Kevin Hart diep door het stof na kwetsende grappen

Kevin Hart diep door het stof na kwetsende grappen

De komediant zou nu anders reageren op alle controverse.

Kevin Hart reflecteert in de nieuwste uitgave van de Amerikaanse Men's Health op alle Oscar-controverse van vorig jaar. Hart zou het prestigieuze awardgala eigenlijk presenteren, maar zag zich gedwongen daarvan af te zien nadat hij bakken van kritiek op zich kreeg vanwege een reeks homofobe grappen die hij in het verleden had gemaakt. De komediant vindt nu dat hij die situatie anders aan had moeten pakken.

Kevin Hart (40) vindt dat hij vorig jaar onjuist heeft gereageerd op het Oscardrama waar hijzelf het middelpunt in was. Hart kwam onder vuur te liggen voor een reeks lhbti-onvriendelijke uitspraken die opnieuw waren opgedoken. Onder meer de uitspraken die hij ooit heeft gedaan in het blad Rolling Stone kwamen hem op veel kritiek te staan. "Mijn grootste angst is dat mijn zoon een homo is", zei hij daarin.

'Niet mijn schuld'
Die - volgens velen - homofobe opmerkingen werden hem niet in dank afgenomen. Aanvankelijk weigerde de acteur zijn excuses aan te bieden. Volgens Hart was hij het slachtoffer van een lastercampagne en had hij in het verleden al vaak genoeg sorry gezegd. Zijn defensieve reactie viel ook al niet bepaald in goede aarde. Hart besloot uiteindelijk af te zien van de presentatieklus.

Geleerd van fouten
Hart zou de situatie nu anders aanpakken. Hij gedroeg zich vorig jaar naar eigen zeggen erg 'onvolwassen'. "Ik zag het daadwerkelijke probleem destijds niet", vertelt hij in het mannentijdschrift. "Ik heb tien jaar lang m'n best gedaan om dergelijke grappen niet meer te maken", vervolgt Hart. "Het interesseert me niet of iemand homo is of niet. Ik hou van mensen, ongeacht hun seksuele voorkeur".

Volgens Hart is hij tot dit inzicht gekomen door goede gesprekken te voeren met zijn homoseksuele vrienden, waaronder talkshowhost Ellen DeGeneres. Sinds de controverse rond Hart is de Oscarceremonie presentatieloos. Ook dit jaar zal het gala geen hosts hebben.

NieuwsFilm

meest populair