Algemeen

'Mad Max 5' komt er eindelijk aan!!

Het was behoorlijk lang wachten, maar we hebben goed nieuws!

door Jim Pedd om 12:43 in Algemeen
Toen Mad Max: Fury Road in 2015 in de bioscopen uitkwam, was er unaniem lof voor de actieknaller van George Miller. De film deed het bovendien goed aan de box office en Miller vertelde dat hij scenario's had liggen voor nog twee films rond Max Rockatansky. Nu lijkt de eerste daarvan er eindelijk te gaan komen.

Lange tijd was er een financieel dispuut tussen regisseur Miller en filmstudio Warner Bros., over betalingen en bonusregelingen. Men lijkt er nu eindelijk uit, want na jaren waarin Miller vertelde nog altijd de film te willen maken, gaan de camera's zo horen we nu in de herfst rollen. Dat stelt de site Geeks WorldWide.

Mad Max!
De vijfde film in de franchise zou Mad Max: The Wasteland gaan heten en wederom een hoofdrol hebben voor acteur Tom Hardy. Hij tekende enkele jaren geleden voor vier films als Max en zal nu dus een tweede keer zijn opwachting maken. Mooi, want Fury Road was een actiefilm van jewelste.

De hoop van velen is natuurlijk dat deze vijfde film het net zo goed gaat doen als Fury Road. Die film kende nauwelijks rustige momenten, maar bevatte zeer goed te volgen actie die altijd goed in beeld gebracht werd. Daarnaast waren de visuals erg goed en de muziek van JunkieXL maakte het af. Als deze herfst de camera's echt gaan rollen, kan The Wasteland in de tweede helft van 2021 in de bioscoop draaien.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Woohoo...maar

1)....regie moet van Miller zijn.

2)....ik heb toch liever Mel Gibson ipv Tom Hardy.
Charlize Theron is een uitstekende goeie actrice, en het was duidelijk dat ze show van Mad Max: Fury Road heeft gestolen van Tom. Had Mel daar gezeten, dan waren ze gelijkwaardig aan elkaar. Oh ja Nicholas Hoult & Hugh Keays-Byrne krijgen ook shout outs van mij.

Monojaxx

Avatar

@Master Of Films

Grandpa Gibson? Lijkt mij ondertussen een beetje te oud om Max nog te spelen, tenzij ze het over een andere boeg zouden gooien en een flinke sprong voorwaarts in tijd zouden nemen.

McGraig

Avatar

Ik vond Hardy juist een waardige opvolger. Verder was het een waar visueel kunststukje. Geweldige film ondanks dat het niet veel meer is dan één lange race.

Buzz

Avatar

@Masters Tom Hardy was toch gewoon prima? Ingetogen karakter, beetje ‘poor lonesome cowboy’ figuur. Charlize was badass dan steel je al snel de show als het gaat om expressie e.d.

Mel zou natuurlijk niet misstaan, eens. Vond hem erg prettig spelen in dragged across concrete.

Master Of Films

Avatar

De rol van Hardy kon makkelijk worden gevuld door Gibson. Maar helaas is Mad Mel voor een lange tijd een persona non grata geworden. Hardy is niet overal even best in zijn rollen. Zijn beste rollen zit in films zoals The Drop, Locke, Peaky Blinders, Tinker Tailor Soldier Spy, Bronson, Legend en Warrior.

Monojaxx "Lijkt mij ondertussen een beetje te oud om Max nog te spelen, tenzij ze het over een andere boeg zouden gooien en een flinke sprong voorwaarts in tijd zouden nemen."
Je hebt duidelijk Dragged Across Concrete niet gezien.Maar vind je een 57e jarige Tom Cruise te ook oud voor Top Gun: Maverick en twee nieuwe Mission Impossible films? Nee, dan is de 64 jarige Mel Gibson ook niet oud.

SciFiFanaat

Avatar

Wat Fury Road zo goed maakte waren de twee grote, waanzinnige achtervolging scenes met geweldig stuntwerk en het weinige gebruik van CGI, zo`n spijt Fury Road niet in de bios te hebben gezien. Hardy deed het prima maar werd toch een beetje omvergeblazen door Theron.

donniebrasco

Avatar

Miller heeft er juist 'n mooie draai aangegeven, Charlize Theron speelde de rol van Mad Max zoals Mel Gibson die speelde in Road Warrior! En acteurs die in vorige Mad Max films 'n andere rol kregen in de vervolgen.

Spider-fan

Avatar

Fury Road had leuke actie, maar dat de tweede helft van de film gewoon dezelfde weg terug is, is zo'n enorme anticlimax.

Maac

Avatar

Geweldig nieuws, fijn dat dit woord doorgezet.

Ik had in Fury Road ook liever Mel Gibson gezien, maar aangezien ze toen voor Hardy hebben gekozen moeten ze het in Wasteland ook met Hardy doen. Dus eens met Master of Films; Gibson had makkelijk nog Max kunnen spelen en Hardy's vertolking van het karakter was niets bijzonders.

Maikjax

Avatar

Zeker goed nieuws, Mel Gibson of Tom Hardy maakt mij niet zoveel uit. Of een optie zou kunnen zijn als ze allebei in de film spelen.

GinoD240

Avatar

Tom Hardy vind ik een geweldige acteur maar niet als Mad Max, daar is hij gewoon te robuust voor, daar bedoel ik zijn karakter mee, al helemaal als ie vergeleken moet worden met Mel Gibson.Anthony Starr bekend uit Banshee en The Boys leent zich daar naar mijn mening veel beter voor...

Hij is ook net Mad Max als Lucas Hood!

Maac

Avatar

^Yes, daar ken ik 'm dus van. Ik was laatst The Boys aan het kijken en ik dacht Homelander al te herkennen, maar da's inderdaad uit Banshee geweest. Ben gestopt na twee seizoenen, maar geen idee waarom, dat was best top eigenlijk.

Bintzak

Avatar

Fury road ging met de laagste verwachtingen de zaal in, en wat een topfilm is het.

Warhasbegun

Avatar

Hopelijk keert junkie xl ook terug, genoten van zijn soundtrack in fury road

007

Avatar

wat een slechte film was dat ik hou het mooi bij de eerste 3.

Frietgezicht

Avatar

@ Gino & Maac, Banshee was zo’n serie waar ik geen reet van verwachte maar wat een verademing bleek het. Lekker hard, leuke karakters enz enz.

Civilian Supreme

Avatar

Vind het nog steeds jammer dat Mel Gibson er niet gewoon in zat, persoonlijk zou ik erg graag een wat oudere en doorgewinterde Max zien. Hardy vind ik niet de impact maken die Gibson wel had en nog steeds heeft.

Sowieso is het nog op een gave manier te combineren. Hardy is gewoon 1 van de kinderen uit de eerdere films die zijn identiteit heeft overgenomen om wat voor reden dan ook. Hoe gaaf zou het zijn als dan de echte Max in 1x op duikt.

Hyenas

Avatar

Top nieuws! Fury road was een van de beste films van de afgelopen 10 jaar voor mij. Natuurlijk had ik liever Gibson gehad maar met Hardy vind ik het ook niet erg. Er is maar 1 iemand niet te vervangen bij de mad max films en dat is Miller.

Goov25

Avatar

Fantastisch nieuws!

NieuwsFilm

meest populair