Emotionele gay-kus in Marvel-film 'Eternals' onthuld

Emotionele gay-kus in Marvel-film 'Eternals' onthuld

Het Marvel Cinematic Universe gaat ervoor.

Het is al even bekend dat we in de Marvel-film Eternals een eerste homoseksuele superheld krijgen te zien. Nu is meer bekend over dit personage en we kunnen in de film ook een emotionele kus verwachten tussen twee Marvel-personages.

In gesprek met NewNowNext heeft acteur Haaz Sleiman (Jack Ryan, The Good Wife) onthuld dat niet - zoals eerder aangenomen - Richard Maddens Ikaris, maar Brian Tyree Henry's Phastos het homoseksuele figuur zal zijn. Sleiman speelt in de Marvel-film de man van Phastos.

Eerste Marvel gay-kus
Na de kus van twee vrouwen in de laatste Star Wars-film krijgen we volgens Sleiman een eerste mannelijke gay-kus te zien in Eternals. "Oh ja, absoluut, en het is een mooie, zeer ontroerende kus," zei Sleiman. "Iedereen huilde op de set. Voor mij is het heel belangrijk om te laten zien hoe liefdevol en mooi een homoseksueel gezin kan zijn."

Sleiman vervolgde: "Brian Tyree Henry is zo'n geweldige acteur en bracht zoveel schoonheid mee naar de film. Op een gegeven moment zag ik een kind in zijn ogen, en ik denk dat het belangrijk voor de wereld is om eraan te worden herinnerd dat we in de homogemeenschap allemaal een kind zijn geweest. We vergeten dat omdat we altijd worden afgeschilderd als seksueel of rebels. We vergeten ons te verbinden aan het menselijke deel."

In november dit jaar debuteert Eternals van regisseur Chloe Zhao (The Rider) in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair