv Kylo aankomen op die planeet in dat vliegtuig. Ze voelt later Chewie op het schip.
MAAR ze voelt Chewie niet als ze voor het plot moet denken dat die dood is. Wat een scene was dat. Er was nog een schip achter de rots! Smiley face

- Ze vallen midden in een woestijn PRECIES in drijfzand. Ze zakken weg in ‘drijfzand’ en Rey gebruikt haar krachten niet om iedereen eruit te redden. Waarom niet?? Oh ja omdat het plot dat vroeg want toevallig vielen ze in een gangenstelsel waar de dolk ligt die ze zoeken en een schip klaarstond om weer te vertrekken. Smiley face

- Palpatine die aan Rey zijn hele plan gaat uitleggen. If you strike me down you become the leader of the last order bla bla. Rey was van plan hem te doden maar door zijn domheid en uitleg (wat zo palpatine onwaardig is) doet ze het niet! Had hij gewoon gezegd ik doodde je ouders, je kunt mij niet verslaan bla bla had ze hem gedood! Wat?!!! En uiteindelijk dood ze hem alsnog en dan klopt er dus niks van wat Palpie zei?! Koekoek!!

- Wie waren al die gasten/wezens in het publiek toen Rey en Palpatine tegenover elkaar stonden. Hoe lang stonden ze daar al te wachten op Rey? Was een kaartje nodig? Waar sloeg dat op? Uitleg gemist?

- Hoe kan Lando in een kwartier tijd een heel sterrenstelsel doorreizen, mensen overhalen mee te vechten, en weer verschijnen bij het gevecht met de last order. Dat zou weken duren!! Uitleg gemist?

- Hoe kan Rey opeens Kylo genezen? Een Jedi deed dit nooit(waarom deed Obi dit niet bij Qui-Gon?)
Ga nou niet zeggen muppet Yoda deed dit ook want ze hebben die afl special een paar dagen naar voren geschoven voor de film uitkwam om dat te kunnen zeggen. Zelfde met die slang scene die toen vriendelijk bedankte en wegging Smiley face

- Rey houdt dat mes omhoog die precies de vorm heeft van de death star en waar ze moet wezen.
Als ze 2 meter naar links, rechts, achter of naar voor stond was dat niet mogelijk. Ze stond PRECIES op de plek waar je moest staan! Zeker ook de uitleg gemist?

- Palpie zegt tegen Kylo dat hij Rey moet doden maar later heeft hij haar levend nodig om hem te vervangen maar opeens toch niet want hij haalt krachten uit ze en wordt supersaiyan Palpatine. En Palpatine gaat dood door zijn eigen stralen maar stopt niet met ze afvuren? Uitleg gemist? En hoe kan Rey zo sterk zijn om ze te stoppen? En waarom was de zoon of dochter van Palpie niet sterk en een opvolger?? Uitleg gemist?

- Hoezo heeft Palpie bekend gemaakt dat die nog leefde? Daardoor zijn ze allemaal naar hem toegekomen!! Koekoek!!

Pff ik kan wel ff doorgaan met al die onzin. Dan heb ik het nog niet eens over dat er 6x mensen zogenaamd doodgaan, dat er geen spanning in de film zit en dat The Knights of Ren achteraf niks voorstelde(had ze dan eruit gelaten en een soort mysterie behouden over waar ze waren en hoe sterk ze zouden zijn)


Frietgezicht

Avatar

Waar ik wel van kan genieten is dat JJ glashard liegt en zegt dat Palpatine altijd gepland was om terug te komen en die halve zolen dat geloven.
Het is heerlijk dat JJ loog over wat die van The Last Jedi vond en in deze film continu steken uitdeelt naar Johnson.
Luke die de lightsaber vangt, Rose die genegeerd wordt, Rey die ouders blijkt te hebben die wel iets betekende enz.
Ik denk dat die het liefst een 10 minuten durende martel scene had gemaakt waarin Rose gemarteld en vermoord wordt maar Disney dit niet toeliet,

Ik stel voor dat er een nieuwe saga komt met 6 films en Johnson en JJ krijgen om de beurt de regie, gewoon genieten van steken naar elkaar elke film.

Lurch

Avatar

Ik ben zo blij dat ik dat wanproduct niet gezien heb. Maar met het lezen van jullie reacties kan ik me gelukkig wel prima vermaken, haha.
Er was trouwens in het SW Expanded Universe wel een Jedi healer, genaamd Cilghal. Maar, ja dat was dan ook een Jedi Master en zij kon ook niet alles genezen (en heeft er jaaaren voor moeten trainen). Vaak was dan ook een langdurige behandeling nodig; veel geloofwaardiger natuurlijk.

MovieMiepert

Avatar

Hahah Als ik t zo lees bij frietgezicht ja dan kan ik niet ontkennen dat t verhaal wiebelt aan alle kanten. Maargoed ik kan er nog best naar een scheel oog naar kijken en toch genieten van wat er neer is gezet. Vraag me ook zeker af wat er hierna weer komen gaat, en of zo met iets origineels komen zoals de mandalorian. Peace

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "@ MOF, haha oh zo eentje. We begrijpen de film niet. Hahaha."
Yep, de verdediging mechanisme. Volgens mij weet Hekkie5 niet eens de term Deus Ex Machina betekent. Je liet al merken in je vele kritiekpunten overzicht dat er veel gebeurd wordt gebruikt van Deus Ex Machina. Want je schrijft het zelfs, die achterlijke plot vraagt erom.

