'Willy Wonka is mogelijk een vrouw in nieuwe oorsprongsfilm'

'Willy Wonka is mogelijk een vrouw in nieuwe oorsprongsfilm'

Paul King (Paddington) kiest mogelijk voor een andere invalshoek.

De excentrieke chocolatier Willy Wonka uit Charlie and the Chocolate Factor van Roald Dahl wordt mogelijk door een vrouw gespeeld in de aangekondigde prequelfilm. Dat schrijft The Sun.

Na Gene Wilder en Johnny Depp krijgt een vrouw mogelijk de eer om de teruggetrokken chocolademaker Willy Wonka tot leven te brengen. "De producenten overwegen een vrouw voor de hoofdrol", meldt een insider aan de Britse tabloid. "De studiobazen [van Warner Bros., red.] realiseren zich dat een dergelijke keuze tot negatieve reacties kan leiden, maar geloven ook dat een vrouwelijke Wonka een goede manier is om het klassieke verhaal een frisse look te geven".

Gouden ticket
"We zijn momenteel nog aan het uitvogelen hoe en welk verhaal we precies willen vertellen", zei producent David Heyman eerder in een interview. "De film wordt een prequel, dus geen sequel. Waar was Willy voordat hij de gouden tickets verspreidde? Hoe is hij in zijn chocoladefabriek beland? Dat zijn de vragen waar we op dit moment mee spelen".

Paul King, de man achter het berenavontuur Paddington (2014), heeft getekend voor de regie. Het is nog niet bekend wanneer de film in de bioscoop moet verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair