Disney+ heeft al ongekend veel abonnees en overtreft alle verwachtingen

Disney+ heeft al ongekend veel abonnees en overtreft alle verwachtingen

Lukt het de nieuwe streamingdienst om de markt volledig te veroveren?

Disney+ is hard op weg om de streamingmarkt te veroveren. Inmiddels heeft de dienst zo'n 29 miljoen betalende abonnees. Dat maakte de mediagigant dinsdagavond bekend bij zijn presentatie van de eerste kwartaalcijfers van het boekjaar.

Disney is erg tevreden met het succes van zijn nieuwe streamingdienst. Disney+ heeft momenteel 28,6 miljoen betalende leden. Dat is een behoorlijke toename sinds de lancering van het platform. Toen stond de teller nog op zo'n 10 miljoen abonnees. Disney streeft ernaar om in 2024 tussen de 60 en 90 miljoen abonnees te hebben - een ambitie die gemakkelijk te verwezenlijken lijkt te zijn.

Daarmee overtreft Disney de verwachtingen van de meeste analisten. Zij hadden ingezet op zo'n 25 miljoen betalende gebruikers. "De lancering van Disney+ is een enorm succes gebleken en heeft al onze verwachtingen overtroffen", zei topman Bob Iger gisteren dan ook bij de kwartaalpresentatie. Netflix, de huidige marktleider, heeft zo'n 160 miljoen abonnees. De komende maanden rolt Disney zijn dienst verder uit.

NieuwsFilm

meest populair