Beyoncé onder vuur voor gedrag bij Super Bowl

Beyoncé onder vuur voor gedrag bij Super Bowl

Bleef Queen B zitten uit protest?

Beyoncé en haar man Jay-Z hebben zich de woede op de hals gehaald door voor aanvang van de Super Bowl, die gisteren werd gespeeld, te blijven zitten tijdens het Amerikaanse volkslied. Sommige media vermoeden dat het powerkoppel hiermee een statement wilde maken tegen de raciale ongelijkheid in het land.

Zangeres Demi Lovato had gisteren de eer om het Amerikaanse volkslied ten gehore te brengen voor de aanvang van de 54e editie van de Super Bowl. Hoewel het zeer gebruikelijk is in Amerika om tijdens de uitvoering van het volkslied te gaan, bleven Beyoncé en Jay-Z, die samen met hun dochtertje Blue Ivy aanwezig waren in het Hard Rock Stadium in Miami, gewoon zitten. En dat kan niet iedereen op prijs stellen.

Protest
Beyoncé en Jay-Z hebben nog niets gedeeld over hun precieze motieven om te blijven zitten, maar de media vermoeden dat ze zo een statement hebben willen maken in de gedachte van Colin Kaepernick. Deze footballspeler knielde vier jaar geleden tijdens het volkslied als stil protest tegen politiegeweld en discriminatie. Deze actie kwam hem op veel kritiek te staan en kostte hem zijn professionele carrière.

Merkwaardig
De actie van Beyoncé en Jay-Z is toch enigszins opvallend. Jay-Z werkt namelijk via zijn muzieklabel Roc Nation samen met de organisatie achter het grootste sportevenement van Amerika. De rapper is daarom ook betrokken bij Inspire Change, een initiatief dat meer gelijkheid probeert te realiseren. Ook is Jay-Z een van de producenten van de welbekende halftimeshow, die dit jaar werd verzorgd door Shakira en Jennifer Lopez.

NieuwsFilm

meest populair