Amerikaanse remake 'The Raid' is geen remake meer en heeft een nieuwe titel

Amerikaanse remake 'The Raid' is geen remake meer en heeft een nieuwe titel

Dit is best wel een beetje apart...

Hoe zit het nu precies met de beoogde remake van de keiharde Indonesische actiefilm The Raid (2011)? Er wordt al negen jaar over een Amerikaanse versie gesproken, maar het lijkt maar niet van de grond te komen. Nu is er eindelijk weer eens een update van regisseur Joe Carnahan, die stelt dat de film eigenlijk helemaal geen remake van The Raid meer is en dan ook een nieuwe titel heeft gekregen.

Even terug in de tijd: regisseur Gareth Evans kwam in 2011 met de grensverleggende actiefilm The Raid, met in de hoofdrol vechtersbaas Iko Uwais. De film werd een cultfenomeen en er kwam een sequel achteraan: The Raid 2. Uiteraard wilden ze in Hollywood hun eigen versie en al snel werden namen als Patrick Hughes (regie) en Taylor Kitsch en broers Chris en Liam Hemsworth (hoofdrollen) genoemd. In 2017 werd Carnahan, bekend van films als The A-Team en The Grey, ingehuurd voor de regie.

Geen remake meer
Nu meldt Carnahan dus dat de film niet langer The Raid zal gaan heten, maar de nieuwe titel Zeno heeft gekregen. Het zou niet eens meer om een remake gaan, aangezien er geen sprake meer is van een samenwerking met XYZ Films, de eigenaar van de rechten van The Raid. In plaats daarvan gebruikt Carnahan het scenario dat klaar lag voor de remake nu voor een compleet nieuwe film.

Carnahan geeft ook aan dat er momenteel wordt onderhandeld met een grote ster voor de hoofdrol en dat er ook al een acteur is aangesteld om de schurk te gaan spelen. De regisseur wil met de productie van Zeno gaan beginnen als zijn aanstaande film, Leo from Toledo, is afgerond.

NieuwsFilm

meest populair