Verschijnen 'Mulan' en 'No Time to Die' later in de bioscoop door het coronavirus?

Verschijnen 'Mulan' en 'No Time to Die' later in de bioscoop door het coronavirus?

De release van deze grote titels wordt mogelijk uitgesteld in China.

De uitbraak van het coronavirus heeft ook een grote impact op de Chinese filmmarkt. De meeste analisten verwachten dat de release van meerdere grote titels als Sonic the Hedgehog en 1917 wordt uitgesteld in het land. Dat schrijft The Hollywood Reporter.

China is door een flinke economische groei een belangrijke afzetmarkt voor Hollywoodproducties geworden. De filmstudio's zitten dan ook flink in hun maag met het coronavirus, dat voor het eerst opdook in Wuhan. Veel bioscopen zijn immers gesloten in het land om een verdere verspreiding van het besmettelijke en levensgevaarlijke virus te voorkomen. Extra zuur is dat de bioscopen normaal een topomzet draaien rond het Chinees Nieuwjaar.

Blockbusters uitgesteld
Analisten verwachten dan ook dat Hollywoodstudio's de release van hun films uit zullen stellen. Het gaat onder meer om februarifilms als Dolittle en Little Women. Afhankelijk van hoe de epidemie zich verder ontwikkelt, zouden ook de latere releasedata van Mulan en No Time to Die in gevaar kunnen komen, zo speculeert men.

Nederland
Vooralsnog zijn er geen besmettingen gemeld in Nederland. Het is niet ondenkbaar dat filmstudio's besluiten de releases van hun belangrijkste titels uit te stellen wanneer het coronavirus ook hier op grote schaal uit zou breken, maar dat is dus voor nu absoluut niet aan de orde.

NieuwsFilm

meest populair