En terug naar legacy van de Skywalkers. Het einde van The Last Jedi voelde meer meer aan de legacy van de Skywalkers. Het jongentje met de bezem eert meer de legende van Luke Skywalker dan wat Rey deed met haar naam verandering. Joehoe. Ik ben Skywalker. Tuurlijk schat, droom maar lekker verder.

Frietgezicht "Rey die ouders blijkt te hebben die wel iets betekende enz."
Ook zoiets. Met een kudsmoes dat haar vader (zoon van levende...nee dode Palpatine) er voor koos. En evil papa liet dat zomaar toe zeker. Hmmm als we nou eens de 6 delen van de heer Lucas gaan bekijken, wat merken we dan. Anakin was ook een surrogaat zoon van hem geworden. Anakin was wel een krachtige Jedi. Het mes sneed aan 2 kanten voor Sheev.

Als zijn echte zoon er voor koos om een loser te zijn, dan zou Palpatine of zijn minions allang gezorgd hebben om hem om te leggen. Daarvoor kan hij toch Mandalorians voor gaan inhuren, die pakken hun bounties wel over de gehele Star Wars Galaxy!. Maaja dan was Rey er niet meer hé.

Ze kunnen me ook niet wijs maken dat zoon Palpatine helemaal geen Jedi krachten had. Luke en Leia hadden het wel geërfd van hun vader. Palpatine, de meest krachtige Sith dat in Fallout of the Skywalker nog al levend blijkt te zijn (na zijn dood in Return of the Jedi) en dan zijn kleindochter (de Mary Sue van Star Wars) bleek dus ook een krachtige Jedi te zijn. Maar zoon Palpatine / vader Rey koos om een loser te zijn. Jaja. Abrams/Terrio konden het niet laten om dat onderwerp terug te brengen omdat Rian er voor koos dat onderwerp te killen. Aangezien Rey een Palpatine is geworden, en het blijkt dat Sheev haar opa is....tja daar zit je dan hé. Dan mocht Kylo maar een konijntje uit zijn toverhoed gaan halen. Fanfic all over the place.

[HERHALING] J.J. Abrams & Chris Terrio zijn incompetente fan fic schrijvers die tevens maling hebben aan de Star Wars canon (6 Lucas delen en The Last Jedi). In allerlei bochten wringen om maar wat te verzinnen met Deus Ex Machina elementen is geen professionele script schrijven. 5 jarigen, zwevers van de straat en het duo Colin Trevorrow/Derek Connolly kunnen betere Star Wars scripts schrijven dan Abrams/Terrio. Dat ik Colin Trevorrow/Derek Connolly nu in de hemel prijs voor hun Episode 9 treatment is enorm uitzonderlijk. Want hun scripts voor Jurassic World en Jurassic World: Fallen Kingdom zijn bagger. Zo laag zitten Abrams/Terrio echt. Het is maar dat The Fallout of Skywalker nog redelijke regie, goeie VFX en aardige soundtrack hebt, zodat het nog wat pluspunten verdient. Maar dat verhaal. Zo dom. Je hebt niet eens een IQ waarde nodig. [HERHALING]

Malloy de Beer

Avatar

@ Frietgezicht en MOF

Haha, ik sluit mij volledig aan bij jullie mening.
Rise of Skywalker is een gevaar voor het menselijke IQ.
En een schande voor de orginele trilogie.
Maar daarnaast was The Force Awakens al een film die de OT zinloos had gemaakt door alles te kopiëren of alles weer terug bij af was, alles leek voor niets te zijn geweest.
Ondanks dat vond ik het geen slechte film, niet zoals Rise.
Toch voel ik bij Star wars altijd nog de kind in mij en kan ik de film nog wel degelijk kijken.
Alle drie de sequels voelen als alleen staande films en persoonlijk ben ik TLJ alleen maar meer gaan waarderen door TROS. Ik blijf erbijl dat ze het bij de orginele films hadden moeten laten want dat niveau bereik je niet meer.
Wellicht Rogue One als enige prequel en Mandalorian als sequel was sterker geweest.

@Frietgezicht, Oorlogswinter al gezien?

Skihvo

Avatar

Haha wat een reacties maar wel allemaal terecht. Deze film was al verloren en veel delen in de film waren zo'n onzin of klopte gewoon niet. Dat hadden ze met een hele vette eindbattle voor mij nog een beetje mee kunnen redden alleen als ze dat zelfs niet doen. The First Order heeft een gigantisch leger opeens maar oke en dan komt Lando ongeveer met iedereen uit het heelal die wil meevechten dus kan je eindelijk een hele vette eindbattle doen, eindigd het in ongeveer in 5 minuten en dan worden alle schepen vernietigd door Palpatine die opeens genoeg kracht om schepen uit de lucht te schieten

Frietgezicht

Avatar

@ Malloy, moet die eerst op Videoland of Netflix komen(stond die eerst op)

@ Skihvo, die eindbattle sloeg nergens op. Geen spanning, grapjes tijdens zoiets heftigs, stelen van Return of the Jedi( Palpie die Rey de battle laat zien en zegt dat ze zullen sterven), die ‘paarden’.


Ik vond zelfs de finale van Attack of the Clones(in de arena en daarna de gevechten tegen Dooku) veel vermakelijker.

Frietgezicht

Avatar

@ mof, rustig aan want Hekkie komt natuurlijk met alle antwoorden en uitleg die wij gemist hebben Smiley face

Chris23

Avatar

heeft zn post verplaatst

NieuwsFilm

meest populair