Algemeen

Een nogal bedenkelijk 'Oscarrecord' voor 'Avengers: Endgame'

Maar pakt ook heel veel nominaties bij kinder-Oscars.

door Bram de Groot om 14:43 in Algemeen
Afgelopen jaar haalde Avengers: Endgame zo'n 2,8 miljard dollar op aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Een record, aangezien de Marvel-film de vorige koploper Avatar met enkele miljoenen verdrong van de eerste stek van de box office-lijst aller tijden. Ook bij de Oscars 2020 zette Endgame een record neer.

De vierde Avengers-film was voor één Oscar genomineerd, namelijk die voor Beste visuele effecten. De Oscar werd niet gewonnen, aangezien 1917 deze in ontvangst mocht nemen. En hiermee zette Avengers: Endgame een opvallend record neer.

Beste verdiende film zonder Oscar
Alle films die werden gekroond tot de nieuwe aanvoerder van de box office aller tijden wisten één of meerdere Oscars te winnen. Dit zijn: Gone with the Wild (11 Oscars), The Sound of Music (5), The Godfather (3), Jaws (3), Star Wars (7), E.T. the Extra-Terrestrial (4), Jurassic Park (3), Titanic (11), en Avatar (3). Achter de titel Endgame staat nu dus een bedenkelijke (0).

Uiteraard maakte Marvel Studios de film niet om Oscars te winnen en was de film een zoveelste succes op vele andere fronten. Leuk is misschien wel dat de film maar liefst elf nominaties ontving voor de Kids' Choice Awards - zeg maar de kinder-Oscars - die eind maart worden uitgereikt.24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Oscars gaat om kwaliteit van de film (probeer ff je lach in te houden), niet om de kwaniteit van de dollars die t op heeft gebracht. En tegenwoordig staat kaskraker echt niet garant voor een inhoudelijk goede film.

Hiss

Avatar

@Ang3l
Inderdaad. Ook al krijgt Kensington ook zalen vol met kermen als een smurf met dichtgeknepen keel, zou het wat overdreven zijn om ze een muziekprijs ervoor te geven. Of nee; wacht even. Wat? Zij hebben wel prijzen gewonnen?! Nou dan moet Endgame ook zeker iets winnen.

tariegb

Avatar

waarom is dit een record?

SeanDeNiro

Avatar

Het is een manke vergelijking. Een kinderfilm vs The Godfather. Dat er creatieve armoede heerst is tot daar aan toe maar een kinderfilm/film voor de liefhebber een Oscar geven zou het einde van de film betekenen.

GreenHornet

Avatar

Joker had ook meer verdiend (snap je)

Effie

Avatar

Ah, veel nominaties bij de Kids' Choice Award... Waarom wordt die superheldenmeuk dan niet als kinderfilm in de markt gezet, vraag ik me altijd af, als zij toch de enigen zijn die dat leuk vinden... Joker was in elk geval een groot succes op het partijtje van mijn neefje! Ze vonden het geweldig!

Goov25

Avatar

Ehm "Gone with the Wild" is geen filmtitel hoor @FT.

HK_84

Avatar

De enige reden dat ze Avatar hebben verslagen, is vanwege die langere versie die wat later uitkwam. Puur in het leven geroepen voor die nummer 1 spot, beetje zielig als je het mij vraagt.

Spartan_dare

Avatar

De "jurie" voor de oscars, alsook de oscars zelf, zijn gewoon out-dated.
Een stelletje oude venten die alle films gaan becritiseren en opdelen... beetje meer diversiteit in het jurerende gedeelte zou meer variatie te weeg brengen.

cukurforever

Avatar

@HK_84
Sukkel dat je bent Endgame is maar 1 keer opnieuw de bios ingegaan, Avatar wel 3 keer ofz. Ga eerst ff goed alle info opzoeken dan alleen 1 kant!

cukurforever

Avatar

@Effie
Endgame en alle andere avengers en solo film in de mcu zij niet voor kinderen onder de 10/11. En ik weet niet hoe oud jou neefje is maar Joker is een 18+ Film wat echt alleen maar slechte voorbeelden heeft en helemaal geen andere award nodig heeft dan die van Joaquin voor beste acteur punt.

