Celebrity

Deze beroemde Nederlandse zangeres trad gisterenavond op bij de Oscars (en niemand had het door)

Musicalster Willemijn Verkaik verkende samen met haar collega's het onbekende.

door FilmTotaal om 13:33 in Celebrity
De Oscaruitreiking had gisterenavond een bijzonder Nederlands tintje. De beroemde musicalster Willemijn Verkaik was namelijk door de Academy naar Los Angeles gevlogen om het nummer Into The Unknown uit Frozen 2 ten gehore te brengen. Dat deed Verkaik, die zowel in Nederland als Duitsland de stem van Elsa heeft ingezongen, samen met negen andere actrices.

Een bijzonder moment gisterenavond op het Oscarpodium: tien Elsa's van over de hele wereld zongen samen het voor een Oscar genomineerde topnummer Into The Unknown uit het succesvolle animatievervolg. Onder de dames was niemand minder dan onze eigen Willemijn Verkaik. Zij bracht een stukje van het nummer in het Duits. Idina Menzel, de Amerikaanse stem van de ijsprinses, nam natuurlijk de leiding. Het resultaat was een spetterend optreden.

Overeenkomsten
Verkaik kent Menzel overigens uit het musicalvak. Beide dames hebben de rol van de groene heks Elphaba in de hitmusical Wicked. Verkaik deed dat niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, Engeland en op het Amerikaanse Broadway, waar Menzel in 2003 debuteerde met de inmiddels iconische rol. Verkaik liet eerder al in de media weten het een enorme eer te vinden op te mogen treden op het prestigieuze Hollywoodevenement.NieuwsFilm

meest populair