Algemeen

Eerste recensies 'Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)'

Hoe goed wordt de nieuwste DC-film ontvangen?

door Bram de Groot om 09:28 in Algemeen
Vanaf vandaag is Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) van regisseur Cathy Yan te zien in de Nederlandse bioscoopzalen. De eerste recensies staan nu online!

De nieuwe DC-film met vooral Margot Robbie is na 75 getelde recensies heerlijk 'fresh' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op 89%, met een 7.01 / 10 als gemiddelde beoordeling. De Critics Consensus luidt:


"Met een frisse blik, enkele nieuwe vrienden en veel snelle actie, legt Birds of Prey de kleurrijk anarchistische geest van Margot Robbie's Harley Quinn vast."Geen pop, maar metal!
"De nieuwste DC-superheldenfilm is niet echt een solofilm voor Harley, maar deze is wel vermakelijk en introduceert een paar goede vrouwen - en een vierletterig scheldwoord - in de wereld van Superman en Batman," aldus Brian Truitt van USA Today.

En John DeFore van The Hollywood Reporter: "Degenen die hopen op een Deadpool-achtige film met chaos en humor moeten hun verwachtingen bijstellen: Harley staat misschien bekend om haar onvoorspelbaarheid, maar Birds speelt volgens de regels van een actiefilm."

Maar ook mindere reacties
Uiteraard zijn er ook minder positieve reacties. "Birds of Prey brengt amper iets succesvols," aldus Rafer Guzman van Newsday en Mick LaSalle van San Francisco Chronicle schrijft: "Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn is meer dan verschrikkelijk. Deze had niet mogen bestaan."

Recensie FilmTotaal: 3 sterren
Vergeet niet de complete de recensie van FilmTotaler Arjen Welles te lezen: "Een amusante achtbaanrit waarbij de vrouw centraal staat, maar net als in het pretpark zijn veel ritjes achter elkaar niet verstandig. Overdaad schaadt en soms wil je even een moment uit kunnen puffen van de misselijkheid."34 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Fresh op Rotten Tomatoes, dat moet wel goed zijn dan!
Net als Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull, Stuart Little 2 en Spy Kids.

Movie-goer

Avatar

60 op metacritic en 6,7 op IMDB op dit moment...

Master Of Films

Avatar

Waarom krijg ik het idee dat (voornamelijk) mannelijke critics bang zijn om misogynist genoemd te worden door feministen.
Zijn ze wel zo eerlijk in hun bevindingen? Deze HQ film (want het is GEEN BoP film!!!!) staat kwa gemiddelde RT cijfers bijna gelijk aan een Malick film!!!!

Anyway als ik een blauwe vinkje mag gaan geloven, wordt het een DC festijn van jewelste.

I just saw #BirdsOfPrey in Mexico, and I can't believe that is the best movie based on comics since Nolan's Batman trilogy.

SciFiFanaat

Avatar

Lol Maac...inderdaad.
RT is DE graadmeter of een film de moeite waard is of niet, deze score is hoger dan Joker dus moet het wel een meesterwerk zijn! Deze film is wederom een SJW vehicle dus het oordeel van Mick LaSalle klinkt geloofwaardiger.

RobzZ01

Avatar

Pfff... is het voor sommigen zo lastig dat deze film misschien gewoon... tja... goed kan zijn?

Zoom eens even in op de individuele reviews, ipv enkel de RT score (die ook een stuk hoger ligt dan hier aangehaalde films)

https://www.youtube.com/watch?v=ZlGOUoeEqHY&t=625s

https://www.youtube.com/watch?v=HudsSbE5-tg

Als je van comic book movies houdt, zou ik bij god niet weten waarom je dit niet zou zien. Klinkt als een leuke achtbaanrit. Dat gemekker om die vrouwen continu. Dat Ghostbusters en Oceans trash waren zegt 0,0 over elke andere film met vrouwen in de hoofdrol.

Ik heb er zin in!

