James Gunn: Marvel-helden moeten doodgaan

James Gunn: Marvel-helden moeten doodgaan

De regisseur vindt dat Marvel-personages gewoon dood moeten gaan.

Wat James Gunn betreft, is het heel goed dat er personages dood gaan in het Marvel Cinematic Universe. In een statement laat hij weten dat hij het heel belangrijk vindt dat personages dood gaan. Sommige fans vroegen hem geen helden te laten sterven in Guardians of the Galaxy Vol. 3, maar dat lijkt wel te gaan gebeuren.

Zoals we van hem gewend zijn, heeft James Gunn de afgelopen tijd nauw contact met fans. Een van hen vroeg hem of hij geen hoofdpersonen kon laten doodgaan in de derde Guardians-film. De regisseur was het daar niet mee eens. "Ik geloof dat films ons kunnen helpen omgaan met onze eigen sterfelijkheid en de sterfelijkheid van onze geliefden. Dat zien door de bril van een verhaal, fabel of mythe, is juist goed voor mensen."

Nooit echt dood
Gelukkig voor fans handelt Gunn in een comic-universum, waarin de dood bepaald niet definitief is. Sterker nog, in het MCU kwamen tot nu toe heel weinig helden echt om het leven. Loki leek geslachtofferd, maar keert (via een omweg) terug met een geheel eigen serie op Disney+, om maar iets te noemen. Wel echt dood zijn natuurlijk Black Widow en Iron Man.

Wat vind jij van het statement van Gunn?


NieuwsFilm

meest populair