Artificialis

Avatar

Het Marvel Cinematic Universe verdient vooral een Oscar voor de complete opgezette franchise. En aangezien Endgame een soort van finale van de huidige filmreeks was had deze symbolisch best Academy Awards binnen mogen slepen. Maar ach, als filmstudio's mogen kiezen tussen een beeldje of miljarden dollars, dan weten we allemaal wat aan het eind van de dag de prioriteit heeft.

TwinsA

Avatar

Best een leuke film, maar niet Oscar waardig wat mij betreft. Maar ik denk dat ze meer hebben aan een hoge opbrengst dan een beeldje.

ShaoKahn

Avatar

De titel van dit bericht spreekt al voor zich. 2 verschillende maatstaven door elkaar heen gebruiken....

Eddie Singer

Avatar

Het zal wel 'Gone Into The Wild' zijn Smiley face

Hoverlicious

Avatar

Helemaal eens met Artificialis. Het idee dat 22 films gezamenlijk 1 verhaal vertellen met Endgame als finale wordt vaak over het hoofd gezien. Het is nog nooit eerder gedaan of gelukt.

Als je fan bent van de marvel stripboeken, waren het 22 erg leuke films. En daarbij ben ik blij dat ze zo nu en dan enorm afweken van de stripboeken, anders hadden we van te voren al geweten hoe de films zouden zijn, zoals bij Alladin bijvoorbeeld.

Waren ze ook heel erg goed? Als je geen appels met peren gaat vergelijken wel ja. Je vergelijkt een marvel stripboek toch ook niet met met het boek Lord of the Rings. En dat is precies het punt waar het mis gaat bij de oscars, ze vergelijken appels met peren.

Barrtivtiggelen

Avatar

Sinds de film 12 years a slave een oscar heeft gewonnen is de hele geloofwaardigheid achter de oscar-uitreikingen onderuitgehaald. Man, wat was dat een slechte film.

Maac

Avatar

Een Oscar geven voor Endgame omdat het een lang verhaal afsluit is echt een belachelijk idee. Je gaat dus een prijs geven aan een slechte film (terwijl er voorgangers zijn die het meer verdienden) puur voor het idee. Dan passeer je bewust een Infinity War omdat dit het eerste deel was van een tweeluik en niet de afsluiter.

Als je dit oppert mag je dus nooit meer klagen over hoe belachelijk de Oscars zijn, want dan pleit je voor exact dezelfde schijn die men doorgaans bekritiseerd.

Marianne44

Avatar

Kunst gaat zeker om geld, en allang niet meer om mooi, ontroerend of aangrijpend. Hirst, Warhol, Herring, mensen kopen het om te kunnen pronken met de aanschafprijs.
Overgewaaid uit Amerika, net als het idee dat een bankier zijn zakken moet kunnen vullen, of dat rijk zijn een buitengewoon talent is.

Jeroen Pasman

Avatar

"Gone with the Wild" .......... Weten jullie wel waarover je schrijft ?

DCMarvel

Avatar

Gone with the wind is genomineerd voor 13 oscars en won er 8.

Infinity War verdient zeker 3 Oscars en Endgame verdient er niet één.

Oscars worden altijd bekritiseerd door liefhebbers van andere genres, nutteloze discussie.

Goonygoogoo

Avatar

Oscars of niet, ik vind het een kneiterfilm. Heb hem zelfs gekocht. Bohémien rapsody moet ook een goeie film zijn. Niet gezien want vind het ondertussen een fuck nummer

Fan1984

Avatar

De oude generatie van acteurs zijn vol tegen, dit soort films. Dat konden we de laatste tijd alleen maar lezen. Het is een politieke spel, niets meer dan dat!
De oudere generatie is zoals gezegd tegen, maar kunnen niets tegen de financieel succes plaatje boxen. Dus proberen ze het te ontmoedigen! Zooooo simpel en doorzichtig dit spel, als je ogen maar open zijn.

NieuwsFilm

meest populair