Maac

Avatar

RobzZ01 "Pfff... is het voor sommigen zo lastig dat deze film misschien gewoon... tja... goed kan zijn?"
Da's vrij lastig inderdaad. We hebben namelijk de trailers gezien, Robbies performance in Suicide Squad en het C.V. van de regisseur bekeken. Is niet altijd voldoende natuurlijk, maar aangezien de eerste reacties vaak positief zijn is het niet gek om sceptisch te blijven.
RobzZ01 "Zoom eens even in op de individuele reviews, ipv enkel de RT score (die ook een stuk hoger ligt dan hier aangehaalde films)"
De score van Birds of Prey heeft nog het voordeel dat er nog maar een handjevol punten zijn toegekend. Als twee films beiden een 9 scoren, maar één van de twee films heeft 100 stemmen en de andere 100.000 stemmen is de score niet hetzelfde.
RobzZ01 "Als je van comic book movies houdt, zou ik bij god niet weten waarom je dit niet zou zien."
Omdat de kwaliteit van een film niets te maken heeft met het gegeven of je een liefhebber van het genre bent of niet.

RobzZ01

Avatar

@Maac,

Wat een onzin om op trailers af te gaan. Hoe vaak heb je goeie trailers gezien bij slechte films en andersom? Robbies performances slecht in Suicide Squad? Jarenlang werd zij juist geprezen voor haar rol in Suicide Squad. Nu zij ineens in een solo film speelt is haar performance ineens crap. Oké.

En dit gaat inmiddels toch al veel verder dan eerste reacties? Professionele reviewers zijn grotendeels allemaal positief. Allemaal omgekocht ofzo? Ik denk dat je een Dan Murrell wel kan vertrouwen op een eerlijk oordeel.

En nogmaals. Ik heb het niet over de RT score. Zoom eens in op de individuele reviews. Wat hebben ze te zeggen over de film. Dat zijn toch allemaal vrij positieve dingen.

Dat er nu één critic een 0/4 sterren geeft en zegt dat deze film nooit gemaakt had mogen worden wordt ineens als een soort religie overgenomen alleen maar om het gecreëerde skeptisme te bevestigen.

Je hebt nog niks van de film gezien maar hebt al wel besloten dat de kwaliteit van de film crap is?

Nogmaals: als je van comic book films houdt snap ik echt niet waarom je hem niet zou willen zien. Als je hem daarna alsnog crap vindt heb je pas echt een oordeel over kwaliteit.

Niet een vooraf negatief plaatje omdat "vrouwen" en één negatieve review uit de 99 positieve omdat die je plaatje bevestigen.

Wat een onzin om Indiana Jones en Spy Kids hierbij te betrekken terwijl je nog niets van de film gezien hebt en enkel afgaat op je eigen bedenkingen.

Master Of Films

Avatar

RobzZ01 "Wat een onzin om op trailers af te gaan."

Het nut van een trailer is een onderdeel van de marketing. Een trailer is gewoon een commercial voor de film. AH maakt ook reclame om men naar een AH winkel te lokken. M&M's reclame om je verleiden e.d. Kortom, als een trailer je niet aanspreekt, kan dat zeker beïnvloeden op je gevoel.

BTW: de (trailer) marketing van Harley Quinn & Birds of Prey was niet gericht op de mannelijke doelgroep. Smiley face O.a. Matthew Kadish heeft dat aangekaart en heeft hierdoor een bak stront over zich heen gehad op Toxic Twitter.

RobzZ01

Avatar

@ Master of Films

Tuurlijk zie ik het belang van een goede trailer wel in. Een goede trailer kan je hype namelijk maken of breken. Maar ik denk dat we hier allemaal toch wel wijs genoeg zijn om ons niet enkel te laten leiden door marketing?

Je zou maar een goede film missen omdat de trailers je niet aanstaan en je alle hoopt vestigt op die ene negatieve review omdat die je gevoel zullen bevestigen.

Heb je niks met comic book movies of dergelijke. Prima. Maar een liefhebber van het genre zal zich toch niet moeten leiden door enkel een trailer en "vrouwen in de hoofdrol"? Want dat is zo'n non-reden.

