Blu-ray review 'Ad Astra' - Fascinerende ruimtereis met Brad Pitt

Blu-ray review 'Ad Astra' - Fascinerende ruimtereis met Brad Pitt

De ruimtefilm van 2019?

Bekijk de afbeeldingRegie: James Gray | Cast: Brad Pitt (Roy McBride), Liv Tyler (Eve McBride), Ruth Negga (Helen Lantos), Tommy Lee Jones (Clifford McBride), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Bioscooprelease: 19.09.2019 | FilmTotaal Recensie: 4 sterren

Eén van de gaafste en zeker opvallendste ruimtefilms van 2019 was Ad Astra van The Lost City of Z-regisseur James Gray. Met een overduidelijke hoofdrol voor Brad Pitt - eerder in 2019 te zien in Once Upon a Time... in Hollywood - werd het een mooi en soms wat creatieve reis door ons zonnestelsel. De prijzige film werd geen doorslaand succes en was vooral geliefd onder de critici.

In de States startte het $95 miljoen kostende Ad Astra met een bescheiden $19,0 miljoen en eindigde wereldwijd op een erg magere $132,8 miljoen. De ontvangst was erg sterk 84% op Rotten Tomatoes met een 7.55/10 als gemiddelde beoordeling.


Creatieve ruimtereis

In Ad Astra wordt de aarde getroffen door een mysterieuze, de mensheid bedreigende stroomstoot. Astronaut Roy McBride begint aan een gevaarlijke missie door een meedogenloos zonnestelsel. Daarbij probeert hij de waarheid te achterhalen over de tot mislukken gedoemde missie van zijn vermiste vader die nu, 30 jaar later, het hele universum bedreigt.

Blu-ray: Ad Astra

Discs: 1 x Blu-ray | Release: januari 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1| Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712626055396 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

Bekijk de afbeeldingDe schijf van deze uitgave van Ad Astra zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant Brad Pitt en de achterkant hint naar een flinke reeks extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Misschien dacht je op basis van de trailer een meer actierijke ruimtefilm te zien. Ad Astra slaat echter een wat andere weg in, maar biedt daarbij ook voldoende scifi-actie en beelden. In High Def pakt het beeld van cameraman Hoyte van Hoytema prachtig uit. De scherpte is bijzonder strak, met doordringende kleuren. Ook ligt er een lichte laag bedoelde grain over het beeld. Fraai!

De geluidstrack is DTS-HD 7.1 en doet het ook goed, met veel stiltes en gave muzikale ondersteuning. De muziek werd opgeleverd door Max Richter en Lorne Balfe. De film kreeg een Oscarnominatie voor de Best Sound Mixing.

Bonusmateriaal

De extra's bestaat uit een flinke reek featurettes, een track met audiocommentaar van regisseur James Gray, een paar verwijderde scènes uit de film en trailers voor de film. De vijf featurettes zijn video's die vaak net korter dan tien minuten duren.

Zo is er A Man Named Roy en deze gaat over het personage van Pitt en zijn uitdagingen tijdens de opnames. Daarna komen de andere personages in beeld in The Crew of the Cepheus en The Art of Ad Astra geeft een levendige blik op het uiterlijk van de film. Reach for the Stars is een wat algemene video waarin cast en crew hun visie geven op het reizen in de ruimte.

Wat vind jij van deze ruimtereis?

Was jij onder de indruk van Ad Astra? En ben je van plan om deze nog een keer te kijken? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm

meest populair