De keiharde 'oorlog' tussen Johnny Depp en Amber Heard raakt ook James Franco

De keiharde 'oorlog' tussen Johnny Depp en Amber Heard raakt ook James Franco

Depp riep Franco vorig jaar op als getuige in zijn veelbesproken smaadzaak.

Als het aan Johnny Depp ligt, raakt ook James Franco verstikt in de voortslepende smaadzaak die hij voert tegen zijn ex-vrouw Amber Heard. Hoewel Franco bereid is om te getuigen in de zaak, wil hij dat alleen doen op één belangrijke voorwaarde.

In de zomer van vorig jaar werd bekend dat Depp Franco wilde dagvaarden in de smaadzaak die hij heeft aangespannen tegen Heard voor een essay dat zij heeft laten publiceren in een bekende Amerikaanse krant. Daarin schreef Heard, zonder Depps naam te noemen, dat zij een slachtoffer is van huiselijk geweld. Depp klaagde haar aan, omdat volgens hem direct duidelijk was op wie Heard doelde. Heard probeert op haar beurt weer te bewijzen dat Depp haar heeft mishandeld, iets wat de acteur zelf altijd ontkend heeft.

Gezicht
Franco raakte betrokken in de zaak, omdat hij in hetzelfde appartementencomplex leefde als Depp en Heard. Heard beweert dat Depp een telefoon in haar gezicht heeft gegooid tijdens een uit de hand gelopen ruzie. Uit beveiligingsbeelden blijkt dat Franco en Heard een dag na het vermeende incident samen in de lift van het appartementencomplex stapten. Volgens de advocaten van Depp kan Franco daarom getuigen over de staat van Heards gezicht destijds.

Alles geheim
Het advocatenteam van Depp hoopt Franco zo snel mogelijk naar de rechtbank te krijgen, maar Franco is alleen bereid om te getuigen op de voorwaarde dat zijn aandeel niet met de buitenwereld zal worden gedeeld. Zo blijkt uit uitgelekte stukken van Franco's advocaat. Dat betekent onder meer dat het transcript van de zitting niet openbaar mag worden gemaakt. Franco wil zelfs een clausule laten opnemen waarin staat dat hij een financiële compensatie krijgt als Depp of een andere betrokkene informatie over hem lekt.

Het gebakkelei tussen Depp en Heard gaat waarschijnlijk nog wel even door... Wordt dus ongetwijfeld vervolgd!

NieuwsFilm

meest populair