Maac

Avatar

RobzZ01 "Wat een onzin om op trailers af te gaan. Hoe vaak heb je goeie trailers gezien bij slechte films en andersom? Robbies performances slecht in Suicide Squad? Jarenlang werd zij juist geprezen voor haar rol in Suicide Squad. Nu zij ineens in een solo film speelt is haar performance ineens crap. Oké."
Het gaat niet alleen om de trailers, het gaat zoals ik al aangaf om een combinatie van factoren. Trailers, acteurs/actrices, voorkeur voor genre, regisseur, noem maar op. Da's gewoon research en volgens mij niets mis mee.
Jij gaat ook niet elke film bezoeken in de hoop dat het iets is naar jouw smaak. Niet elke filmervaring is een complete verrassing. En ik vond de performance van Robbie in Suicide Squad pijnlijk slecht, dus dan zit ik inderdaad niet te wachten op een solofilm. Als jij daar anders over denkt dan heb jij in ieder geval een reden minder dan ik om niet te gaan, maar dat betekent niet dat mijn ervaring minder rechtvaardig is voor mijn overweging.

RobzZ01 "En dit gaat inmiddels toch al veel verder dan eerste reacties? Professionele reviewers zijn grotendeels allemaal positief. Allemaal omgekocht ofzo? Ik denk dat je een Dan Murrell wel kan vertrouwen op een eerlijk oordeel."
Nee, dit gaat niet verder dan eerste reacties, dit zijn letterlijk de eerste reacties en niet meer dan dat. De ervaring leert dat deze vaak positief zijn, maar daarmee zeg ik niet dat ze oneerlijk zijn. Dan Murrell kan goed te vertrouwen zijn, maar als zijn smaak niet aansluit bij de mijne heb ik niet veel aan zijn oordeel.

RobzZ01 "En nogmaals. Ik heb het niet over de RT score. Zoom eens in op de individuele reviews. Wat hebben ze te zeggen over de film. Dat zijn toch allemaal vrij positieve dingen."
Ze zijn inderdaad positief en ik geef aan dat dat weinig betekent. Precies de reden waarom ik andere films aanhaalde waar ook positief over werd geschreven en die ik dus niet goed vond.

RobzZ01 "Dat er nu één critic een 0/4 sterren geeft en zegt dat deze film nooit gemaakt had mogen worden wordt ineens als een soort religie overgenomen alleen maar om het gecreëerde skeptisme te bevestigen."
Dat heb je mij niet zien doen.

RobzZ01 "Je hebt nog niks van de film gezien maar hebt al wel besloten dat de kwaliteit van de film crap is?"
Ik ben sceptisch en daar heb ik goede redenen voor. Ik heb The Emoji Movie nog nooit gezien, maar ik geloof niet dat dat hoeft om te weten dat het vast geen meesterwerk zal zijn.

RobzZ01 "Nogmaals: als je van comic book films houdt snap ik echt niet waarom je hem niet zou willen zien. Als je hem daarna alsnog crap vindt heb je pas echt een oordeel over kwaliteit."
Dat is prima, maar ik maak liever tijd vrij voor films waarvan ik de verwachting heb dat ze mij gaan vermaken, niet voor films waarvan ik verwacht dat ik ze crap vind in de hoop dat ze me misschien wel aangenaam gaan verrassen omdat een paar critics enthousiast zijn.

RobzZ01 "Niet een vooraf negatief plaatje omdat "vrouwen" en één negatieve review uit de 99 positieve omdat die je plaatje bevestigen."
Heb ik niets over gezegd.

RobzZ01 "Wat een onzin om Indiana Jones en Spy Kids hierbij te betrekken terwijl je nog niets van de film gezien hebt en enkel afgaat op je eigen bedenkingen."
Ik snap niet waarom dit onzin zou zijn. Ik geef voorbeelden van films waarvan ik de kwaliteit slecht vind, ondanks hun ‘fresh’ score op Rotten Tomatoes. Daarmee geef ik aan dat dit scoresysteem niet leidend is voor kwaliteit of mijn persoonlijke voorkeur. Als een film die jij geweldig vindt een slechte score krijgt verander jij ook niet opeens van mening omdat critici er anders over denken.
Jij mag het gek vinden dat ik afga op mijn eigen bedenkingen, ik vind het gek om af te gaan op die van een ander.

