Algemeen

Robert Englund vindt zichzelf te oud om Freddy Krueger te spelen in reboot

Het lijkt er niet op dat we de acteur ooit nog als het iconische personage zullen zien.

door Zilko Tarici om 12:41 in Algemeen
Robert Englund heeft Entertainment Weekly laten weten dat hij zichzelf te oud vindt om het iconische horrorpersonage Freddy Krueger nogmaals te spelen. De acteur speelde de rol van de droomterrorist voor het eerst in Wes Cravens A Nightmare on Elm Street uit 1984. We zagen Englund daarna nog zeven keer als Freddy. In 2010 werd hij eenmalig vervangen door Jackie Earle Haley, maar die remake werd zeer slecht ontvangen door fans en critici. Veel horrorfans willen dan ook dolgraag dat Englund terugkeert naar de franchise.

Englund waardeert de liefde van zijn fans, maar denkt niet dat hij de rol ooit nog zal spelen:

"Ik denk niet dat ik die make-up ooit nog zal dragen. Ondertussen ben ik te oud om Freddy te spelen. Als ik het wel zou doen, kun je de film net zo goed Freddy vs. Viagra noemen."

Reboot onvermijdelijk
De acteur heeft laten weten dat hij wel graag een kleinere rol zou willen spelen in een reboot, die onvermijdelijk lijkt. Aldus Englund:

"Ik weet dat de rechten van A Nightmare on Elm Street weer in bezit zijn van de familie van Wes Craven. En dat ze hebben gekeken naar een hoop ideeën voor een reboot van de franchise. Ik hoop dat ze openstaan voor nieuwe ideeën, want er zijn een hoop jonge scenaristen en regisseurs die dolgraag een reboot zouden willen maken. Als ze een soort remake van deel 3 maken, zou ik graag opnieuw de droomanalist willen spelen. In het horrorgenre is een traditie van dit soort cameo's, dus het zou zomaar kunnen gebeuren."

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Roy_Dh

Avatar

Jammer van Robert Englund, hij was en blijft 'de' orginele Freddy

Bintzak

Avatar

Ash vs Freddy vs Jason met originele acteurs staat bovenaan mijn filmverlanglijstje ????

Moviemagic

Avatar

Ik heb laatst de serie weer eens helemaal bekeken en ze moeten echt iets engs maken. Het eerste deel zat vol fouten en daarna werd het alleen maar komischer. Ondanks dat vind ik deel 1 en 3 de beste. Zouden er nog "Freddy's" zijn die dit in kunnen vullen?

Sunspot

Avatar

Over 'oud' zijn, zei hij 10 jaar geleden ook...

NieuwsFilm