Ze bestaan écht: vijf game-verfilmingen die de moeite waard zijn

Ze bestaan écht: vijf game-verfilmingen die de moeite waard zijn

Het is even zoeken, maar deze vijf films kun je met een gerust hart opzetten.

Verfilmingen van video games staan vaak bekend als makkelijke inhakers zonder enige inhoud. Met name Uwe Boll gaf het genre een flinke oplawaai. Sonic lijkt daar weinig verandering in te gaan brengen. Toch verschenen er door de jaren heen wel degelijk films die zowel het bronmateriaal als de bioscoopbezoeker eerden. Wij verzamelden er vijf.




Bekijk de afbeelding
Final Fantasy VII: Advent Children
Het was niet zozeer een verfilming van, maar meer een vervolg op Final Fantasy VII en dat is zowel de zwakte als de kracht van Advent Children. Zo kan het verhaal namelijk putten uit een prachtig opgebouwde, rijke wereld. De liefhebbers konden dus genieten van een nieuw hoofdstuk rondom hun favoriete held Cloud Strife. Voor degenen die de game nooit speelden is de film echter moeilijk te volgen. Wat overblijft, is de visuele pracht die naadloos aansluit op de tussenfilmpjes van de games.




Bekijk de afbeelding
Mortal Kombat
Objectief gezien is Mortal Kombat natuurlijk niet bepaald een goede film. Maar juist het feit dat ze een game zonder noemenswaardig verhaal konden omzetten naar een nostalgische actiefilm, verdient een pluim. Waar concurrent Street Fighter tevergeefs probeerde een (slap) verhaal toe te voegen, ging Mortal Kombat terug naar de basis. Gewoon lomp knokken op een toernooi dus. En juist daarom werkt deze rechttoe rechtaan vechtfilm vol bizarre personages. Een guilty pleasure.




Bekijk de afbeelding
Prince of Persia: The Sands of Time
Deze film kende een woelige start, vanwege het feit dat blanke acteurs gecast werden als Oosterse personages. Het eindresultaat is echter een prettige avonturenfilm waarin de video games duidelijk een plaats hebben. Naast de schitterende beelden zien we in Prince of Persia: The Sands of Time namelijk ook het 'free running' dat de reeks kenmerkt. Het verhaal - over een jonge prins die een mysterieuze dolk zoekt om zijn onschuld aan te tonen - is dun, maar doet niet onder voor vergelijkbare avonturenfilms.




Bekijk de afbeelding
Detective Pikachu
Natuurlijk waren er eerst de animatiefilms die verbonden zijn aan de televisieserie, maar een volwaardige bioscoopfilm kreeg Pokémon pas met Detective Pikachu. En die was verrassend leuk. Omdat de Pokémon in deze wereld gemeengoed zijn, maken de meeste wezentjes uit de reeks ergens hun opwachting. Het is voor de liefhebber een feest der herkenning. Als bonus krijgen we een Pikachu die een keer meer zegt dan zijn eigen naam, met de stem van Ryan Reynolds.




Bekijk de afbeelding
Street Fighter II: The Animated Movie
Het is de minst bekende film uit dit rijtje, maar dat maakt hem niet minder interessant. In hetzelfde jaar dat de teleurstellende Hollywood film van deze game uitkwam, maakte men in Japan een prachtige animatiefilm. Street Fighter II: The Animated Movie heeft alles wat de live action versie miste: herkenbare personages, signature moves en een verhaal dat in lijn lag met de spellen. En dat allemaal in die heerlijke jaren negentig anime-stijl. Over de stomende douchescène van Chun-Li hebben we het dan nog niet eens gehad...

Welke gameverfilming - al dan niet uit deze lijst - is jouw favoriet?

NieuwsFilm

meest populair