Master Of Films

Avatar

RobzZ01 "Maar ik denk dat we hier allemaal toch wel wijs genoeg zijn om ons niet enkel te laten leiden door marketing?"
Sorry, maar je denkt fout. Je zou eens moeten weten.

Als Henry Ford zijn klanten niet verleid had, dan zaten we nu nog steeds allemaal op de paard en wagen. Kortom marketingtrucs die inspelen op je gevoel en waarvan je de verleiding niet meer kan weerstaan. Genoeg mensen die erin trappen. Ook op Filmtotaal, of waar dan ook.

RobzZ01 "Je zou maar een goede film missen omdat de trailers je niet aanstaan en je alle hoopt vestigt op die ene negatieve review omdat die je gevoel zullen bevestigen."
En het gebeurt. Neem 2 trailers. Een is van Parasite en een andere is Fast & Furious 9. Welke trailer spreekt men het meeste aan, denk je.

Ik kan bij wijze van spreken, zelfs een paar leden van Filmtotaal opnoemen die niet kunnen wachten op F9, maar Parasite zo links laten liggen.

RobzZ01

Avatar

@Maac,

Andere films erbij halen om je conclusie te trekken mbt het Rotten Tomatoes systeem vind ik een beetje krom als je de film nog niet eens gezien hebt. Alsof je al weet dat dit crap zal zijn.

Als het minder je ding is is dat prima. Maar ik heb het ook een beetje over hoe globaal deze film vooraf is besproken. We kijken allemaal altijd enthousiast uit naar nieuwe comic book films. Maar zodra er een Captain Marvel of een Birds of Prey aankomt moeten we ineens allemaal in de kritische stoel gaan zitten voordat we uberhaupt iets van de film gezien hebben.

Bij deze film lijken de verhoudingen ineens anders te zijn. Mensen voorspelden vooraf een neergesabelde film á la Suicide Squad. Dan hadden ze geroepen: "zie je nou wel", als de reviews negatief zouden zijn. Nu krijgt de film positieve reacties en dan is de consensus ineens: "oh maar Spy Kids en Indiana Jones zijn ook slecht en die kregen ook goeie reviews".

Je hoeft helemaal niks van die critics klakkeloos over te nemen. Maar ik denk; sta open voor wat ze nou daadwerkelijk te zeggen hebben. Ik lees spectaculaire actie, leuke dynamiek in het team en een Deadpool-aanpak. Waarom een willekeurige andere Marvel/DC film wel het voordeel gunnen, maar deze niet? Omdat je verwacht had dat dat het 100% crap zou zijn?

Rohieth

Avatar

Best triest om dit weer een SJW film te noemen. Er mogen dus helemaal geen films meer uitkomen waar een vrouw een hoofdrol in heeft? Ook al is het een personage uit een andere film?
Of voelt SciFifanaat zich minder man als hij een film ziet waar een vrouw de hoofdrol in heeft?

Frietgezicht

Avatar

@ Rob, slechte trailers bij goede films komt toch zelden voor? Ik kan er niet echt eentje bedenken.
Edge of Tomorrow maybe maar dat was meer verkeerde marketing(andere film dan je denkt) dan dat het een slechte trailer was.

Over het algemeen geven slechte trailers vaak wel een juiste indruk (bijv voor mij bij de laatste Star Wars, laatste Terminator, Fast & Furious films enz) maar slechte trailers met goede films zie ik zelden.

Ik verwacht trouwens best dat Birds of Prey ‘leuk’ is. Vermakelijke onzin die ik snel weer vergeten ben is waar ik op reken.

