Algemeen

Film 'Cats' blijkt echt een historische flop in de bioscoopzalen

De musical is al jarenlang een succes.

door Bram de Groot om 14:07 in Algemeen
Vele musicals worden vroeg of laat verfilmd, zeker de allergrootste Broadwayshows. Eind verleden jaar was er de verfilming van Cats van Andrew Lloyd Webber, maar deze poging werd wereldwijd bekritiseerd en vooral de spot mee gedreven. Zelfs tijdens de Oscars (zie onder) dit jaar.

De prijzige verfilming Cats vol met visuele effecten en niet te vergeten enorm veel bekende acteurs kwam op Rotten Tomatoes niet verder dan 20% (3.73/10) en staat op een 2,8/10 op de IMDb. Het productiebudget zou zo'n 95 miljoen dollar zijn geweest en om break-even te draaien moest de film zo'n 250 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa's ophalen.

Desastreuze opbrengst
Het eerste weekend in de States was met een opbrengst van 6,6 miljoen dollar rampzalig en de eindscore van 27,2 miljoen is dat ook. Ter vergelijking, The Greatest Showman uit 2017 trapte in de States af met slechts 8,8 miljoen dollar, maar wist uiteindelijk 174 miljoen op te halen in Noord-Amerika en 434 miljoen wereldwijd.

Mondiaal staat de teller voor Cats op zo'n 72 miljoen dollar en ook dat is niet bepaald goed te noemen. De investeerders zouden zo'n 100 miljoen dollar verliezen op de film.6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

hadden ze maar cat suits gebruikt zoals die bij de Oscars

Darthmar

Avatar

Toch las ik dat de kosten hoger zijn door bijvoorbeeld late CGI aanpassingen. Ook dat de kosten voor zo'n zwaar CGI gedreven film nooit 95 miljoen kan zijn door de technieken die werden gebruikt. (Geen mocap).

Mothercopper

Avatar

Ben zo blij met deze afstraffing. En dan nog zijn er bezoekers geweest die naar deze puinhoop zijn geweest. Wauw

Stephan123

Avatar

Ieder zijn mening over een film.

Mij leek het wel een leuke film maar niet bioscoop waardig.

Ik huur hem wel thuis als die uit is.

Daanminator

Avatar

Ik ben totaal niet geïnteresseerd in deze rommel.

NieuwsFilm