Hint Disney naar meer vertraging voor nieuwe 'Star Wars'-films?

Hint Disney naar meer vertraging voor nieuwe 'Star Wars'-films?

Hoe zeker in de aangekondigde trilogie nog?

Afgelopen december rondde Disney en Lucasfilm de Skywalker Saga financieel succesvol af met Star Wars: The Rise of Skywalker. Desondanks is er mogelijk een wat nare nasmaak. De vervolgtrilogie werd wisselend ontvangen, na al de enorme flop Solo: A Star Wars Story uit 2018.

Tijdens een kwartaalbijeenkomst voor aandeelhouders heeft Disney CEO Bob Iger iets meer verteld over de toekomst. Deze ligt volgens de Disney-baas komende jaren bij de series die voor Disney+ worden ontwikkeld. Zo verschijnt The Mandalorian seizoen 2 in oktober en komen er ook andere series, onder meer over Cassian Andor en Obi-Wan Kenobi en mogelijk spin-offs over personages uit The Mandalorian.

Grotere pauze voor films?
De afgelopen periode is er veel onduidelijkheid over de toekomst van de Star Wars-films. Zo vertrokken Game of Thrones-schrijvers David Benioff en D.B. Weiss bij een geplande trilogie en ook de trilogie van The Last Jedi-regisseur Rian Johnson lijkt niet meer zo zeker. Het enige dat zeker lijkt is de Star Wars-film van Marvel Studios-baas Kevin Feige, maar die zou nog vele jaren van ons verwijderd zijn.

Tijdens de kwartaalbijeenkomst bevestigde Iger dat de bioscoopavonturen zich in een leemte bevinden. Maar zou het mogelijk een grotere pauze worden dan gepland? Er staan op dit moment films gepland voor december 2022, december 2024 en december 2026.

NieuwsFilm

meest populair