Film 'Cats' blijkt echt een historische flop in de bioscoopzalen

Film 'Cats' blijkt echt een historische flop in de bioscoopzalen

De musical is al jarenlang een succes.

Vele musicals worden vroeg of laat verfilmd, zeker de allergrootste Broadwayshows. Eind verleden jaar was er de verfilming van Cats van Andrew Lloyd Webber, maar deze poging werd wereldwijd bekritiseerd en vooral de spot mee gedreven. Zelfs tijdens de Oscars (zie onder) dit jaar.

De prijzige verfilming Cats vol met visuele effecten en niet te vergeten enorm veel bekende acteurs kwam op Rotten Tomatoes niet verder dan 20% (3.73/10) en staat op een 2,8/10 op de IMDb. Het productiebudget zou zo'n 95 miljoen dollar zijn geweest en om break-even te draaien moest de film zo'n 250 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa's ophalen.

Desastreuze opbrengst
Het eerste weekend in de States was met een opbrengst van 6,6 miljoen dollar rampzalig en de eindscore van 27,2 miljoen is dat ook. Ter vergelijking, The Greatest Showman uit 2017 trapte in de States af met slechts 8,8 miljoen dollar, maar wist uiteindelijk 174 miljoen op te halen in Noord-Amerika en 434 miljoen wereldwijd.

Mondiaal staat de teller voor Cats op zo'n 72 miljoen dollar en ook dat is niet bepaald goed te noemen. De investeerders zouden zo'n 100 miljoen dollar verliezen op de film.



NieuwsFilm

meest populair