Een nogal bedenkelijk 'Oscarrecord' voor 'Avengers: Endgame'

Een nogal bedenkelijk 'Oscarrecord' voor 'Avengers: Endgame'

Maar pakt ook heel veel nominaties bij kinder-Oscars.

Afgelopen jaar haalde Avengers: Endgame zo'n 2,8 miljard dollar op aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Een record, aangezien de Marvel-film de vorige koploper Avatar met enkele miljoenen verdrong van de eerste stek van de box office-lijst aller tijden. Ook bij de Oscars 2020 zette Endgame een record neer.

De vierde Avengers-film was voor één Oscar genomineerd, namelijk die voor Beste visuele effecten. De Oscar werd niet gewonnen, aangezien 1917 deze in ontvangst mocht nemen. En hiermee zette Avengers: Endgame een opvallend record neer.

Beste verdiende film zonder Oscar
Alle films die werden gekroond tot de nieuwe aanvoerder van de box office aller tijden wisten één of meerdere Oscars te winnen. Dit zijn: Gone with the Wild (11 Oscars), The Sound of Music (5), The Godfather (3), Jaws (3), Star Wars (7), E.T. the Extra-Terrestrial (4), Jurassic Park (3), Titanic (11), en Avatar (3). Achter de titel Endgame staat nu dus een bedenkelijke (0).

Uiteraard maakte Marvel Studios de film niet om Oscars te winnen en was de film een zoveelste succes op vele andere fronten. Leuk is misschien wel dat de film maar liefst elf nominaties ontving voor de Kids' Choice Awards - zeg maar de kinder-Oscars - die eind maart worden uitgereikt.



NieuwsFilm

meest populair