Maac

Avatar

RobzZ01 "Andere films erbij halen om je conclusie te trekken mbt het Rotten Tomatoes systeem vind ik een beetje krom als je de film nog niet eens gezien hebt. Alsof je al weet dat dit crap zal zijn."
Daar heb je helemaal gelijk in, maar dat is niet wat ik deed. Met mijn eerste comment geef ik commentaar op het scoresysteem, niet op de film.

RobzZ01 "Als het minder je ding is is dat prima. Maar ik heb het ook een beetje over hoe globaal deze film vooraf is besproken. We kijken allemaal altijd enthousiast uit naar nieuwe comic book films. Maar zodra er een Captain Marvel of een Birds of Prey aankomt moeten we ineens allemaal in de kritische stoel gaan zitten voordat we uberhaupt iets van de film gezien hebben."
Dat is wat mij betreft niet omdat het films zijn met vrouwen in de hoofdrol, daar heb ik totaal geen problemen mee namelijk. Ik vind het alleen wel kwalijk wanneer het gepresenteerd wordt alsof het iets heel bijzonders en baanbrekends is, terwijl dat juist niet het geval is. Ik hoef van een marketingafdeling niet door mijn strot geduwd te krijgen hoe stoer vrouwen wel niet kunnen zijn, want ik ben in een tijd opgegroeid waar dat allang zo is. Hetzelfde geldt voor mensen met een donkere huidskleur; was niet progressief in de jaren 90 en dus nu ook niet.

RobzZ01 "Bij deze film lijken de verhoudingen ineens anders te zijn. Mensen voorspelden vooraf een neergesabelde film á la Suicide Squad. Dan hadden ze geroepen: "zie je nou wel", als de reviews negatief zouden zijn. Nu krijgt de film positieve reacties en dan is de consensus ineens: "oh maar Spy Kids en Indiana Jones zijn ook slecht en die kregen ook goeie reviews"."
In principe zijn die reviews wat mij betreft niet relevant, vandaar dat ik dat in mijn eerste comment aangeef. Wel geef ik toe dat we onze verwachtingen laten bevestigen, maar dat is ook de hele reden om vooraf research te doen om verwachtingen te creëren. Ik heb bijvoorbeeld Captain Marvel niet gezien, omdat ik verwacht dat het niet mijn ding zal zijn. Als dan vervolgens mijn vrienden (waarvan ik met een paar qua films veelal op één lijn zit) zeggen dat ik er niets aan heb gemist zijn mijn verwachtingen bevestigd en hoef ik mijn tijd ook niet te verspillen.

RobzZ01 "Je hoeft helemaal niks van die critics klakkeloos over te nemen. Maar ik denk; sta open voor wat ze nou daadwerkelijk te zeggen hebben. Ik lees spectaculaire actie, leuke dynamiek in het team en een Deadpool-aanpak. Waarom een willekeurige andere Marvel/DC film wel het voordeel gunnen, maar deze niet? Omdat je verwacht had dat dat het 100% crap zou zijn?"
Tja, wat is spectaculaire actie? Zoiets kan iemand schrijven over Justice League, terwijl ik The Raid of John Wick spectaculair vind. Dat lijkt me te suggestief om echt gehoor aan te geven. En ik gun andere Marvel/DC (of welke andere film dan ook) ook niet zomaar het voordeel van de twijfel. Dat gun ik alleen films waarvan ik vind dat ik genoeg redenen heb om ze dit te gunnen en juist daarom doe ik research. Een liefhebber zijn van een genre is voor mij niet genoeg om vertrouwen te hebben dat elke film binnen dat genre de moeite waard zal zijn. Als de trailers goed zijn en de juiste mensen staan aan het roer, kom ik al een heel eind. Uiteindelijk is het doel voor mij om zoveel mogelijk vermakelijke films te kijken en zoveel mogelijk rommel te vermijden. Dat lukt me meestal vrij aardig, maar 100% zeker ben je nooit.

Geranimous

Avatar

Ik ben het grotendeels wel met RobzZ01 eens. Ik vind het ook vrij verdacht en ook jammer dat zodra een cast niet voor 90% uit (blanke) mannen bestaat het gelijk een SJW vehikel is en mensen ineens heel kritisch zijn qua kwaliteit.

Ik zie het ook in de sport. Vrouwelijke scheidsrechter. Letterlijk elke reactie gaat over dat het alleen kan als ze ECHT goed is. Waarom dan? Hoevel middelmatige mannelijke scheidsrechters zijn er wel niet? Waarom zou een middelmatige vrouwelijke scheidsrechter niet in het betaald voetbal mogen fluiten?

Ik kan me best voorstellen dat BoP vermakelijk is. Ik ga er waarschijnlijk ook wel heen. Maar hoe sommige mensen roepen dat de film nooit gemaakt het mogen worden en dat ze hopen dat de film flopt vind ik heel erg raar.

SciFiFanaat

Avatar

Rohieth,

Terminator en Aliens zijn mijn favoriete films aller tijden, en Buffy mijn favo tv serie ooit dus je opmerking slaat kant nog wal.
Birds of prey is SJW puinzooi van de eerste orde daar hoef ik de hele film niet voor te zien om dat te herkennen.


Master Of Films

Avatar

SciFiFanaat "Terminator en Aliens zijn mijn favoriete films aller tijden, en Buffy mijn favo tv serie ooit dus je opmerking slaat kant nog wal."
Uitstekende smaak. Smiley face

Ellen, Sarah en Buffy zijn goed geschreven karakters. Sterke vrouwen die wel eens een oeps foutje maken, waardoor ze veel menselijker overkomen. En hierdoor veel meer relateerbaar zijn, ook voor het mannelijke geslacht. Daar ligt de kern van hart op deze karakters ipv alleen maar het doel te hebben om representatief te zijn voor specieke doelgroepen.

Maac

Avatar

Geranimous "Ik vind het ook vrij verdacht en ook jammer dat zodra een cast niet voor 90% uit (blanke) mannen bestaat het gelijk een SJW vehikel is en mensen ineens heel kritisch zijn qua kwaliteit."
Dit is niet het geval. Mensen zijn niet tegen diversiteit of tegen prominente rollen voor minderheden. Diversiteit wordt voor mensen pas een probleem wanneer de motieven om diversiteit te implementeren moeilijk te rechtvaardigen zijn.

Juist het tegenovergestelde is nu trending; films als The Irishman worden bekritiseerd omdat ze teveel blanke mannen bevatten. Wanneer blanke mannen niet aanwezig zijn in films, wordt dit gezien als een succes en iets om te vieren. Dit zijn redenen om moeite te hebben met diversiteit, niet het feit dat Bad Boys twee donkere hoofdrolspelers heeft of dat Moonlight over een donkere homo gaat.

eltorro

Avatar

Het gaat goed met het DCEU film umiversum. Films worden goed onthaald, eerste vrouwelijke solo film en eerste R rated film. Snap eigenlijk niet waarom ze bij Marvel Deadpool niet toevoegen aan het MCU.

Master Of Films

Avatar

Over marketing gesproken. WB/DC is gaan samenwerken met Epic Games. En zo komt Margot Robbie (als HQ) in de Fornite game voor. Natuurlijk is Harley Quinn & Birds of Prey niet de 1e film die hier gebruik van heeft gemaakt.

Master Of Films

Avatar

Geranimous "Ik vind het ook vrij verdacht en ook jammer dat zodra een cast niet voor 90% uit (blanke) mannen bestaat het gelijk een SJW vehikel is en mensen ineens heel kritisch zijn qua kwaliteit."
En is dit ook bij Little Women het geval?

Rohieth

Avatar

SciFiFannaat

Je draait mijn woorden om. Ik heb het over films die tegenwoordig uit komen met een vrouwelijke hoofdrol erin, en die dan automatisch door mensen zoals jij bestempeld worden als 'SJW-crap'.
Grappig genoeg heb je daar totaal geen onderbouwing in.

Mogen er tegenwoordig dan helemaal geen films uitkomen met een vrouwelijke hoofdrol in, zonder dat er meteen iets achter wordt gezocht?

Rutherford

Avatar

Even terzijde, waarvoor staat SJW?

Frietgezicht

Avatar

@ Ruth, Social Justice Warrior

LesserMagic

Avatar

Dit gaat om de critics score op Rotten Tomatoes, niet de audience score. Die twee lopen vaak erg uiteen. Ik vraag me af of de audience score boven de 75% gaat uitkomen.

filmhero

Avatar

Even een klein meninkje van iemand die de film ook echt gezien heeft:
De eerste twintig minuten zijn vrij matig en het kost wat tijd om er in te komen. De emancipatie-verhaallijn valt mijns inziens best mee, al is daar wel degelijk aandacht voor (het is nu eenmaal wat sommige dames aan elkaar bindt). Huntress en (voor een deel) Black Canary vallen wel buiten dat beeld.

Verder is het meer "The Great Harley Quinn Show" dan Birds of Prey. Robbie vult haar rol met verve in, maar het is allemaal net to much. 89% is zeker niet op zijn plaats, maar zou het ook stom vinden als deze zou floppen.

Hyenas

Avatar

@Master of Films; Dat gevoel heb ik dus ook...Zodra er een vrouwelijke regisseur verbonden is aan dit type films worden de reviews belachelijk hoog. Denk aan Wonder Woman, wat naar mijn mening echt een draak van een film was. Wil absoluut niet zeggen dat ik tegen vrouwelijke regisseurs ben! In tegendeel, ik geloof volledig in diversiteit, mits het om de juiste redenen gedaan wordt en niet voor een of ander quota (zie films en series zoals Silence of the Lambs, Aliens, Fury Road, Mr Robot, Arrival, Shawshank Redemption etc).


Maar goed even een korte review van iemand die de film daadwerkelijk gezien heeft:

Nadat ik de trailer had gezien verwachte ik een dramatisch slagveld maar ik heb een flink jeugdsentiment voor DC comics dus ben toch gegaan. Houd er rekening mee dat de Dark Knight trilogie en Joker de enige goede DC films zijn naar mijn mening. De rest is een absolute verkrachting van mijn jeugd.

Film was beter dan ik verwacht had maar over een week ben ik het allemaal alweer vergeten. Geen enkel memorabel moment maar het is zeker stukken beter dan Suicide Squad (alhoewel dat absoluut niet veel zegt).

Sunspot

Avatar

Zal wel opgehemeld zijn, grote kans, is nu helaas zo.

Moet de film nog zien, maar verwacht niet veel ervan, keek uit naar een HQ film, maar heb weinig vertrouwen na de trailers, foto's, ve rhaal

Frietgezicht

Avatar

@ Hyenas, dat je de Burton films niet goed vindt ok maar zie je die ook als een verkrachting van je jeugd?

eltorro

Avatar

@Hyenas: Ik denk eerder dat het alleen eigen interpretatie is. Een groot deel van de MCU films vind ik slecht, toch blijven die films hoge scores krijgen op RT. Voor mij lijken die films voor een groot deel allemaal op elkaar. En ik stoor me denk ik gewoon aan andere onderdelen van de film dan de critici. Het is misschien net wat je belangrijk vind in een film.

@Maac: Maar het wordt ons toch niet helemaal door de strot geduwd dat deze film vrouwelijke hoofdrolspelers heeft, dus vanwaar deze discussie?

Maac

Avatar

@Eltorro
Was een reactie op RobzZ01, ik heb deze film niet in verband gebracht met marketingtechnieken waar ik moeite mee heb.

Hyenas

Avatar

@hyenas; De films van Burton vond ik niet geweldig maar ook niet slecht. Door de films van Burton is Batman the Animated series uitgekomen wat dan weer heel hoog in mijn lijstje staat. Ik denk dat mijn verkrachting opmerking ook meer richting de "nieuwere" DC films is.

NieuwsFilm

meest populair